Hannah Eigeman vertrekt: Doei Utrecht, hallo Portland! | De Utrechtse Internet Courant Hannah Eigeman vertrekt: Doei Utrecht, hallo Portland! | De Utrechtse Internet Courant

Hannah Eigeman vertrekt: Doei Utrecht, hallo Portland!

Hannah Eigeman vertrekt: Doei Utrecht, hallo Portland!
Hannah Eigeman (1987) zit per juli 2015 in Portland, Oregon in de Verenigde Staten. Zij werkt als freelance tekstschrijver en projectcoördinator, voornamelijk op het gebied van jongeren, media en educatie. Samen met Bart gaat zij daar drie jaar wonen en werken. De komende tijd schrijft zij over haar overzeese avonturen in deze bevriende stad van Utrecht.Het is maar tijdelijk hoor. Om precies te zijn voor drie jaar. Zeven maanden geleden wisten we nog niet waarheen, vriendlief en ik. Inmiddels is vriendlief mijn vent (we zijn nog even getrouwd), heb ik het bestaan van freelancer verkozen boven loondienst, zijn we thuisloos en is onze inboedel geminimaliseerd tot ongeveer 25 verhuisdozen. Binnenkort verlaten we ons Utrecht voor Portland. Life changing kun je 2015 in dit geval wel noemen.

Hannah Eigeman (1987) zit per juli 2015 in Portland, Oregon in de Verenigde Staten. Zij werkt als freelance tekstschrijver en projectcoördinator, voornamelijk op het gebied van jongeren, media en educatie. Samen met Bart gaat zij daar drie jaar wonen en werken. De komende tijd schrijft zij over haar overzeese avonturen in deze bevriende stad van Utrecht.Klein 2Het is maar tijdelijk hoor. Om precies te zijn voor drie jaar. Zeven maanden geleden wisten we nog niet waarheen, vriendlief en ik. Inmiddels is vriendlief mijn vent (we zijn nog even getrouwd), heb ik het bestaan van freelancer verkozen boven loondienst, zijn we thuisloos en is onze inboedel geminimaliseerd tot ongeveer 25 verhuisdozen. Binnenkort verlaten we ons Utrecht voor Portland. Life changing kun je 2015 in dit geval wel noemen.

Samen verhuizen naar ander land is een mooi avontuur wat we niet willen missen. Mijn vent zit in de wetenschap. De afgelopen jaren werkende als promovendus in hersenonderzoek aan het UMC Utrecht. Op dit moment is hij bezig met de laatste hand te leggen aan zijn proefschrift en in Portland wacht de volgende stap in zijn carrière. Voor ons was het logisch om te beginnen bij het zoeken naar plekken waar voor hem op dit moment kansen liggen, met het vertrouwen dat ik in mijn werkveld overal wel terecht kan. In oktober zijn we in Boston, Baltimore en Portland geweest. We liepen door de steden met in ons achterhoofd de vragen of we onszelf er zagen wonen en of er daar dan ook voor mij werkkansen lagen. Bij Portland was dit direct volmondig ja en begin dit jaar hebben we de knoop doorgehakt..

De stad is groot, maar niet te groot. Groen en vriendelijk, met liefde voor de fietser. 365 dagen per jaar liggen sneeuw, strand en wijngaarden om de hoek. Op de vele bierbrouwerijen en koffiebranderijen is de stad trots. En niet onbelangrijk voor ons – met ruim zeshonderd foodtrucks genoeg eetinspiratie om de komende jaren mee door te komen. Portland ligt aan de westkust, op een paar uur rijden ten zuiden van Seattle. Het is de plek waar het hoofdkantoor van onder andere Nike en Airbnb gevestigd is, onder meer vanwege de ongedwongen sfeer van de stad. Menig muziekliefhebber vertelde me dat je er met gemak wekelijks nieuwe bands kunt ontdekken. Kortom, je zult niet verbaasd staan dat we na wat wikken en wegen kozen voor Portland.

Nu blijkt dat wij niet de enige zijn die zich direct thuis voelde. Nadat we wisten dat Portland onze nieuwe thuisbestemming ging worden, hoorde ik van de connectie tussen Utrecht en Portland. Behalve dat het twee fietssteden zijn, worden in beide steden graag speciale biertjes gedronken. Om dit te vieren zijn vorig jaar meerdere Utrechtse bierbrouwerijen te gast geweest op het jaarlijkse bierfestival in Portland. De verbinding tussen beide steden was voor mij als Utrechtse natuurlijk een leuke ontdekking. In de voorbereiding van onze verhuizing en het proces van afscheid nemen van zoveel dat ons lief is, voelt deze band als een stukje vertrouwdheid in onze nieuwe stad.

En dan is, na al die maanden voorbereiding, het moment van de grote doei toch echt bijna daar. Terwijl Utrecht zich op maakte voor de grote tour, zit een andere tour in ons hoofd. Ik ga Utrecht en haar inwoners onwijs missen. De afgelopen tien jaren heb ik Utrecht zien bloeien en groeien. Elk jaar heb ik de stad beter leren kennen en er mooie herinneringen mogen maken. Als student op de Uithof, in een studentenhuis in Oudwijk en Pijlsweerd. Bij mijn vent op zijn kamer in Lunetten en in ons huisje in Tuinwijk. Op mijn oude werkplekken in Wittevrouwen, Centrum en Oog en Al. Het afgelopen jaar in Lombok waar ik ten huwelijk ben gevraagd, waarna we zijn getrouwd in Vleuten – De Meern en hebben gefeest in Overvecht (of eigenlijk Fort Blauwkapel). Over drie jaar hoop ik me weer in deze fijne stad te kunnen vestigen. Voor nu ligt er een ander avontuur op ons te wachten.

