FC Utrecht verspeelt twee punten in Tilburg | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht verspeelt twee punten in Tilburg | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht verspeelt twee punten in Tilburg

FC Utrecht verspeelt twee punten in Tilburg
Het lijkt een never ending story te worden, want wanneer stoot Utrecht nou eens door naar de top-5? Al tientallen jaren koesteren fans die wens en met Frans van Seumeren zijn er forse stappen gezet. Juist in het jaar dat FC Utrecht 50 jaar bestaat, is er een topselectie samengesteld.

Het lijkt een never ending story te worden, want wanneer stoot Utrecht nou eens door naar de top-5? Al tientallen jaren koesteren fans die wens en met Frans van Seumeren zijn er forse stappen gezet. Juist in het jaar dat FC Utrecht 50 jaar bestaat, is er een topselectie samengesteld.

Tegen Willem II kwam de FC binnen enkele minuten op voorsprong. Jean-Christophe Bahebeck kreeg de bal voor het intikken. Dan verwacht je dat er vertrouwen komt in het team. Maar verschillende spelers zakken door het ijs. Sander van de Streek is een van die spelers die tekortkomt, maar ook stap-stap Adam Maher mag wel eens laten zien wat hij in huis heeft.

Het is voor mij onbegrijpelijk dat Bart Ramselaar en Joris van Overeem op de bank beginnen. Urby Emanuelson was een zegen in het team. Hij speelde een prima wedstrijd. Het zou flauw zijn om het puntverlies toe te schrijven aan de scheidsrechter, want als FC Utrecht scherper is en de kansen afmaakt win je met twee vingers in de neus.

Ook de technische staf mag wel eens in de spiegel gaan kijken. Het best presterende team moet gewoon spelen. Natuurlijk, ik ben een supporter met een rood-witte bril, maar er moet echt meer uit deze selectie te halen zijn. Volgende week in de Galgenwaard een vroegertje, om 12.15 uur is de aftrap. FC Twente is een club in nood. Zou FC Utrecht zoals zo vaak de eerste hulp gaan verlenen?

Het moet eens klaar zijn: wij hadden inmiddels vierde moeten staan en dan maar zien wat de eindklassering zou worden. We hebben overigens nog een troef achter de hand met de KNVB Beker. Mocht die gewonnen worden, wacht direct de groepsfase van de Europa League. Het is maar dat we het weten.

Met belangstelling zal ik vrijdag kijken naar de Ode van Korneel Evers bij RTV Utrecht. Ik heb de stille hoop dat hij de vinger op de zere plek durft te leggen in de aanloop naar de wedstrijd tegen de club uit het oosten van het land. Daar waar Korneel zijn wortels heeft.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

4 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Naast deze 2 verspeelde punten bewees Utrecht zichzelf 2 keer een slechte dienst.
  Ten eerste liet vd Brom zich voor de zoveelste keer van zijn slechte kant zien. Door zijn gedrag en vloeken tegen de scheidsrechter.
  Ten tweede waren Utrecht supporters actief in Frankrijk om daar te vechten met Fransen.

 2. Cor

  Want Ramselaar heeft de afgelopen jaren zoveel laten zien? Hij had van mij nooit hoeven komen, zonde van het geld. van Overeem komt terug van een blessure, het is een zegen dat we die rustig kunnen brengen.

  Hoewel vd Streek genoeg fouten maakt, zorgt hij wel voor gif in de ploeg. Gaat altijd voor de bal, hoe onmogelijk deze ook lijkt.

  Gisteren had je gewoon de pech dat de weersomstandigheden in het voordeel van W2 bleken, ballen konden niet meer fatsoenlijke door de lucht of over het veld.

  Al het geneuzel van oa vd Brom over een overtreding minuten voor het tegendoelpunt maakt je een slechte verliezer als Utrecht.

  Als je dan toch ergens de schuld wil leggen, gisteren had Sané nooit in te ploeg mogen komen. De achterhoede stond prima met Urby, zeker gezien de weersomstandigheden moet je dan op zekerheid gaan. De onzekerheid die hiermee in de ploeg werd gebracht heeft je de das omgedaan. Al had je natuurlijk allang 0-2 en 0-3 moeten maken, dan was er geen vuiltje aan de licht.

 3. Katja

  Waarom dan ook die onzin van in de laatste minuut wisselen ? je haalt de structuur uit het elftal. Dit heeft ons vaker opgebroken.

 4. 50 jaar volger

  Met deze selectie 8 pountjes meer dan Twente, Sparta en Emmen.
  Als je volledig domineert ga je niet als je aanvallers er uithalen. In zo’n situatie mindere presterende aanvaller eruit en vervangerndoor aan andere aanvaller.
  vd Brom tactisch zwak.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).