FC Utrecht heeft de beste beslissing genomen van de afgelopen 10 jaar | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht heeft de beste beslissing genomen van de afgelopen 10 jaar | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht heeft de beste beslissing genomen van de afgelopen 10 jaar

FC Utrecht heeft de beste beslissing genomen van de afgelopen 10 jaar
Erik Ten Hag blijft nog ruim 3 jaar bij FC Utrecht. Dat was een buitengewoon goed bericht op de nieuwjaarsreceptie van FC Utrecht. De club toont hier mee aan om daadwerkelijk door te pakken op sportief gebied.

Erik Ten Hag blijft nog ruim 3 jaar bij FC Utrecht. Dat was een buitengewoon goed bericht op de nieuwjaarsreceptie van FC Utrecht. De club toont hier mee aan om daadwerkelijk door te pakken op sportief gebied.

Dat bleek al bij het binnenhalen van Brama en Labyad. Ook geweldig nieuws. En niet onbelangrijk, tot aan dit moment heeft nog geen speler de club verlaten. We worden wel verwend door de club. Prima. En dat met nog 4,9 miljoen euro in te halen. Het is altijd afwachten hoe de club uit de winterstop komt. Zaterdagavond was het zo ver. Sparta – FC Utrecht. Een uitverkocht Spangen en een uitverkocht bezoekers vak. FC Utrecht begon behoedzaam aan de wedstrijd. Sparta was gelijkwaardig en creëerde een aantal forse kansen. Binnen het half uur viel dan ook de 1 – 0. Het bezoekers vak dommelde in. Vanaf de hoofdtribune klonken een aantal teksten richting het bezoekers vak. Men was verbaasd en reageerde in het begin geïrriteerd. Maar wat bleek, er zaten daar tientallen fans van FC Utrecht. Het gezang ging over en weer en de sfeer nam toe. Politie en stewards vonden het best. Leuk om te zien. Fijn publiek op Spangen. Na de rust zou er toch een tandje bij moeten. Gelukkig, Ten Hag kreeg de boel weer op scherp. Barazite viel het meeste op. Voorin mag wel wat meer power en scherpte. Haller en Zivkovic kunnen beter. Gelukkig scoorde Janssen de verdiende 1 – 1. FC Utrecht groeide in de wedstrijd. Haller had de zaak op slot kunnen gooien. De wedstrijd bleef de tweede helft leuk en spannend. En dan, een kwartier voor tijd krijgt Petersen speelminuten. Ik had hem al afgeschreven. Maar het siert Ten Hag dat een goede en professionele houding beloond wordt. Een wel heel erg gretige Peterson excelleerde. En warempel, hij scoorde ook nog de 1 – 2. Een mooie actie. Dolgelukkig en emotioneel nam hij de felicitaties in ontvangst. De 3 punten gingen mee naar Utrecht.

Nooit is er een haan die er naar kraait

Op de terugweg kreeg ik toch enkele verontruste berichten. De NOS zou FC Utrecht een oor aan willen naaien. Bij thuiskomst heb ik de NOS-beelden bekeken van de wedstrijd. Een ja wel, ondertiteld en al, kwamen de teksten in beeld. Zoals al tientallen jaren gezongen in veel stadions in Nederland. Nooit is er een haan die er naar kraait. Maar de NOS beseft niet ( of eigenlijk wel? ) dat men hier doelbewust olie op het vuur gooit in de aanloop naar de wedstrijd van aanstaande zondag, FC Utrecht – Ajax. Deze tendentieuze berichtgeving schaadt FC Utrecht enorm. FC Utrecht fans reageren massaal en zijn woedend. Zelf probeer ik te begrijpen waarom de NOS deze berichtgeving juist nu brengt. Laat ik het er op houden dat het te goed gaat met FC Utrecht. Er zitten klaarblijkelijk een aantal mensen in Hilversum die het bedje even op willen schudden om zo Ajax in ieder geval enig voordeel te verschaffen. Walgelijk. Inmiddels heeft FC Utrecht een nietszeggende verklaring uitgebracht.

