FC Utrecht en het demasqué | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht en het demasqué | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht en het demasqué

FC Utrecht en het demasqué
Wat een feest afgelopen 28 mei. Ten koste van Vitesse plaatste FC Utrecht zich voor de voorrondes van de Europa League. Vol verwachting keek men uit naar de loting. Het werd uiteindelijk een tweeluik tegen Zrinjski uit Mostar.

Wat een feest afgelopen 28 mei. Ten koste van Vitesse plaatste FC Utrecht zich voor de voorrondes van de Europa League. Vol verwachting keek men uit naar de loting. Het werd uiteindelijk een tweeluik tegen Zrinjski uit Mostar.

Alle seinen stonden op groen om goed te presteren in Europa. Met een beetje geluk zou wellicht de groepsfase gehaald kunnen worden. Maar het liep anders. Het werd een demasqué in Mostar. FC Utrecht was niet klaar voor het Europese avontuur, ondanks het feit dat gehele voorbereiding in het teken stond van deze twee wedstrijden. Wat een teleurstelling.

Razend benieuwd waren wij, hoe FC Utrecht zich zou herstellen tegen ADO Den Haag. Het duurde wel even voordat wij het stadion konden betreden. Lange rijen voor de poorten van het stadion in Den Haag, maar gelukkig waren we op tijd. Binnen werden wij gelijk met een verrassing geconfronteerd: geen doelman Jensen maar Paes.

Het eerste half uur was FC Utrecht niet om aan te zien. Alleen Kerk had zo nu en dan een opvlieging. Dat weerhield ADO Den Haag er niet van om binnen 25 minuten een 2-0 voorsprong te nemen. De gedachten gingen terug naar de laatste ADO Den Haag – FC Utrecht. Toen verlieten we ruim voor tijd het stadion. De 5-0 nederlaag was schrijnend. Zou dat nu weer het geval zijn?

Gelukkig niet. Via de keeper Zwinkels had Kerk een grote rol bij de 2-1. Van den Brom schakelde door en bracht Issah Abass voor de onzichtbare Justin Lonwijk. Dat loonde. Abass is bewegelijk en technisch vaardig. Een minuut voor rust was het wederom Kerk die de 2-2 binnen tikte. De tweede helft zagen we een heel ander FC Utrecht.

FC Utrecht voerde de druk op en Jansen maakte de 2-3. De ingevallen Venema deelde de genadeklap uit. De kleine 300 FC Utrecht-fans in het bezoekersvak vierden een feestje en wij gingen tevreden huiswaarts.

Het wachten is op Dalmau. Wanneer is hij fit? Zou hij aanstaande zondag minuten maken? Dan staat de wedstrijd FC Utrecht – PEC Zwolle op het programma. John van den Brom heeft laten zien dat hij geen halve maatregelen neemt. De beste elf staan in de basis. Ook met Hoogma in de gelederen, zal de concurrentie alleen maar toenemen. Op papier heeft FC Utrecht een prima selectie. Daarom blijft het vreselijk jammer dat het in Mostar zo mis is gegaan.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Knap herstel na die enorme afgang!
  Al het negatieve resultaatsvoetbal van Dicky en zijn huurlingenleger heeft dus vrijwel niets opgeleverd.

  van de Brom stond mooi toneelstukje met Cerny voor de camera op te voeren, allemaal in teken “dit ben ik”, Bennie is er al ingetrapt….

 2. Jan M.

  Jammer van de zeer negatieve insteek van dit stukje. Het begint al bij de titel: “démasqué” (want o wat een ramp, ons kluppie heeft een wedstrijd verloren). Dan moet ik me heenwerken door gechagrijn over het niet verder komen in de Europa League. Daarna lees ik pas dat de FC knap met 2-4 gewonnen heeft in Den Haag. Gelukkig, toch nog een positief slot van dit bericht! O nee, de schrijver sluit af met een trap na: “jammer dat het in Mostar zo mis is gegaan”.

 3. Wim Vreeswijk

  Het is opmerkelijk dat Utrecht tegen grote clubs als Ajax en PSV goed stand houdt, doch tegen een kroegclub als Differdange (Luxemburg) of een andere absolute lichtgewicht club als Mostar feitelijk 4x Uit en thuis de mist in gaat. Dat extreem wisselvallige moet er gewoon uit.

 4. Fred

  Nou….de columnist mag het weer een jaartje proberen er wat van te maken….
  een samenvatting vd wedstrijd lezen we wel in de echte media, wat zal dit seizoen meneer zijn afzeikpunt gaan worden? spannend…..

 5. W.

  Als reactie op Jan M. (Alias voor Jan Monster?!), Utrecht sprak zelf de ambitie uit om de groepsfase van Europa Leaque te bereiken. Hiervoor zijn ook spelers gehaald. Dan is dit toch een kleine ramp. Ook omdat we als Nederland punten moeten halen om uiteindelijk niet alleen maar in voorrondes uit te mogen komen. Groot nadeel hiervan is dat je je slecht kan voorbereiden omdat de tijd beperkt is.
  Kortom een kritische noot van Ben is hier wel op zijn plaats.
  Top uiteraard hoe de wedstrijd tegen Den Haag werd omgedraaid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).