FC Utrecht op 4! | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht op 4! | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht op 4!

FC Utrecht op 4!
FC Utrecht op 4! Dat was lang geleden een kreet die je vanuit de spelonken van de Galgenwaard kon horen. De toen verantwoordelijken spraken hun ambities uit. Maar waar dat op was gebaseerd, was een raadsel. Het lukte dus ook van geen kant. Zeker, men deed het met de beste bedoelingen, maar er waren eenvoudigweg geen middelen om de club op de vierde plek te krijgen.

FC Utrecht op 4! Dat was lang geleden een kreet die je vanuit de spelonken van de Galgenwaard kon horen. De toen verantwoordelijken spraken hun ambities uit. Maar waar dat op was gebaseerd, was een raadsel. Het lukte dus ook van geen kant. Zeker, men deed het met de beste bedoelingen, maar er waren eenvoudigweg geen middelen om de club op de vierde plek te krijgen.

Gisteren tegen Willem 2 kon het zo maar gebeuren. Dan diende FC Utrecht zelf te winnen en moest Roda JC 1 of 3 punten wegkapen uit de Kuip. Roda kreeg waar voor ze kwam: 1 punt. FC Utrecht kreeg wat ze verdiende:3 punten. De wedstrijd tegen Willem 2 was niet bepaald een wedstrijd die lang bij zal blijven. De 1200 fans uit Tilburg overstemden zeer regelmatig de 17000 supporters van FC Utrecht. Nadat Willem 2 had gelijk gemaakt, zonk ons de moed in de schoenen. Niet weer he! Laagvliegers worden hoogvliegers. Maar gelukkig, we hadden Ruud Boymans. Het is niet voor niets dat hij blijft scoren. Komt hij in de 16 aan de bal, dan is het alle hens aan dek. Vergeet Haller voor het gemak ook even niet. Vandaag weer ietwat onzichtbaar. Maar samen toch een levensgevaarlijk duo. Een aantal spelers waren net niet scherp genoeg.

Het inslijpen wat Ten Hag wil, vergt nog meer tijd en aandacht. Zie ook de fout van Ruiter. Ik snap echt niet waarom Ruiter de actie aanging waar de terechte penalty uit voortkwam. Het had je twee punten kunnen kosten. Een ervaren keeper moet dit soort situaties anders inschatten. Het vizier kan nu op aanstaande zondag. FC Utrecht-Feyenoord. Wederom een uitverkocht bezoekers vak. Feyenoord op jacht naar de eerste overwinning in 9 wedstrijden. Ze zullen er op gebrand zijn. Vandaag tegen Willem 2 lieten de fans zich te weinig horen. Voor aanstaande zondag hoop ik dat ze de Galgenwaard laten ontploffen. Mocht het overslaan op FC Utrecht, dan is bij een overwinning op Feyenoord zelfs plaats 3 in zicht! Maar laat ik niet te hard van stapel lopen. Net zoals menig fan mij vandaag vroeg of hij mee kon op de boot naar de Kuip. Zeker, daar komt een mooi evenement aan. Maar ik hou voorlopig even de…… boot af. Eerst VVSB na Feyenoord nog verschalken. Dan gaan we ons opmaken voor een heuse Armada richting Rotterdam. Over water. Diverse rederijen hebben een prima aanbieding gedaan. Ik mag hopen dat het geconcretiseerd kan worden. Tot slot wil ik een compliment geven aan de dames en heren van ticketing. De verkoop voor de halve finale FC Utrecht-VVSB had meer voeten in aarde dan men dacht. Als systemen niet altijd doen waar ze voor zijn gemaakt, komt het uiteindelijk op mensenwerk neer. Ze hebben het met verve volbracht.

4 Reacties

Reageren
 1. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  Nummer 4? Ben, daar doe je Belevingsproduct tekort. Ik zal de manisch-positivisten op hun wenken bedienen en zeg FC Utrecht op nummer 1!

  De absolute nummer 1 in het saaiste voetbal van Nederland!
  De absolute nummer 1 in het minst gevulde stadion van Nederland!
  De absolute nummer 1 van Nederland in miljoenentekorten van de afgelopen 7 jaar in de Eredivisie!
  De absolute nummer 1 van Nederland qua procentuele horeca prijsstijgingen in 2015!
  De absolute nummer 1 van Nederland in het minste aantal decibel in het stadion van de hele de Eredivisie.
  De absolute nummer 1 van Nederland qua bezetting van de business seats.

  Forza Belevingsproduct. De nummer 1!

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 2. TS

  FC Utrecht staat voorlopig op plek 4 in de vaderlandse eredivisie.
  Boymans scoort er lustig op los.
  FC Utrecht staat in de halve finale van de KNVB beker.
  Langzaamaan stroomt het stadion voller en voller.

  Ik vind het allemaal prima, jammer dat er “supporters” zoals Sanmartean zijn….

 3. jacob

  “De absolute nummer 1 van Nederland in miljoenentekorten van de afgelopen 7 jaar in de Eredivisie!” Dit is onjuist Heer of Dame Sanmartean; in ieder geval FC Twente gaat ons voor met vele miljoenen Euro’s méér verlies .

 4. jacob

  Mooie column ten Boden

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).