Ik zal Wilco niet missen

Ook is duidelijk geworden dat FC Utrecht op zoek zal moeten naar een nieuwe directeur. Wilco van Schaik gooit het bijltje er bij neer. De druk wordt hem te veel. En dat verbaast mij. Wilco had het volgens mij goed naar zijn zin. Hij wist 5 jaar geleden waar hij aan begon. In een persoonlijk gesprek heb ik hem verteld wat er allemaal op hem af zou kunnen komen. Hij moet dus niet verbaasd zijn. Je weet als je solliciteert naar de functie verkeersleider op Schiphol je grote druk moet kunnen weerstaan. Je wordt geen bibliothecaris. Ik ben ook niet overtuigd van de vrijwillige keuze van Wilco. FC Utrecht is op stoom. De sportieve successen komen er aan. Ik denk dat Wilco graag mee had blijven liften op de huidige koers. Wilco is niet onomstreden. Hij heeft een aantal forse fouten gemaakt. Praat veel, maar heeft te weinig resultaat. Is te licht voor de functie van algemeen directeur. Is ook geen man die verbindt. Ben je tegen hem, dan serveert hij je af. Hij kan ook niet tegen kritiek. Speelt van wel, maar de praktijk is anders. FC Utrecht gaat op zoek naar een topper. Top managers weten ten allen tijden de boel op de rit te houden. Die kwaliteit ontbeerde bij Wilco. Ik ga hem niet missen. Hopelijk zal zijn opvolger het beter doen. Maar dat zal niet zo moeilijk zijn. Zondag aanstaande FC Utrecht – Ajax, de altijd zeer beladen wedstrijd. Dank zij de NOS nog meer dan ooit te voren. Wilco, ik snap dat het niet mag, maar hou de NOS buiten het stadion. Een zeer groot gedeelte van de supporters zou je er heel dankbaar voor zijn.

 

 

 

23 Reacties

Reageren
  1. Maarten

    Ik vind het heel vreemd om antisemitisme zo te bagetaliseren, alsof het er niet toe doet wat er gezongen wordt vanaf de tribune. Ook de toon tegenover Van Schaik vind ik erg vreemd, deze man vertrekt toch in verband met de racistische spreekkoren en niet in verband met misstappen uit het verleden?

  2. Jeroen D.

    Is dit serieus? De NOS doet (volgens mij) gewoon aan berichtgeving als er beelden zijn van gezang van supporters kunnen deze uitgezonden worden het maakt niet uit of het Utrecht betreft of een andere club. Dit artikel is niet bepaald genuanceerd gezien het geschreven is door de ex voorzitter van de FC Utrecht supportersclub.

  3. Ferry

    Goed geschreven Ben, 100% met je eens.

    Helaas heeft de NOS aan deze spreekkoren nooit aandacht gegeven, dus Utrecht wordt weer eens door de NOS doelbewust aangepakt.

    https://www.youtube.com/watch?v=zGQrty_JyNk

  4. Johannes

    Tsjezus. Wat een simpele ziel die Ten Boden. Ga je diep, heel diep, schamen jongen, door dat gebral op de tribune weg te wuiven en Hilversum te verwijten dat daar aandacht aan besteed wordt. #dieptepunt. Bah bah.

  5. Raffie

    Ajax, geuzennaam Joden, Amsterdam! Israël vlaggen, Jodeh, jodeh gezang! Kortom de geuzennaam van de supporters van de club Ajax! Dus gaan de joden (Ajax) eraan! Ophouden mensen! Dit heeft niks maar dan ook niks met Antisemitisme te maken! Begrijpt naast de hele linkse elite, iedereen! Pfffffffffffff, linkse stemmingmakerij

  6. Uuuu

    @maarten

    Volg je het voetbal wel?

  7. Maria

    Wat een enge man redactie. Waarom plaatsen jullie deze tekst. Iemand die de boodschapper afbrandt en geen enkele zelfreflectie laat zien. Iemand die dus niet ziet dat daar tuig zat dat verachtelijke teksten uitkraamde. Iemand die dat kennelijk normaal vindt en het nodig vindt de televisie die dat rapporteert af te branden. Hoe diep kan je vallen in Utrecht.

  8. Jaco R

    Toch wel heel bijzonder. Stel eencelligen dat abjecte teksten zingt. De NOS die daarvan verslag doet. En dan een columnist die geen afstand neemt van die eencelligen, maar de NOS verdoemt omdat daar die teksten in beeld gebracht worden. Bizar.

