FC Utrecht declasseert zichzelf | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht declasseert zichzelf | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht declasseert zichzelf

FC Utrecht declasseert zichzelf
Foto's Ben ten Boden
In aanloop naar het duel met Vitesse bedacht FC Utrecht een plan. Geen puntverlies oplopen in Arnhem en op 25 november toeslaan in de Galgenwaard tegen De Graafschap. Dat had kunnen betekenen dat FC Utrecht op de derde plaats kwam te staan

In aanloop naar het duel met Vitesse bedacht FC Utrecht een plan. Geen puntverlies oplopen in Arnhem en op 25 november toeslaan in de Galgenwaard tegen De Graafschap. Dat had kunnen betekenen dat FC Utrecht op de derde plaats kwam te staan

Dat er bij de wedstrijd tegen Vitesse amper vierhonderd fans in het uitvak zaten gaf aan dat weinigen de kansen van FC Utrecht hoog ingeschat hadden. Waar blijven toch al die trouwe supporters? Het kaartje was maar twaalf euro en daar zat een parkeerkaart bij inbegrepen. Veel goedkoper kom je ze niet tegen. En daarbij was het ook nog eens zaterdagavond.

In de eerste helft liet FC Utrecht slecht voetbal zien. De bal over het veld spelen gaf al gruwelijke problemen. Niet dat Vitesse zo veel beter was, maar je mag toch meer verwachten van de spelers van FC Utrecht. Wanneer gaat Tannane zijn kwaliteiten tonen, en wanneer gaat Kerk renderen?

Zonder een echte spits is het lastig spelen. Dat snap ik als geen ander. Maar de huidige twee spelers in de voorhoede presteren het bijna wekelijks om uit te blinken in ergernis. Zouden zij beseffen dat een wedstrijd negentig minuten duurt? En zo zijn er nog een handvol spelers die veel beter moeten presteren.

Het blijft ploeteren en FC Utrecht moet roeien met de riemen die het heeft. Ook het wekelijks wisselen van de basis is niet goed. Dick Advocaat blijft zoeken, maar naar mijn idee zoekt hij niet bij Jong FC Utrecht. Ik heb het idee dat de huidige trainer van Jong niet één speler aan Advocaat zal adviseren. Intussen was de ruststand bij Vitesse – FC Utrecht 0 – 0.

Tweede helft
In de tweede helft was het spel van FC Utrecht, tot 20 minuten voor tijd, niet veel anders dan in de eerste helft. Nadat Vitesse op een 2 – 0 voorsprong kwam greep Advocaat in. Dessers en Gortler betraden het veld. Eerder was Emanuelson al vervangen door Van der Streek. De voormalig speler van Oranje en AC Milaan lijkt ook maar niet te slagen als dragende kracht bij FC Utrecht. Toch was het Dessers die een kwartier voor het eind de 2 – 1 maakte. Er gloorde weer hoop.

FC Utrecht creëerde weer kansen en het spel werd toonbaar. De 2 – 2 had zomaar kunnen vallen maar Vitesse trok uiteindelijk aan het langste eind. Letschert nam het voortouw om de fans van FC Utrecht te bedanken voor hun komst.

Er is staat nu twee weken niks op de agenda. Ongetwijfeld zal er weer een ‘geheim’ duel gespeeld worden waar de fans van FC Utrecht niet bij mogen zijn. Ook dit begint een aardige irritatiefactor te worden bij de fans.

Op zondag 25 november speelt FC Utrecht tegen De Graafschap in de Galgenwaard. Tijdens dit duel is geen Club Card verplichting en u kunt dus zoveel kaarten kopen als u wilt. Wellicht dat FC Utrecht dan wel met een echte spits gaat starten. Bahebeck wellicht? We hebben ooit een zeer talentvolle Sanmartean bij FC Utrecht gehad. Zijn blessureverleden sprak echter boekdelen. Bahebeck neigt nu ook die kant op te gaan.

Makienok? Dankzij zijn zeer zware blessure duurt het wel erg lang voordat hij weer fit is. Dan rijst de vraag of hij ooit nog terugkomt. Wie er 25 november ook zal spelen tegen De Graafschap, met een beetje geluk eindigt FC Utrecht op de vierde plaats.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

2 Reacties

Reageren
  1. Wim Vreeswijk

    Na 12 maanden blessureleed had men al in augustus afscheid moeten nemen van beide heren en niet moeten door tobben met die 2 ziekenboeggasten. Is alleen maar demotiverend voor de overige spelers.

  2. Wim Vreeswijk

    Of Jong Utrecht nu zoveel talenten en prestaties levert, eventueel voor het eredivisieteam blijkt nergens uit want zij staan helemaal onderaan in de keukenkampioen divisie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).