FC Utrecht laat voorsprong glippen in Tilburgs waterballet | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht laat voorsprong glippen in Tilburgs waterballet | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht laat voorsprong glippen in Tilburgs waterballet

In de strijd om de vierde plaats heeft FC Utrecht zaterdagavond opnieuw dure punten verspeeld. In een kletsnat Tilburg werd na een comfortabele voorsprong van 0-2 uiteindelijk met 3-2 verloren van Willem II, dat uiteindelijk het beste wist om te gaan met de omstandigheden.

Al snel werd duidelijk dat normaal voetbal niet mogelijk was in het Koning Willem II Stadion. Aan het begin van de wedstrijd lagen grote plassen op het veld en door de aanhoudende regen werd dat alleen maar erger. Het waterballet leverde wel een spectaculaire wedstrijd op. Lange tijd leek FC Utrecht ook de ploeg die het beste antwoord op de steeds slechter wordende omstandigheden had.

Vol uitvak

Al na zes minuten leek het raak, maar de treffer van Sander van de Streek werd geannuleerd omdat aangever Gyrano Kerk zijn tegenstander zou hebben vastgehouden. Een klein kwartiertje later kon het volle uitvak dan toch juichen. Urby Emanuelson, die de geblesseerde Yassin Ayoub verving in de basis, gaf afgemeten voor op Kerk die keurig binnentikte. Emanuelson stond ook aan de basis van de 0-2. Een prachtige steekpass op Van de Streek werd door de middenvelder verwoestend in de korte hoek geschoten.

Zo leek er na een halfuur spelen geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Jean-Paul de Jong, maar nog voor rust trokken de Tilburgers de stand weer in evenwicht. FC Utrecht begon wat laconiek te voetballen, terwijl Willem II juist wat meer opportunisme in het spel bracht. Vijf minuten voor de pauze maakte Thom Haye met een prachtige vrije trap 1-2, op slag van rust liet Tsimikas met een wonderbaarlijke omhaal doelman David Jensen kansloos: 2-2. Een flinke domper voor de gasten uit Utrecht.

Boogbal

Het leed werd nog erger toen FC Utrecht vijf minuten na de thee de bal niet wegkreeg op het middenveld. Mohamed el Hankouri veroverde de bal en gaf vervolgens een mooie pass op Fran Sol. De topscorer scoorde daarop met een prachtige boogbal.

De Jong greep in en haalde Mateusz Klich en Mark van der Maarel naar de kant voor Cyriel Dessers en Lukas Görtler in de hoop net als bij Heerenveen nog een gelijkmaker, of wellicht meer, te forceren. Tot grote kansen leidde de extra aanvalskracht niet, tot een kwartier voor tijd.

Rode kaart

Freek Heerkens trok Dessers onderuit op de rand van de zestien. Aanvankelijk wees scheidsrechter Jochem Kamphuis naar de stip, maar kwam later terug van die beslissing en legde de bal net buiten het strafschopgebied. Nadat Kamphuis verdediger Heerkens wel de rode kaart had gegeven, schoot Emanuelson de vrije trap in de muur. In de slotfase probeerde FC Utrecht nog wel, maar echt grote kansen kreeg het niet meer.

DUIC Sport sprak na afloop met Urby Emanuelson, Gyrano Kerk en Lukas Görtler.