  9. Jasper

    Beste Maarten,

    Dit heeft niks met antisemitisme te maken. Met de joden refereren de supporters aan Ajax en de eerstvolgende wedstrijd die voor Utrecht op het programma staat. Ajax fans gebruiken joden als geuzennaam. Dit is het enige waar de Utrecht supporters aan refereren. Als de fans van Ajax zich de clowns hadden genoemd hadden de Utrechtse supporters gezongen: ‘de clowns gaan eraan.’ Jammer dat jij je laat leiden door de linke populistische media.

  10. Gerrit V

    Wat werd er precies ondertiteld? Wat voor spreekkoor?

  11. brun

    Wat een trieste column. Wat een trieste man. Hoe haal je het in je hoofd de verslaggevers van het wangedrag van je fans van walgelijke vooringenomenheid en tendentieuze berichtgeving te betichten. Arrggh.

  12. herman

    Ware en rake woorden over van Schaik, deze verkoper van gebakken lucht valt eindelijk door de mand. Onvoorstelbaar dat hij het nog zo lang heeft volgehouden, zonder de euro’s en de steun van van Seumeren was de man al veel eerder afgeserveerd.

  13. Stanley

    Van Schaik is volgens schrijver niet onomstreden. Dat ligt denk ik meer aan de schrijver dan aan de heer Van Schaik. Ben is als voorzitter van de supportersvereniging afgezet. Afgezet door de leden, en dat is nogal wat. Sindsdien probeert hij steeds zijn voet tussen de deur te zetten bij FC Utrecht. Is persona non grat bij de SV. Bij True Support houdt men hem angstvallig uit alle bestuurslagen. Zijn plan om een eigen supportersvereniging op te zetten is jammerlijk mislukt. Via onder schrijven in dit soort media en stellingname op internet lijkt hij zichzelf wel serieus te nemen.
    Als iemand als BtB zegt dat de heer van Schaik onomstreden is, moet je wel meenemen wie dit oordeel geeft, een schrijver die in het “wereldje” van FC Utrecht door weinigen serieus genomen wordt.

  14. Fan

    De NOS meet met 2 maten, de spreekkoren zijn walgelijk, de zangers van die liederen dienen levenslang uit de stadions verbannen te worden. Maar welk doel het dient om de aandacht op deze spreekkoren te vestigen ontgaat mij volledig. Gisteren was ik aanwezig bij Ajax-PEC en daar werd door de Ajax-aanhang minutenlang “En wie niet springt, die is GEEN Jood gezongen”. Heb ik de NOS niet over gehoord gisterenavond. Daar gaat het om en nogmaals, ik keur dit soort teksten ten zeerste af. De kritiek van ten Boden op van Schaik is voorspelbaar en belachelijk. Door de jaren heen heeft WvS allerlei persoonlijke verwensingen naar zijn hoofd gekregen, idioot gewoon, verstandig dat hij vertrekt, want tegen zoveel onnozele ontevredenheid valt niet te vechten. Of wil ten Boden terug naar de tijd van luchtfietser van Dop en meneertje Phanos?

  15. Jeroen Haggenburg

    Laten onze “vrienden van de NOS” de documentaire opnieuw uitzenden omtrent het “Joden gevoel” van 020. Al meer dan 15 jaar geleden is het bestuur o.l.v. Michael van Praag aldaar bezig geweest om die geuzennaam te verbannen. Nooit gelukt !!!

  16. stanley

    UTRECHT – De supportersvereniging van FC Utrecht vindt de berichtgeving over de spreekkoren tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta overdreven.

    Een deel van de FC Utrecht-aanhang zong onder meer “de Joden gaan eraan” en “wie niet spring is een Jood”, verwijzend naar de wedstrijd tegen Ajax komende zondag. De NOS berichtte hierover en andere media namen het over.

    De supportersvereniging vindt dat FC Utrecht na eerder bestrafte spreekkoren onder een enorm vergrootglas ligt, terwijl deze leuzen al jaren worden gezongen in Nederlandse stadions. “Zelfs door Ajacieden zelf”, aldus Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging. “We moeten hierbij toch echt naar Ajax zelf kijken: zij hebben zichzelf Joden genoemd.”

    TURKEN
    Den Hartog: “Als FC Utrecht-fans zichzelf ‘Turken’ noemen, staat misschien ook de hele Turkse gemeenschap op de stoep. Het is gewoon niet zo’n handige naam. Overigens worden Utrechters vaak ‘homo’s’ genoemd, maar ik heb nog nooit het COC boos langs zien komen. Ik vind het heel vervelend dat we hier mensen mee kwetsen. Maar we bedoelen daar echt niet de Joodse gemeenschap zelf mee.”

