Mijn god, wat is rapper Steen een jankerd | De Utrechtse Internet Courant Mijn god, wat is rapper Steen een jankerd | De Utrechtse Internet Courant

Mijn god, wat is rapper Steen een jankerd

Mijn god, wat is rapper Steen een jankerd
Hoe is het toch mogelijk? Zo’n leuke, gevoelige vader met zo’n zoon? Ik sprak vandaag met een vriend van de onlangs overleden Hans Kosterman over het optreden van Stijn (Steen) Kosterman tijdens het IBB-fest. Aanleiding was een open brief van een DUIC-lezer.

Hoe is het toch mogelijk? Zo’n leuke, gevoelige vader met zo’n zoon? Ik sprak vandaag met een vriend van de onlangs overleden Hans Kosterman over het optreden van Stijn (Steen) Kosterman tijdens het IBB-fest. Aanleiding was een open brief van een DUIC-lezer.

Zij stoorde zich aan het veelvuldig gebruik van het woord kanker. Het was een mooie brief waar ik me in kon vinden. Het werd een discussie op de redactie. Je moet toch alles kunnen zeggen, zei een collega. En wat waren de teksten dan in jouw tijd, was de vraag aan mij. Daar kan ik helder in zijn: ik (generatiegenoot van de vader van Steen) “1,2,3 kanker ..was niet echt een tekst van Bob Dylan.”

De telefoon ging en we pakten verder ons werk weer op. Steen, ach Steen. Hij dook vanavond weer op met een reactie op onze facebookpagina. (zie hieronder) Steen refereert aan een incident dat plaatsvond in Ondiep. Een collega van ons maakte foto’s van een middag waarop massaal graffiti werd geplaatst op leegstaande huizen. Ik neem aan dat het mooie foto’s waren, maar zeker weet ik het niet. De sd-kaart werd namelijk met geweld in beslag genomen. Het waren vrienden van Steen,  de held die bij een volgende keer van plan is om de camera in beslag te nemen.

Hoe is het toch mogelijk? Stoer doen met je 1,2,3 kanker… en janken als mensen daar kritiek op hebben. Leg het me uit Steen. Ik zit op Helling 12. Vraag even naar Michael Kroonbergs. Kom je alleen of neem je een paar vrienden mee? Ook goed, de koffie staat klaar. Je vader zou gekomen zijn! Vooralsnog, ben je een jankerd.Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Dyan

  Kun je nog niet het fatsoen opbrengen om een beschaafde reactie te geven op het hele gebeuren zelfbenoemde rapper Steen?

 2. Jansen

  Lijkt me dat, als er minder bezuinigingen waren doorgevoerd in de psychische zorgverlening, rapper Steen daar waarschijnlijk had rondgelopen. Heeft kennelijk wat draadjes los zitten.

 3. Floris

  Stijn/Steen, waar is je vader aan overleden? Niet aan de gevreesde ziekte die je zo veelvuldigd gebruikt!

 4. Erik

  Is het niet wat jankerig om types als Youp van het Hek de hemel in te prijzen, types die de harde scheldwoorden salonfähig hebben gemaakt, en de onder dit regime opgevoede jeugd de maat te nemen? Als je wilt janken is het stoerder om dat over Youp en zijn babyboomers.te doen. Maar dat is snijden in eigen vlees. Steen heeft mij ook geschokt, hevig zelfs, maar ik zie dat niet zo geïsoleerd. Misschien zijn zijn uitingen ook wel zo pijnlijk omdat ze als een spiegel werken.

 5. Gregor

  Dit kon je verwachten na al die aandacht voor Volggers in de media. Dat hitst elkaar lekker op nu! Eindelijk eens in de spotlight. Want vaak zijn dit kleurloze, in zichzelf gekeerde en met weinig zelfvertrouwen acterende nitwitten. Ook wel Nerds genoemd. Respect moet je verdienen, niet opeisen!

