FC Utrecht geeft vijfde plaats weg - De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht geeft vijfde plaats weg - De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht geeft vijfde plaats weg

FC Utrecht geeft vijfde plaats weg
Een moedeloze Marsman na de 1-1.
Bij een overwinning op Heracles Almelo, was de vijfde plaats zeker. De eerste 10 minuten zagen we een aandringend Heracles. Langzaam maar zeker nam FC Utrecht de wedstrijd over. Niet dat we op het puntje van de stoel zaten, maar zo af en toe vermaakten wij ons wel.

Bij een overwinning op Heracles Almelo, was de vijfde plaats zeker. De eerste 10 minuten zagen we een aandringend Heracles. Langzaam maar zeker nam FC Utrecht de wedstrijd over. Niet dat we op het puntje van de stoel zaten, maar zo af en toe vermaakten wij ons wel.

Met name in de rust. Een heus aanzoek op de middenstip. Nee, het was vooral een vervelend duel. Ondanks dat de 1 – 0 van Ayoub er goed in zat. Het enige hoogtepunt in de eerste helft. Heracles was bijna tot niets in staat en FC Utrecht wilde wel, maar opereerde flets. Dat was ook al het geval afgelopen woensdag in Venlo. Juist tegen de op papier mindere tegenstanders zal FC Utrecht met name in de thuiswedstrijden beter beslagen ten ijs moeten komen. Ook gisteren was weer duidelijk dat velen de Galgenwaard links lieten liggen. Ook de sfeer was matig.

Het was goed om te zien dat Ruud Boymans aanwezig was in de Galgenwaard. Mits volledig fit is hij een doelpuntenmachine. En juist dat heeft FC Utrecht nodig. Labyad heeft er tot heden 7 in zitten. Op bepaalde momenten is de scherpte onvoldoende. Dat kost onnodig punten. Zeker tegen Heracles. FC Utrecht verloor twee punten. Weg plaats 5. Dit tot teleurstelling van de goed keepende Marsman. Jensen was vader geworden. Gefeliciteerd David. De 1 – 1 van Heracles was opvallend. Ver in blessuretijd en verdedigend uiterst zwak. Waar was de scherpte? Zo makkelijk een doelpunt weggeven is amateuristisch.

Aanstaande zaterdag is er een nieuwe kans bij het avondje NAC. Op voorhand al verpest door de lokale driehoek. Een week voor aanvang van de wedstrijd hebben zij in al hun wijsheid de populaire auto-combi verboden. Reden? Ik heb werkelijk geen enkel idee. Dat zal dus geen uitverkocht bezoekersvak opleveren. Maar in Utrecht hebben we met FC Utrecht en de twee geledingen onze eigen driehoek. Het was wachten op een tegenreactie. Maar helaas, geen der partijen in Utrecht hebben ook maar de minste actie ondernomen. En dat valt alweer tegen. Met name van de twee geledingen. Het belang van de fans telt klaarblijkelijk niet bij hen die zij vertegenwoordigen. In Breda zal het gaan spoken. NAC zal er op klappen. En dat is prima. FC Utrecht zal dat naadloos afstraffen.

En zo bestaat alsnog de kans dat FC Utrecht in de winterstop de vijfde plaats in handen zal krijgen. En dat met de mogelijke gouden week in aantocht in 2018. Achtereenvolgens tegen AZ Alkmaar, Feyenoord en Ajax!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

6 Reacties

Reageren
 1. Peter

  En weer afgeven op 2 supporters organisaties zonder het fijne er van te weten….oud zeer heet dat! Terecht dat deze 2 niets te maken willen hebben met deze ras opruier.

  Ondertussen zelf meestal de combi”s vermijdend, dus weer drukte maken om niets.

 2. BW

  Misschien moet iemand Ben eens uitleggen dat niet alle supporters door iedereen als welgemanierde jongens worden beschouwd.

 3. Remco V.

  BW,

  Veel wedstrijden gaan op vrij vervoer. Deze wedstrijd was eerst een auto combi. Daar waren de niet welgemanierde supporters dus vooraf als welgemanierde supporters welkom. Wat is nu de logica?

  Ben heeft het grootste gelijk om dit aan de kaak te stellen. Zag hem staan in Venlo tussen de supporters. In de kou en de regen. Dat was ook een auto combi. De supporters hebben zich welgemanierd gedragen.

 4. W.

  Graag alle supporters zonder manieren terug in het stadion. Direct ook de sfeer terug en indirect meer passie op het veld omdat deze supporters wel achter de club gaan staan. Wat was het weer saai in het stadion en op het veld.
  Met eigen ogen gezien hoe een rustige jongen met seizoenkaart uit het stadion werd verwijderd omdat hij rookte in de deuropening bij de trap naar buiten. Zo wordt er nu met trouwe supporters omgegaan. Geen waarschuwing…. Ik ben bang dat met het huidige beleid het stadion niet vol gaat komen.

 5. BW

  @Remco V.
  Wat de logica is achter het voortschrijdende inzicht van de lokale driehoek in Breda durf ik niet te zeggen, maar waarom denk je dat die combi regelingen uberhaupt in het leven zijn geroepen? En waarom denk je dat het niet mogelijk is om bij het stadion nog een kaartje te kopen wanneer een vader op zondagmiddag spontaan zin heeft om zijn zoontje mee te nemen naar het stadion? Dan weer eens in Utrecht en dan weer eens in Amsterdam, gewoon omdat ‘ie zin heeft om daar een leuk potje voetbal te zien?

 6. Fan

  BW, je hebt helemaal gelijk, maar onze samenleving is al in zover verloederd dat abnormale situaties volstrekt normaal worden gevonden, waarbij de meerderheid van de normale, weldenkende mensen wordt opgezadeld met bijvoorbeeld combi-regelingen, fouilleren etc. Mijn vader krijg ik het stadion niet meer in, nadat hij jaren geleden voor aanvang van FC Utrecht-Feyenoord werd gefouilleerd, de man was toen 70 en in gezelschap van zijn kleinzoon die voor het eerst een voetbalstadion van binnen zag. Compleet bezopen, maar dat is het al jaren. Iedere club (FC Utrecht ook) wordt geterroriseerd door zo’n 200 kwaadwillende leeghoofden, waar ook nog een paar honderd ééncelligen achteraan lopen. Ik maak daarbij geen onderscheid tussen verbaal en fysiek geweld, in beide gevallen zijn de club en de echte supporters keer op keer de dupe.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).