FC Utrecht staat waar het hoort | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht staat waar het hoort | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht staat waar het hoort

FC Utrecht staat waar het hoort
Foto's: Ben ten Boden
Kristoffer Peterson applaudisseerde na de wedstrijd voor de FC Utrecht-supporters. Zijn elftal had weinig in te brengen tegen FC Utrecht. In de vierde minuut was het al raak. Gufstason schoot een penalty feilloos in het net van Heracles.

Kristoffer Peterson applaudisseerde na de wedstrijd voor de FC Utrecht-supporters. Zijn elftal had weinig in te brengen tegen FC Utrecht. In de vierde minuut was het al raak. Gufstason schoot een penalty feilloos in het net van Heracles.

Amper een minuut later had Kerk de 2 – 0 moeten maken, maar hij faalde op kinderlijke wijze. Het zat hem waarschijnlijk dwars want in de negentiende minuut scoorde hij met een pegel vanjewelste. De redelijk gevulde Galgenwaard veerde op. Niet dat de sfeer meteen omsloeg, maar er was enig enthousiasme te bespeuren. De ‘hel van de Galgenwaard’ bleef echter ver weg.

In de twaalfde minuut toonden alle mensen in het stadion massaal hun medeleven voor FC Utrecht-supporter Ollie. Deze raakte zwaargewond bij een auto-ongeluk. Momenteel vecht hij voor zijn leven en ik wens hem veel sterkte.

De op stoom geraakte Emanuelson maakte in de twintigste minuut het derde doelpunt voor FC Utrecht. Het was een zeer vermakelijke eerste helft. In de rust liepen de meningen uiteen. Sommigen vonden dat FC Utrecht door moest gaan met aanvallen om nog meer doelpunten te scoren. Anderen prefereerden een defensieve houding.

Tweede helft
Uiteindelijk koos het team voor de laatste strategie in de tweede helft. FC Utrecht gooide de handrem erop. Heracles scoorde zelfs nog een doelpunt, maar verder dan dat kwamen zij niet. Tannana zag zijn schot op de lat uiteenspatten. De 4 – 1 zat er niet in voor FC Utrecht.

Advocaat krijgt het team steeds meer aan het voetballen. Dat belooft dus wat te worden aanstaande zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Herenveen. Helaas begint ook deze wedstrijd weer om 12.15 uur. Maar dat zal de FC Utrecht fans hopelijk niet deren. De vervoersregeling en verkoop is goed geregeld.

En jawel, ditmaal mogen ook seizoenkaarthouders een kaart kopen. Ik reken erop dat het uitvak bijna vol zit. Die steun is namelijk zeer welkom. FC Utrecht staat immers op plaats vier en daar moeten ze blijven tot aan de winterstop, om daarna een frisse start te maken tijdens de uitwedstrijd tegen AZ Alkmaar. Zouden Bahebeck, Strieder en Makienok nog fit worden? FC Utrecht zal er nog sterker op worden.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

3 Reacties

Reageren
 1. Specsavers

  ” het stadion was redelijk gevuld”

  Wat een rare kronkels heeft deze columnist toch weer iedere week in zijn columns.

  Voor de goede orde: er zaten bijna 21.000 supporters in de Galgenwaard. Dat is bijna uitverkocht! En dat bij een lunchwedstrijd!

  Specsavers, neem even contact op met deze columnist voor een multifocale bril!

 2. Herman

  Op de radio hadden ze het bij “langs de Lijn” op een nagenoeg uitverkocht Galgenwaard…
  Zit Bennie wel op de tribune, of heeft hij een stadionverbod?

  Ondertussen mooie 4e plek, op 23 december zien we hoe goed Utreg echt is, dan komt Ajax op bezoek, DE wedstrijd van het jaar waarin Utreg het hele seizoen nu al tot een succes kan maken door te winnen!

 3. katja

  Sfeer ? Ja, door de Heracles supporters vooral, ik erger me wild aan dat muisstille gedoe. Ik schreeuw echt overal overheen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).