FC Utrecht stevig op plaats 5 | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht stevig op plaats 5 | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht stevig op plaats 5

FC Utrecht stevig op plaats 5
In subtropische temperaturen wachtte VVV Venlo. Op het terras van club DITO, vermaakte velen zich prima. Vooral veel oud-Bunniksiders. De een in de zon en de ander in de schaduw.

In subtropische temperaturen wachtte VVV Venlo. Op het terras van club DITO, vermaakte velen zich prima. Vooral veel oud-Bunniksiders. De een in de zon en de ander in de schaduw.

Het is goed om te zien dat in DITO meer en meer fans verschijnen van het eerste uur. Zij hadden ook zeker een andere wedstrijd verwacht tegen VVV. Het was niet veel soeps. Mogelijk dat de temperatuur er mede debet aan was.

Wie in de zon zat, moest zich goed insmeren. Het smeren was ook nodig op het veld. De bal rolde maar langzaam van links naar rechts. Veel spektakel was er niet. Diverse spelers van FC Utrecht probeerden het wel, maar tot enig enthousiasme leidde dat niet – ondanks dat tweemaal de lat werd geraakt door FC Utrecht.

Ook de familie Di Tommaso was weer in de Galgenwaard. Zoon Noah verrichte zelfs de aftrap. Uiteindelijk was het toch Klich die de Galgenwaard wakker deed schrikken. Hij tekende voor de 1 – 0. FC Utrecht eindigt uiteindelijk als vijfde met 54 punten. Een puike prestatie: zeker gezien in het feit, dat er diverse spelers langdurig geblesseerd waren. Maar ook de trainerswissel heeft de nodige onrust gebracht. Zelfs zo veel, dat eigenaar Frans van Seumeren in moest grijpen.

FC Utrecht zal getergd en met passie de wedstrijden tegen Heerenveen in moeten gaan. Het is JP de Jong wel toevertrouwd. Ondanks de soms misselijkmakende opmerkingen van supporters aan zijn adres. Instappen midden in het seizoen is altijd lastig. Geef het vertrouwen het komend seizoen. Dan is het pas echt zijn elftal en zijn visie. December 2018 is vroeg genoeg om te oordelen. Er zullen best dingen gaan veranderen. We hebben nog immer het topsportklimaat.

Van der Maarel

Woensdag naar Heerenveen. Ik mag hopen dat er 1000 fans van FC Utrecht af zullen reizen. Voor 10,50 euro kan je er al bij zijn. Het zal lastig zat worden daar. Hopelijk is Labyad er weer bij. En natuurlijk…… Mark van der Maarel! Verkozen tot waardevolste speler van het seizoen door de supporters. Een prima keus. Mark is voetballend iets minder, maar met zijn strijd en werklust is hij een voorbeeld. Spelen met het hart. Al lang bij FC Utrecht en elke trainer kon op hem rekenen. Proficiat Mark!

Een goed resultaat tegen Heerenveen kan ook een goed gevulde Galgenwaard opleveren voor aanstaande zaterdag. Ook die verkoop is inmiddels begonnen. Mocht FC Utrecht uiteindelijk de play – offs winnend afsluiten, dan wacht Europa wederom.

Verhoging seizoenkaarten

Het zal ook de seizoenkaartverkoop stimuleren. Ondanks een idiote verhoging van ruim 100% voor enkele honderden supporters. Met name jonge kinderen. Daar slaat FC Utrecht de plank mis. De reden schijnt te zijn dat op andere tribunes de kaarten duurder zijn. Supporters hebben daarover geklaagd. Dat kan, maar stel het dan naar beneden bij in plaats naar omhoog. Of doe het gefaseerd. Supporters naaien supporters! En FC Utrecht trapt er in. Je kan daarmee je hand overspelen. En dat voor een bedrag van in totaal een paar duizend euro.

Maar goed, maar eens zien hoe de seizoenkaartverkoop gaat lopen. Dat zal ook gelden voor het nieuwe shirt. Smaken verschillen. Hier in huis zal hij niet verschijnen. FC Utrecht moet oppassen dat het niet door zal slaan in bepaalde zaken. En besef, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

1 Reactie

Reageren
  1. Danny van der Linden

    Waarom de schuld neerleggen bij supporters als die opmerken dat kaarten met hetzelfde uitzicht op een andere tribune goedkoper zijn? Je hebt een punt als je stelt dat de club het anders had kunnen aanpakken, deze aanklacht aan medesupporters vind ik meer een vorm van naaierij dan een opmerking plaatsen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).