    FC Utrecht nam zondag afstand van de spreekkoren. “We distantiëren ons nadrukkelijk van kwetsende teksten vanaf de tribune en betreuren het ten zeerste dat mensen in de samenleving hierdoor gekwetst worden”, zei algemeen directeur Wilco van Schaik.

  17. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    Met deze kop verwacht je een artikel over het ontslag van Charlatan van Schaik, die na 6 jaar van leugens, het wegjagen van de complete zakelijke achterban, het realiseren van welgeteld 0 doelstellingen en het veroorzaken van een ongekende financiele puinhoop eindelijk uit de club uit wordt gebonjourd.

    Vreemd genoeg acht de auteur uitgerekend het verlengen van het contract van een trainer die het saaiste voetbal uit de historie van deze club propageert de beste beslissing van de afgelopen 10 jaar….

    Curieus! Uiterst curieus.

    Salut,
    S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  18. dimitri

    Wie niet springt is een homo!

    So what?
    Ben ik toch fijn een homo of een jood of weet ik veel wat….., een utrechtenaar?
    De mensen die hier moeilijk doen en commentaar leveren zijn wellicht de echte “gevaarlijke” mensen van deze maatschappij. Zij zijn degene die bepalen hoe anderen gekwetst zijn of zich gekwetst zouden moeten voelen!!!!

    Neem van mij aan dat, als ze me boer, jood, varken, turk of homo noemen (of griek), ik me niet gekwetst voel. Zeker niet als ik mezelf een van deze namen heb aangemeten.

    Ik voel me uiteraard wel zeer gekwetst door mensen die denken dat ik niet voor mezelf kan opkomen en het dus maar voor me opnemen omdat ze denken dat ik het zelf niet kan.

    Ga toch lekker in god geloven!
    (kut nu doe ik het zelf ook!)

    Dimitri

  19. Geart

    DUIC staat dat voor Domme Utrechtse Internet Courant? Graag met wat meer nuance naar dergelijk gedrag kijken. Verhufteren goedpraten is een kleine moeite. Meer moeite vraagt het er tegenin te gaan en vraagt moed.

  20. Katja

    Ajax-supporters noemen zich “superjoden” en zingen dat de hele wedstrijd; Utrecht wordt altijd uitgemaakt voor “kankerutrecht”, maar daar hoor je de media/NOS nóóit over. Over selectieve verontwaardiging gesproken…
    Heeft niets te maken met antisemitisme

  21. Jack Daniels

    Gelukkig heeft de NOS al weer bakzeil gehaald en toegegeven dat ze verkeerd zijn geweest. Jammer dat er hier mensen zonder ook maar enige kennis van de achtergrond van de teksten hier echt denken dat het om religie gaat in plaats van Ajax. Grappig ook dat ze zich uitdrukken met “dure” woorden terwijl ze van toeten noch blazen weten. Ik lees zelfs dat van Schaik opstapt om racistische leuzen terwijl hij dat al te kennen had gegeven voordat de wedstrijd überhaupt gespeeld was. De NOS heeft de aankomende wedstrijd nutteloos op scherp gezet terwijl er juist hard aan wordt gewerkt om deze wedstrijd te normaliseren.

  22. Jan

    Antisemitisme is antisemitisme en heeft eigenlijk nooit zoveel met religie te maken; Ik durf de steling wel aan dat de FC steeds meer vaste toeschouwers verliest doordat men niet langer geassocieerd wenst te worden met de daden van deze hufters die vinden dat je Joden voor alles kunt uitmaken omdat (sommige) Ajax supporters zich zo noemen. Schrijnend is natuurlijk het feit dat de vaste columnist van DUIC laat zien dat hij uit hetzelfde antisemitische hout gesneden is door juist de berichtgeving van de NOS als walgelijk te kwalificeren…..

  23. Jan

    Wilco Je laatste beslissingen zijn meestal het beste zoals Erik ten Hag aanstellen en contract verlengen en Paul Verhaag de scepter laten zwaaien.
    Als eloquente algemeen directeur zal je wel een staande ovatie willen als je op de middenstip afscheid wil nemen, Welgemeend advies; doe dit niet voor je eigen bestwil.
    Wellicht denk je nog een lintje te verdienen !!!!
    We zullen je missen als ………………..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).