Is FC Utrecht op stoom? | De Utrechtse Internet Courant Is FC Utrecht op stoom? | De Utrechtse Internet Courant

Is FC Utrecht op stoom?

Is FC Utrecht op stoom?
Het is een goede zaak dat er gewonnen is van ADO Den Haag. Daar was wel de vriendelijke medewerking van keeper Indy Groothuizen voor nodig. Goed werk van Dessers die weer eens in de basis mocht beginnen, maar wat een blunder.

Het is een goede zaak dat er gewonnen is van ADO Den Haag. Daar was wel de vriendelijke medewerking van keeper Indy Groothuizen voor nodig. Goed werk van Dessers die weer eens in de basis mocht beginnen, maar wat een blunder.

Groothuizen kreeg na die fout bij elke terugspeelbal de hoon van de fans over zich heen, maar ook FC Utrecht verdiende die hoon. Zeker de eerste helft, waarin enorm veel misging. Het was een zeer matig schouwspel. Je vraagt je soms oprecht af of ze gewoon de kwaliteiten niet hebben om een bal van A naar B te spelen.

Is het stress? Druk? Onzekerheid? Ik weet het niet. Op de fans hoefde FC Utrecht niet te rekenen. Slechts mondjesmaat ontwaakten zij uit een vervroegde winterslaap. Het was te vergelijken met het niveau tegen ASWH van afgelopen woensdag. Laten we de eerste helft dus maar snel vergeten.

In de tweede helft was het allemaal iets beter. Niet spectaculair, maar aanvaardbaar. FC Utrecht liep uit naar een verdiende 3-0 zege, want tegen dit ADO Den Haag was weinig te vrezen. Zelfs de driehonderd Haagse fans lieten het ‘Haags Kwartiertje’ voor wat het was.

Voorlopig lijkt FC Utrecht op stoom met een vijfde plek momenteel. Een logische klassering voor deze selectie. Als de FC thuis niet had verloren van FC Emmen, dan stond Utrecht zelfs op plek vier.

Aanstaande zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Vitesse. Gezien de uiterst schappelijke prijs van slechts 12 (!) euro, kan het niet anders dan een vol bezoekersvak betekenen. Je mag voor die 12 euro ook nog met de auto naar Arnhem afreizen. Wat willen we nog meer? De spelers zullen een massale steun als positief ervaren en dat zal het vertrouwen doen stijgen.

Vitesse is andere koek dan ADO Den Haag. Ik laat mij dan ook graag verrassen zaterdag. Zeker omdat ik Vitesse als een geduchte concurrent zie. Bij winst knal je ze gelijk op zes punten achterstand.

Ik ben benieuwd wanneer de spitsen Bahebeck en Makienok hun opwachting in de basis mogen maken. Met name Bahebeck mag wel eens gaan spelen. Een overwinning brengt FC Utrecht richting plaats drie en gezien de afgelopen maanden, mag dat een wonder genoemd worden.

Het biedt tevens de mogelijkheden om een tandje bij te zetten. Als FC Utrecht inderdaad weer de draad op pakt zoals onder Ten Hag, dan hebben we kans om Feyenoord in december de eigen Kuip uit te spelen. Ook voor deze wedstrijd zal de belangstelling enorm moeten zijn.

FC Utrecht is op stoom. De laatste drie competitiewedstrijden negen punten en door in de beker. Het moet Leo van Veen goed doen: voorafgaand aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag, werd er zelfs een zaal naar hem vernoemd. De Leo van Veenzaal. Dik verdiend en respectvol. Een speler die FC Utrecht veel heeft gebracht. Hij maakte in totaal 146 doelpunten voor FC Utrecht. Een aantal waar de huidige spitsen van FC Utrecht nog mijlenver van verwijderd zijn. Hopelijk komen zij net als FC Utrecht, op stoom.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

3 Reacties

Reageren
 1. Bertje 030

  Blijven dromen Bennie van plek 4, het was dramatisch, veel te laag tempo en meer geluk dan wijsheid dat ADO zijn schaarse kansjes niet maakte, ik was voor het eerst sinds lange tijd weer eens in het stadion maar de sfeer, het tempo en de “kolkende” Galgenwaard zijn alle verdwenen.

 2. stanley

  Leo van Veen geëerd met een zaal en de titel Legend. Het zal allemaal wel, heeft inderdaad veel betekend voor onze Fc, maar ook altijd gekozen voor het geld. Vertrok zelfs voor de munten naar aartsrivaal Ajax. Ik gun Leo het beste en vindt het een leuke vent maar dit is pure poppenkast van Gertje Kruys om zijn vrienden van weleer een podium te geven. Verwacht dat er nog wel wat zullen volgen uit de kennissenkring van Gertje. FC Utrecht moet uitkijken niet in dezelfde val te lopen als die van jaren geleden, een vijfde colonne van oud-spelers die vooral “gratis” overal in kunnen.

 3. katja

  Ik om al heel lang in het stadion, maar op Daelwijck gaat het onstuimiger aan toe.
  En die grafherrie op die dag wat voor muziek door moet gaan (uitgezonderd U2 en Eye of the Tiger), is tinnitusbevorderend.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).