Een grandioze vierde plaats! | De Utrechtse Internet Courant Een grandioze vierde plaats! | De Utrechtse Internet Courant

Een grandioze vierde plaats!

Een grandioze vierde plaats!
"Het latje trappen was leuker dan de eerste helft!", Ben ten Boden
Hoewel de wedstrijd tegen Roda JC anders doet vermoeden, ben ik toch euforisch. FC Utrecht is twee wedstrijden voor het einde van de competitie al verzekerd van de vierde plaats. Een wederom buitengewoon goede prestatie. Ook in het tweede jaar Ten Hag/De Jong, lukt het om FC Utrecht in de vaart der volkeren klaar te stomen naar nog meer.

Hoewel de wedstrijd tegen Roda JC anders doet vermoeden, ben ik toch euforisch. FC Utrecht is twee wedstrijden voor het einde van de competitie al verzekerd van de vierde plaats. Een wederom buitengewoon goede prestatie. Ook in het tweede jaar Ten Hag/De Jong, lukt het om FC Utrecht in de vaart der volkeren klaar te stomen naar nog meer.

Een aanval op de derde plaats is wat mij betreft dan ook zeker mogelijk in het seizoen 2018- 2019. Alle seinen staan op groen. Er is inmiddels een paar miljoen binnen door middel van een aandelentransmissie van vijftien procent. De toeschouwers nemen toe. Wat ik wel hoop en eigenlijk ook verwacht is dat de gedwongen verkopen tot een einde zijn gekomen. Dat is essentieel om ook het aankomende seizoen door te pakken.

Sommigen verklaren mij voor gek met mijn derde plaats. Het zij zo. Ik geloof er heilig in. In de eerste helft tegen Roda JC moeten er fans geweest zijn die in slaap zijn gevallen. Ergerlijk om naar te kijken. Maar dit soort wedstrijden kan je nu eenmaal tegenkomen als de tegenstander drie bussen parkeert voor het doel. Begrijpelijk. Er was weinig tot geen spirit in het team. Uiteindelijk kreeg Roda JC wel de deksel op de neus. Tweehonderd kilometer terug in de bus met helemaal niets. Ik weet hoe het voelt. We zijn jaren naar Kerkrade geweest. Meestal met nul punten terug. Maar na de wedstrijd konden we goed vertoeven in Maastricht. Dat verlichtte de pijn.

Inmiddels heeft Jean Paul de Jong laten weten geen interesse te hebben in PSV 2. Ik begrijp dat volkomen. Ook is duidelijk geworden dat Feyenoord wel landskampioen zal worden. Mijn zegen heeft het. Wij gaan de play-offs in. Dit FC Utrecht zal zich nog een aantal wedstrijden moeten laten gelden. Ik heb daar erg veel vertrouwen in. Vorig seizoen als leermoment. Drie finales verloren! Nu moet het gebeuren. Europees voetbal komt er aan.

Dit kan betekenen dat de resterende twee wedstrijden met een iets andere instelling gespeeld gaan worden. Fit en niet geblesseerd raken. Ik snap dat op voorhand. Maar aan de andere kant, Ten Hag/De Jong zullen daar niets van willen weten. Er is nu even twee weken rust. Dan zal Vitesse thuis volgen. Een mooi moment om ook Alexander de Mol te bedanken voor ruim twaalf jaar trouwe dienst als secretaris van supporters organisatie True Support. Heeft in al die jaren ontiegelijk veel goed werk verricht. Ondanks zeer vuil spel vanuit de club. Maar Alexander stond er boven. Uit liefde voor de club en zijn supporters aangesloten bij zijn organisatie. Regelmatig heb ik Alexander van bepaalde adviezen voorzien. Een fijne vent met een heel groot FC Utrecht hart. Alexander, een welgemeend RESPECT.

13 Reacties

Reageren
  1. Stanley

    “zeer vuil spel van de club”??? Dat is ook een manier om er tegen aan te kijken. Volgens mij is True Support een “stichting” en heeft geen achterban vanwege het feit dat een “stichting” geen democratische structuur hebt. Gewoon een vriendenclubje met wat betalende donateuren (die geen van allen enige beslissings- en stembevoegdheid hebben). Dat de club dit soort groepjes niet serieus neem lijkt me logisch, de structuur (en geheimzinnigheid) van deze stichting past niet in een moderne samenleving. Dat de club dit soort groepjes niet serieus neemt lijkt me duidelijk net als het feit dat deze jongens zich dan niet serieus genomen voelt. Gewoon een kwestie van niet passen op basis van verenigingsstructuur of stichtingsbestuur, het verschil tussen een door donateurs betaald clubje of op basis van de algemene democratische regels die in Nederland gelden voor een vereniging.

  2. Wim Vreeswijk

    Nu nog de play-offs winnen, waarna de FC weer aan kan treden in Europa. Met een paar goede wedstrijden kan ook de marktwaarde van spelers en club flink opgeschroefd worden. Als AC Milaan van eigenaar Berlusconi verkocht kan worden voor 740 miljoen, dan wordt het ook een redelijke marktwaarde voor de FC denk ik. We gaan het zien de komende weken in de play-offs die nu niet meer gemist kunnen worden met 56 punten.

  3. herman

    Mooie prestatie van FC Utrecht!

    Hopelijk is de finale beter dan vorig seizoen toen al dan niet bewust (geen licentie Europees voetbal) zowel de KNVB beker als de nacompetitie weggegeven werden.

