FC Utrecht: Niets aan de hand | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht: Niets aan de hand | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht: Niets aan de hand

FC Utrecht: Niets aan de hand
Columnist Ben ten Boden
Ik was vooraf positief gestemd over de wedstrijd tegen PSV. Er is door de club goed ingekocht. Op papier staat er een top-5 waardig team. Dat bood perspectief tegen PSV. Je kan ze daardoor makkelijker hebben, maar goed.

Ik was vooraf positief gestemd over de wedstrijd tegen PSV. Er is door de club goed ingekocht. Op papier staat er een top-5 waardig team. Dat bood perspectief tegen PSV. Je kan ze daardoor makkelijker hebben, maar goed.

Kijkend naar de wedstrijd hobbelde FC Utrecht mee. Eigenlijk een volstrekt kansloze missie. Ondanks de vele trainingen onder leiding van Dijkhuizen en Kruys. Zij bleken niet in staat om dit FC Utrecht op scherp te zetten. Lamlendig, risicoloos en kansloos. Wat zal de manager J.P. de Jong er op de bank van gedacht hebben? De Jong is niet meer verantwoordelijk voor de ‘dagelijkse trainingen en voetbalinhoudelijke ontwikkeling’.

Op de open dag sprak ik een aantal oudgedienden. Gepokt en gemazeld in hun liefde voor FC Utrecht. Ze komen al tientallen jaren bij de club. Ze lieten duidelijk blijken dat de club goed bezig was aangaande het selectiebeleid. Aan het einde van hun zinnen volgde wel een ‘maar’. Ook zij waren van mening dat er bij de promotie van De Jong een addertje onder het gras zat. “Het past totaal niet bij De Jong”, “verbaast dat hij er akkoord mee is”, “dit is niets voor De Jong” en “hij graaft zijn eigen graf binnen de club”. Zomaar wat uitspraken van hen die rood/wit bloed hebben.

Daarnaast valt de empathie richting De Jong op.  Hij heeft immers een bak aan respect opgebouwd in zijn periode bij FC Utrecht. Dan kom je al gauw op de vraag: wat als het misgaat? Natuurlijk heeft De Jong het uitstekend gedaan na het vertrek van Ten Hag. Maar toen was hij zichtbaar voor iedere man op het veld. Nu staat hij ernaast.

Natuurlijk speelt ook het ingrijpen van Frans van Seumeren een rol. Enkele maanden terug diende hij in te grijpen. Enkele spelers pruimden De Jong niet. Dat binnenbrandje bleek geblust. Maar in de afgelopen weken is het klaarblijkelijk weer opgelaaid. Gelukkig hebben de spelers gisteren laten zien waar ze toe in staat zijn. Als dit de maat voor de komende maanden zal zijn, dan wens ik Dijkhuizen en Kruys veel wijsheid en sterkte toe. Ga maar 6 uur per dag trainen op het creëren van kansen en pak er ook nog even 2 uur bij om tot een killersmentaliteit te komen.

Het resultaat gaan we natuurlijk bekijken op zondag 19 augustus. FC Utrecht tegen PEC Zwolle. Mocht dat nog even haperen, dan volgt een week later FC Utrecht tegen VVV Venlo. Ik ga uit van 6 punten. Attractief voetbal, passie en strijd. De Jong heeft deze week alle tijd om wat videobanden uit te zoeken uit zijn voetbalcarrière. Deze kunnen een leidraad zijn in mentaliteit en clubliefde. Wellicht dat Nijholt daar ook nog een, oh nee, die is al vertrokken. FC Utrecht? Niets aan de hand.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Je kunt wel een top5-waardig team hebben op papier, maar je moet ze wel passie en geestdrift bijbrengen. En anders maar korten op hun bovenmodale salaris.

 2. Bertje 030

  We zullen moeten accepteren dat er door de bank genomen in NL matig wordt gevoetbald, voetbal is (overal trouwens) overgewaardeerd met spelers die overbetaald worden en waar de liefde voor een persoonlijke promotie op financieel vlak sterker is dan de liefde, passie en inzet voor de club waar ze voor spelen.
  Ik heb 2 jaar geleden mijn seizoenkaart al opgezegd mede vanwege de houding op het veld van de meeste spelers, jammer maar helaas.

 3. Fred

  Zo…ook dit seizoen mag de columnist zich weer uitleven in persoonlijke vetes en frustraties in een zich kwaliteitsblad noemende Duic.

  Zo was er door de columnist het afgelopen seizoen een alsmaar klaagzang over dat er zo weinig thuis en uit supporters waren. De harde feiten waren dat er bij uitwedstrijden 30% meer uitsupporters mee gingen en thuis ook een stijging gaande was, ondanks een landelijke daling….gejammer dus om niets….oh ja…de columnist gaat zelf vrijwel altijd buiten de combi wat de aantallen ook niet opschroeft!

  Ook was er de klaagzang over de hoeken die maar dicht moesten. Kan het de columnist schelen dat als het al kan, dit de club miljoenen gaat kosten om bedrijven uit te kopen en te verbouwen. Wat maakt het ook uit….als hij maar windvrij zit….en dat als zgn oudgediende die ook de oude Galgenwaard heeft moeten hebben mee gemaakt.

  De nieuwste klaagzang voor dit seizoen is dat de columnist een algeheel rookverbod in de open Galgenwaard wil, want hij heeft er last van ( de beste man is al maanden op diverse supporterssites daarmee bezig…je zou er een shaggie bij opsteken.. Tja…hoe los je dat dan op….misschien een plekkie opschuiven, of als club nog een paar vakken echt rookvrij maken…je kan er alle kanten mee op om ALLE supporters het naar de zin te maken en niet alleen een dwars mannetje die alleen aan zichzelf denkt. Want de consequentie van een algeheel rookverbod is dat er honderden supporters zullen afhaken voor hun daggie of avondje uit, dus minder inkomsten en minder sfeer…..laten we dus niet al te betuttelend gaan optreden en luisteren naar een enkele dwarsligger….want zonder supporters immers geen voetbal.

  Oh ja….de man die altijd voorop loopt als er wat aan de hand is, heeft jarenlang zijn mond gehouden over de lage jeugd scc prijzen voor de Cityside, niet toevallig want hij zit daar met 3 koters, dit heeft hem honderden euro’s voordeel gegeven . Nu de club dat eindelijk recht getrokken heeft is meneer kwaad en verongelijkt….ja zolang het maar in de columnist zijn voordeel is hoor je hem niet piepen!

  Nou, een fijn voetbalseizoen weer, en….zonder supporters geen voetbal!

 4. herman

  Daar is Bennie zijn bijdrage weer, het is nauwelijks duidelijk of hij nu cynisch of serieus is.
  We mogen ons in ieder geval weer een jaar verheugen/verbazen over zijn bijdragen waarin vaak het eten tijdens de uit wedstrijden een grote rol speelt…..

 5. Peter

  Er aan toevoegend,

  Hij vind dat hij ook een gouden naambordje op zijn plek verdient….haha…wat een zelfbevlekking!

  De club en supp.organisaties kosten hem uit na zijn dubieuze verleden en heden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).