FC Utrecht moet beter! | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht moet beter! | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht moet beter!

FC Utrecht moet beter!
Na het geklungel in Emmen, besloot Dick Advocaat in te grijpen. Erg veel zoden aan de dijk zette dat echter niet.

Na het geklungel in Emmen, besloot Dick Advocaat in te grijpen. Erg veel zoden aan de dijk zette dat echter niet.

Bahebeck werd geslachtofferd en Venema mocht in de basis starten. Na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard komt zo weer de helft van het team in aanmerking voor de reservebank. Het is echt lachwekkend wat een aantal spelers laat zien. Dat kan echt niet meer.

Ondanks alles kwam FC Utrecht op 1-0 door Kerk, maar Fortuna bleef loeren op de kansen en maakte kort voor rust de verdiende gelijkmaker. Onder een striemend fluitconcert zochten de spelers de kleedkamer op. Het publiek was zeer ontevreden over het vertoonde spel. Zelfs het scorebord was van slag. Enkele minuten voor rust gaf het bord 0-0 aan. Iets gemist wellicht?

In de rust werden mutaties verwacht, maar daar was gek genoeg geen sprake van. Dezelfde elf moesten het doen en die bakten er weinig van. Fortuna drukte door en het werd tijd voor de komst Bahebeck. Na amper vier minuten stelde hij Kerk in staat om de 2-1 in te tikken. Fortuna bleef aandringen en had zeker goede kansen op de gelijkmaker. FC Utrecht bleef volharden in foute passes en nutteloze acties.

Uiteindelijk trok FC Utrecht de overwinning over de streep en liggen de play-offs binnen handbereik. Een gezapig applaus volgde. FC Utrecht mag nu zeventien dagen op ‘vakantie’, want alles moet wijken voor Ajax.

Op zondag 12 mei de volgende tegenstander. Volledig opgeladen zal FC Utrecht daar de huid duur moeten verkopen, Ajax in de Arena het zwijgen proberen op te leggen. Het definitieve ticket voor de play-offs is dan binnen.

Ik hoop dat 1200 supporters van FC Utrecht erbij zullen zijn, maar dat aantal zal denk ik niet gehaald worden. Er is nog steeds een no-go-zone rond de Arena. Ook dat is enkele weken geleden weer bewezen. Daar sloeg de ME ouderen en kinderen. Zullen ze het ooit leren?

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

3 Reacties

Reageren
 1. Henk

  @ “Ik hoop dat 1200 supporters van FC Utrecht erbij zullen zijn, maar dat aantal zal denk ik niet gehaald worden”

  En dat zegt de man die er mede verantwoordelijk voor is dat er nooit meer veel supporters mee naar 020 gaan!

  Snapt u het nog?

 2. herman

  “Daar sloeg de ME ouderen en kinderen. Zullen ze het ooit leren?”

  En dit schrijft de man die zelf er toe heet bijgedragen dat dit zover heeft gekomen, dit zelf vol trots meevocht? Zal Bennie het ooit leren?

 3. Karel

  Dit FC Utrecht speelt te slecht om ook maar enige rol van betekenis te kunnen spelen. Ben, dat er combi-regelingen zijn komt door figuren die het al jaren voor echte supporters verzieken. Wijs niet naar de politie of lokale autoriteiten. Het wordt hoog tijd dat tuig nooit meer voetbalwedstrijden kan bezoeken. Maak je daar eens sterk voor.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).