FC Utrecht, hoe nu verder? | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht, hoe nu verder? | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht, hoe nu verder?

FC Utrecht, hoe nu verder?
Archieffoto
We kunnen ons oprecht afvragen hoe het verder zal moeten met FC Utrecht. Was het aan het begin van het seizoen hoopgevend, de laatste maanden is er geen chocolade van te maken. Hulpeloos bungelend op plaats 7. Mijlenver achter plaats 5 waar FC Twente glorie-tijden beleeft. In mijn vorige column noemde ik de komende wedstrijden om des keizers baard. Kennelijk heeft de selectie dit letterlijk genomen.

We kunnen ons oprecht afvragen hoe het verder zal moeten met FC Utrecht. Was het aan het begin van het seizoen hoopgevend, de laatste maanden is er geen chocolade van te maken. Hulpeloos bungelend op plaats 7. Mijlenver achter plaats 5 waar FC Twente glorie-tijden beleeft. In mijn vorige column noemde ik de komende wedstrijden om des keizers baard. Kennelijk heeft de selectie dit letterlijk genomen.

Kijkend naar de wedstrijd tegen FC Groningen is het voor mij klaar. De kaarten voor RKC uit, gaan met een welgemeend bedankje terug naar een contact in Waalwijk. Ik ga er geen tijd en energie meer in steken. Het gevoel is even weg. Misschien nog in de emotie, maar ik ben er even klaar mee. Ik vraag mij ook direct af hoe wij de play-off moeten gaan winnen. Die kans acht ik nihil.

Hake kwam er op voorspraak van de selectie. Hake zinspeelt nu zelf op een vertrek. Dan is het voor mij simpel. Geef desnoods Rick Kruys de komende zeven wedstrijden de verantwoordelijkheid. Wellicht kan er een andere sportieve wind gaan waaien. Deze selectie en Hake gaan het niet meer redden. Voor Zuidam een volgende taak. Niet de leukste, maar in het belang van FC Utrecht zal er iets moeten gaan gebeuren. Zuidam is de kroonprins van de Technisch Directeuren. Laat Zuidam nu maar opstaan. Het aanmodderen duurt al veel te lang. Ambities uitspreken is prima. Ambities niet waarmaken zal gevolgen hebben. Maar ook de spelers zelf mogen wel eens in de spiegel kijken. Doe je kunstje en pak de centen. Maar vergeet niet dat jullie het waren die Hake wilden. En zo geschiedde. Ik zie het er niet meer vanaf. Geen onvoorwaardelijke strijd voor een trainer die hier dankzij jullie druk de trainer van FC Utrecht mocht worden. Veel plezier in Waalwijk allemaal. En hopelijk weet Zuidam de komende dagen dat te doen, wat hem te doen staat.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

8 Reacties

Reageren
 1. Pee

  Met die omhoog gevallen Rick Kruys is de ellende compleet.
  Neem een andere trainer iemand die er echt nog iets van kan maken.

 2. W

  Het begin van de wedstrijd was dramatisch, toch vond ik dat ze de koppies niet lieten hangen. Een frisse wind met een andere trainer voor de play offs lijkt me zinnig. Maar wie?

 3. Bill

  Je noemt Zuidam, maar die houdt ook z’n voormalige maatjes binnen de club de hand boven het hoofd, is wat vriendjespolitiek binnen de organisatie. Altijd de zwakte binnen de club geweest, ook nu weer. Verder oogt het team als los zand, zowel binnen als buiten het veld. Tijd voor een veger door de organisatie en het team…

 4. Herman

  Qua selectie had Utrecht moeten kunnen en moeten doen om de plaatsen 3 tot en met 5.

  Best wel ontluisterend wat er uitkomt. En hoe verder, oma Frans mag weer lappen. Wanneer is zijn geduld op?

 5. Katja

  Er werd gestreden om elke meter na de 0-2 (wel te laat, dus).
  En het jubelen om Zuidam mag ook wel minder, hij is verantwoordelijk voor de selectie, die nu faalt. Wat trainers betreft, een type Van Gaal.

 6. Scherpschutter

  Ik zal niet pretenderen verstand van voetbal te hebben, maar ik begrijp de negativiteit niet zo.

  Is FC Utrecht immers niet die Eredivisie club met de 7e begroting van de Eredivisie, die binnen die begroting structureel miljoenenverliezen draait die door wat vermogende jongens weer aangevuld worden? Ze leeft boven haar natuurlijke stand.

  En is FC Utrecht niet die voetbalclub die gerund wordt door oud-FC Utrecht middelmaat personeel, zoals Zuidam, Broerse, Schut en nog meer van dat soort middenmoot voetballers die hun halve carrière op de bank zaten omdat ze er niets van konden? En heeft FC Utrecht dan niet een beginnende trainer die nog nooit iets presteerde op Eredivisie niveau? En heeft FC Utrecht niet een selectie vol spelers die het niet hebben gehaald in de Eredivisie top-4 of bij buitenlandse middenmoters?

  Zo ja; hoe kan een 7e plaats dan reden zijn voor zoveel ontstemming? Het lijkt me eerder een klein wondertje dat er naar vermogen wordt gepresteerd met deze alleszins redelijke 7e plaats. FC Utrecht zou er verstandig aan doen snel met deze trainer te verlengen. Die doet duidelijk iets goed.

 7. Bram de Weis

  Ben wilt dus blijkbaar alleen steunen in goede tijden. Dit is dezelfde Ben die altijd afgeeft op andere clubs omdat ze “succes supporters” zouden hebben. De columns van de zogenaamde FC Utrecht supporters hier op Duic maken pijnlijk duidelijk dat voor deze FC te maken heeft met successupporters

 8. Rob Kooy

  Ook Zuidam eruit, van de laatste 33 spelers in drie jaar tijd 75% vertrokken of verhuurd. Van Seumeren moet stoppen om zijn vriendjes naar voren te schuiven, het aanmodderen duurt te lang. Haal een trainer van naam en een scorende spits die er wel 18 tot 20 goals erin jaagt. Er klopt NIETS van het beleid, tijd voor een enorme schoonmaak!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).