FC Utrecht wint met twee vingers in de neus | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht wint met twee vingers in de neus | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht wint met twee vingers in de neus

FC Utrecht wint met twee vingers in de neus
Foto's: Ben ten Boden
Op de FCU Pool had ik een uitslag van 1 – 3 opgegeven en dat was natuurlijk erg positief. Ook als je nagaat dat FC Utrecht het altijd moeilijk heeft in Breda en zeker nu, nu NAC in doodsnood is. Zij wilden koste wat het kost niet verliezen. Maar NAC staat natuurlijk niet voor niets laatste. Ze hebben nou eenmaal een belabberd elftal.

Op de FCU Pool had ik een uitslag van 1 – 3 opgegeven en dat was natuurlijk erg positief. Ook als je nagaat dat FC Utrecht het altijd moeilijk heeft in Breda en zeker nu, nu NAC in doodsnood is. Zij wilden koste wat het kost niet verliezen. Maar NAC staat natuurlijk niet voor niets laatste. Ze hebben nou eenmaal een belabberd elftal.

Samen met 435 supporters van FC Utrecht bevolkten wij het bezoekersvak. Veruit het slechtste vak in de eredivisie. Aan de overkant bevond zich de B-side en ondanks de laatste plaats was het vak afgeladen. Aan de lange zijde hing een spandoek waarop stond: ‘The only way is up’. Maar als ik NAC zo zie spelen zal ‘The only way is down’ toepasselijker zijn.

In de eerste helft waren beiden teams niet in staat om kansen af te dwingen. NAC speelde de eerste twee minuten goed en daar bleef het gelukkig bij. FC Utrecht had veel balbezit, maar echt veel leverde dat niet op. Sterker nog, bij vlagen was het zelfs saai. Wel is aangetoond dat een fitte Bahebeck meters voor ligt op Kramer. Zeker in de vierendertigste minuut toen hij het eerste doelpunt maakte.

Niet veel later was het weer Bahebeck die gestopt werd na een overtreding van NAC en dat leverde een penalty op. Topscorer en penaltyspecialist Gustafson scoorde nog net voor rust de 0 – 2.

In de rust probeerde Mitchel van der Gaag, trainer NAC, zijn team op scherp zetten, maar dit was niet echt succesvol. NAC bleef namelijk spelen als een stel verdorde brandnetels. Die zijn ook het vermogen om te prikken verloren.

Binnen tien minuten was het Willem Jansen die FC Utrecht met een kopbal op een 0 – 3 voorsprong zette en daarmee was de strijd gestreden. Helemaal toen vijf minuten later Bahebeck het vierde doelpunt voor FC Utrecht maakte. Er was toen nog ruim een half uur te spelen en als FC Utrecht had doorgedrukt had de wedstrijd zo maar eens in 0 – 7 kunnen eindigen. Maar het gebeurde niet, de rem bleef erop. FC Utrecht vond het wel best. Met twee vingers in de neus werd de klus geklaard waardoor nu zelfs plaats vier een beetje in zicht komt.

Van Persie
Over twee weken vindt een confrontatie met Feyenoord plaats. Willem II heeft de Rotterdammers dit weekend pijn gedaan. Ik ga er vanuit dat de Galgenwaard uitverkocht raakt bij zo’n wedstrijd. Het is tegelijkertijd het laatste optreden van Robin van Persie en ik hoop dat zijn laatste herinnering aan de Galgenwaard hem niet zal bevallen. Net zoals de massaal aanwezige supporters van Feyenoord.

Advocaat zal een positief resultaat proberen te behalen. Erg veel spektakel tegen Feyenoord verwacht ik daarom niet. Met zijn visie loodst Advocaat FC Utrecht naar een play-off klassering. Dit in tegenstelling tot zijn collega in Breda, Mitchel van der Gaag. Enig medelijden met hem is wel op zijn plaats. Zelfs de bemoeienis van Pierre van Hooijdonk zette geen zoden aan de dijk. De fans van NAC gaan een treurige periode tegemoet. Persoonlijk zou ik het jammer vinden als NAC degradeert. De Parel van het Zuiden met zijn hondstrouwe publiek hoort in de Eredivisie.

Op zondag 31 maart speelt FC Utrecht om 14.30 uur tegen Feyenoord. De Bunnikside zal hopelijk stampvol zijn. FC Utrecht gaat op jacht naar plaats vier.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

1 Reactie

Reageren
  1. Danny

    Beste Ben,

    Ik lees dat jij hoopt dat zijn laatste herinnering aan Galgenwaard Van Persie niet zal bevallen. Ik kan me goed in die woorden vinden. Maar waar is de tijd gebleven dat dit gebruikelijk was in Utrecht? Robin van Persie (zonder meer een fantastische voetballer) kreeg bij zijn vorige bezoek aan FC Utrecht een staande ovatie van zowel uit- als thuispubliek. Jij weet net zo goed als ik dat de tijden veranderen….

    Groet,
    Danny

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).