 6. Yoshua

  Triest om een grootheid als Hans Kosterman erbij te halen.
  steen is gewoon een jochie van 32 jaar oud en die kan en mag je niet vergelijken met grootheden als Hans Kosterman.
  Theo van Gogh was toch ook geen Vincent van Gogh.
  Hans Kosterman vond het prima dat zijn drugsverslaafde zoon rapper spelen deed.
  steen ga naar de Helling en neem vooral je vrienden mee en geef ze daar maar eens……… 1.2.3 een lekker potje kanker

 7. Aron

  Ongeacht het (ongetwijfeld) trieste gedrag van Steen, vind ik het beneden de maat van een (wel) volwassen DUIC columnist om een beduidend jonger persoon met zijn “onlangs overleden vader” uit te dagen… “Je vader zou gekomen zijn” kom op zeg!

 8. Jan

  Daar heb je weer zo’n baby boomer die claimt dat alles zoveel beter was in zijn tijd… Oude mannen moeten niet naar muziek voor jonge mensen luisteren. Dat mag wel, maar ga niet huilen dat je het allemaal niet begrijpt.

 9. Thomas

  Ik begrijp niet war dhr Kroonbergs met dit artikel denkt te bereiken? En te refereren aan zijn overleden vader,… dat is niet echt als een charmante heldendaad te classificeren. Kwalitatief is dit artikel niet sterk opgebouwd, de body, de onderbouwing, de diepte ontbreekt. Kom op meneer de hoofdredacteur, zelfs uw vader had dit stukje tekst achterop een sigarenkistje kunnen krabbelen. Vervuil ons internet niet met deze slappe derrie, jankert.

 10. Justin

  Het is treurig dat we hier die Amerikaanse hooggevoeligheid steeds meer terug zien. De auteur van dit trieste stuk tekst heeft nog net niet de term ‘safe space’ laten vallen. Doe even normaal en zet thuis je Chopin op als je daar behoefte aan hebt, maar val anderen niet lastig met je moraliserende onzin.

 11. Stef

  Wat heeft de vader van deze loser die zich rapper noemt hier nou mee te maken?
  Leuke, gevoelige, intelligente vaders kunnen inderdaad hele nare zonen krijgen. Maar dat wisten we al en is verder niet relevant.

 12. Scherpschutter

  Ik begrijp niet waarom een zwakbegaafde autist als Steen zoveel aandacht geschonken wordt. Dit soort menselijk schuim der aarde (een nog minderwaardig mens vind je niet snel) zou je eigenlijk gewoon dood moeten zwijgen, zolang hij nog niet opgesloten is in een inrichting of gevangenis in ieder geval.

  Laat dat zielige aandachtszieke jongetje lekker met rust.

 13. Tim

  Beset meneer Kroonburg,
  Wat fijn dat u een gesprek heeft gehad met een vriend van Hans Kosterman. Ik denk dat deze vriend het ook zeer ongepast vindt dat u zijn overleden vriend gebruikt om een reactie bij zijn zoon uit te lokken. “Je vader zou gekomen zijn”, wat een vreselijk respectloze opmerking. Ik neem aan dat u Hans Kosterman zelf niet gekend heeft, Stijn/Steen wel. Ik nodig u graag uit bij mij thuis om het hier onder het genot van een biertje over te hebben. Uw vrouw zou gekomen zijn (no pun intented).
  Mvg,
  Tim

 14. Stef

  Test

 15. Ben

  Alles wat je aandacht geeft groeit, jullie maken hem groot en daar zit hij op te wachten dus……………niet doen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Jennifer

  Grappig al deze mensen die dus geen flauw idee hebben wat stijn in 2016 al had opgebouwd. Meerdere albums, eigen label, eigen festival, elk weekend meerdere optredens en ga zo maar door… maar hij is een zelfbenoemde rapper 🤣🙈 zie aan de reacties dat jullie allemaal geen flauw idee hebben… dat hij underground is en niet commercieel, zegt niet dat hij niks is, juist tegenovergestelde… en wie zit hier nou een heel artikel te janken over 1 woordje?? Wie is de dan zielig? Sowieso iemand de grond in trappen vlak nadat zijn vader is overleden, dit zegt heel wat over jullie allemaal (op een enkele opmerking na)… en wat hebben jullie gedaan met jullie leven? En mooiste is dat hij nu nog 10x bekender en groter is 💁🏻‍♀️🤣

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).