    Wel pech overigens Galgenwaard is niet eens beschikbaar voor de EL….. iets met vrouwenvoetbal. Snap niet dat die vrouwenvoetbal niet verplaatst kan worden naar een andere plek. De Galgenwaard is toch primair het FC Utrecht stadion? Blunder van de directie dat dit voorbehoud niet is gemaakt ten tijde van verhuren stadion, onkunde of teveel euro tekens?

  4. Peter

    De columnist heeft True Support adviezen verleend?…haha…mede daardoor is deze stichting natuurlijk nooit serieus genomen met deze oproerkraaier achter de coulissen…de club heeft daarim zeer verstandig gehandeld…dat deze columnist dat nog steeds zelf niet door heeft ligt aan het aanwezige IQ zoals een aanval op de 3e plek volstrekt onmogelijk is gezien de 9e begroting…dit is het maximaal haalbare…maar vertel dat maar eens aan deze oppurtinist @

  5. 4e!

    Oehoeoe, Sanmartean….?

  6. Danny

    Jammer dat een net eerbetoon aan Alexander de Mol zo wordt verziekt door een opmerking over vuil spel door de club.

  7. Richairo van Loen

    Sanmarjan is helaas met pensioen. Wel jammer, maar zoals de club mooiweersupporters kent is hij het tegenovergestelde: een slechtweerhater. Al zijn profetieën en afkrakerij van spelersgroep en trainer zijn totale nonsens gebleken, niet gek dat je dan vervolgens niet meer van je laat horen. Wel een beetje laf natuurlijk.

  8. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    @4e! & Richairo van Loen 25/4/2017 – 15:46

    Heren, ik feliciteer u met de fraaie plek op de ranglijst die Belevingsproduct BV (niet te verwarren met FC Utrecht) dit jaar bewerkstelligde. Dat het ook komend seizoen maar weer een eclatant succes moge worden en neemt u vooral ook weer uw klappertjes en vlagjes mee om de van aandeelhouderswege nog enige toegestane leus (“hup, scheidsrechter, hup, laat ons niet in het hemdje staan) van gepast ingetogen ritmische begeleiding en volume te voorzien in de verder doodstille graftombe, terwijl u geniet van uw doodgeslagen evenementenbiertje à raison van 5,00.

    FC Utrecht is dood, begraven en komt nooit meer terug. There. I said it! Het kostte uw scribent niet eens moeite. Ik heb er na een emotionele rollercoaster van ettelijke jaren eindelijk vrede mee. Het is mooi geweest. Het is klaar. Vergeten zal ik haar nooit (wat was ze mooi!), de schuldige vergeven ook niet (wat zijn het een ongekende huft***!), maar het leven gaat door (en wat is er een hoop om van te genieten)! Graag sluit ik dit laatste epistel -ter uwer lering en mijn vermaak- af met een geparafraseerd stukje van George Carlin, de grootste Amerikaanse comedian aller tijden:

    ““You’re just another fc utrecht supporter who is willfully ignorant of the big red and white Belevingsproduct dick being shoved up your asshole every day… The owner of this club knows the truth… it’s called the FC Utrecht dream because you have to be asleep to believe it!”

    Denkt u nog eens aan mij, terwijl u in de fanshop een plastic Hummel namaakvod met intrinsieke waarde van 3 euro staat af te rekenen voor 50 euro. Het gaat u goed.

    Salut,
    S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  9. herman

    Dank Sanmartean voor je sportieve reactie. Ik zal deze gaan missen, heb je reacties altijd met veel plezier gelezen en tussen alle flauwekul stonden we degelijk rake uitspraken.

  10. Stanley

    Grappig hoe de columnist steeds weer True Support probeert op te hemelen, nog grappiger dat deze Stichting de columnist keer op keer negeert als het om bestuurlijke functies gaat. Bijna iedereen die de weg naar het stadion weet te vinden hebben ze de afgelopen jaren geprobeerd te interesseren voor een functie binnen dit Stichtingsbestuur, bijna iedereen behalve……

  11. John van Klaroen

    Zeer korte S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n bloemlezing:

    “Ten Hag is (gelijk aan Chatinier, Wouters en Alflen) TOTAAL ongeschikt om FC Utrecht te leiden.”
    “Ten Hag is alle grip op zijn selectie kwijt. Logisch. De buitenwacht accepteert dat geacteerde doctoraat in de voetbalwetenschappen wellicht nog wel, maar spelers weten direct wanneer ze met een non-valeur te maken hebben die er eigenlijk gewoon geen kloot van kan en de topcoach acteert….”
    “Dit waar elke idioot kan bedenken dat dit soort trainers niet bij FC Utrecht horen, net zoals ten Hag en de Jong to-taal ongeschikt zijn om trainer bij FC Utrecht te zijn.”

    Zal ik nog weleens aan je denken? Jazeker! Zal ik dan hartelijk lachen? Jazeker!

    Succes met het fanschap van “wereldtrainer” (jouw woordkeuze) Ernest Faber en zijn FC Groningen. De huidige 10e plaats en het onvoorstelbaar fantastische spel van die club biedt genoeg perspectief om volgend jaar joelend in de Euroborg te zitten. Plezier gewenst!

  12. Paul

    Stanley

    Goed opgemerkt….nergens meer welkom, ondanks eindeloos geslijm bij iedereen die wat te betekenen heeft in de club….en hoe zou dat nou komen?

    John van Klaroen

    En dan vergeet je nog tig uitspraken en voorspellingen…maar hij komt op zeker weer terug als het minder draait, want dat gaat natuurlijk een keer gebeuren….ondertussen drinken we in de Galgenwaard ons biertje voor 2.35 euro….proost!

  13. 4e!

    Sanmartean, RIP. Ik mis je nu al.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).