De komende tijd ga ik op zoek naar stukjes Utrecht in Portland. Deel ik nieuwe dingen waar ik tegenaan loop en waar ons stadsie misschien van kan leren. Dat niet alleen; ik schrijf op wat mij verbaast, inspireert en welke hobbels ik tegenkom bij mijn inburgering in deze nieuwe stad. Het zal niet altijd koek en ei zijn. Ik zal me soms verdomd eenzaam voelen tijdens dit grote avontuur. Met veel plezier en liefde ga ik een stukje Portland naar Utrecht halen.BLOG 1 - Doei Utrecht, Hallo Portland

27 Reacties

Reageren
 1. Huh?

  Misschien ligt het aan mij hoor, maareh: wie is Hannah Eigeman..?

 2. Cees Verploeg

  @Huh, Aan een bril toe? Lees de eerste alinea van het artikel.

 3. Huh?

  @cees verploeg: ja? En? Moet ik haar ergens van kennen..?

 4. Begin een blog

  Begin alsjeblieft gewoon een blog voor je familie en vrienden ipv deze onzin bij DUIC te verspreiden. Dit draait vooral om jou dan om de stad Utrecht en zijn inwoners.

 5. Pipo de Cliënt

  Okeeee nou daag

 6. Guillaume

  Leuk! Benieuwd naar de stukjes

 7. John

  Ik ben ook benieuwd naar de stukjes! Veel plezier!

 8. Thomas

  Ik vind dit leuk om te lezen, en dat er eindelijk eens ruchtbaarheid wordt gegeven aan de zusterstad connectie tussen Utrecht en Portland! Go Hannah!

 9. David

  @begineenblog. Ik vind het heel goed dat je zo duidelijk aangeeft welke artikelen jij liever niet leest op een gratis website. Zo kan de redactie beter rekening houden met belangwekkende mensen zoals jij.

 10. Ymke

  Leuk! Inwoners maken de stad. Mag van mij meer gezicht aan de stad worden gegeven door DUIC. En mooi ook dat Hannah zo eens wat laat zien van een samenwerkingsverband waar half Utrecht niks vanaf weet. Hoop dat er ook uit gaat blijken hoe we als stad van zo’n samenwerking kunnen profiteren.

 11. Frank

  pffff wat een vervelende saaie schrijfstijl, meer bestemd voor vrienden en kennissen dan voor mensen die haar niet kennen…

 12. karin van soest

  Beste redactie,
  Trek je alstublieft niets aan van de zure reacties die te vaak op deze site staan.Nu ook weer. Inderdaad, ik ken Hannah niet. Dat is het geval als iemand voor het eerst een blog schrijft. Maar ik ga Hannah zeker leren kennen. Ik ben zeer benieuwd wat deze Utrechtse meid allemaal meemaakt in Portland. Een stad waar veel over te vertellen valt.

 13. Frans van Overeem

  Leuk dit! Ben zelf nooit in Portland geweest maar heb er goede verhalen over gehoord. Veel plezier daar Hannah!

 14. Doei!

  Ook doei hannah!!

 15. Alwin

  @david: wat heeft het feit dat dit een gratis (net als 99,999% van de sites) website is hier mee te maken? Dat een ieder dan maar lekker content kan leveren? Dat je geen kritische kantekeningen bij de inhoud van de site mag hebben? Wat bedoel je eigenlijk?

 16. Jan

  Heel leuk initiatief dit! Go Hannah, ik ben heel benieuwd naar je bevindingen.

 17. Hallo utrecht

  Boeie dit! N.o.t.!!

 18. van lieshout

  @david. Waar maak je je druk om? Als het je niet bevalt, kijk verder. Er zijn mensen die dit een leuke blog vinden. Ik ben daar een van. Jij niet. Boeiend. Opgelost?

 19. Tav

  1. Titel van het artikel zou moeten zijn: Bart vertrekt naar Portland en Hannah mag mee.

  2. Zit de nieuwswaarde van het artikel niet meer in het feit dat Utrecht (schijnbaar) een getalenteerde hersenonderzoeker verliest aan Portland; omdat daar meer mogelijkheden zijn, een aantrekkelijker stad, etc? Wat ik zou willen weten: is dit exemplarisch, waarom wil hij weg, wat betekent het voor Utrecht als dit op grotere schaal gebeurt? Utrecht geeft hoog op over Utrecht Science Park maar wat is dan de positie tov bijvoorbeeld Portland?

  3. Ok, doei!

 20. Jerry

  Portland is niet echt een fietsstad, ik ken die stad op mijn duimpje.
  Speel al jaren Grand Teft Auto en heb maar weinig fietsers dood gereden omdat je ze bijna niet tegen komt.

 21. Sjoerd de V

  Dikke doei!

 22. joop

  Mijn vent klinkt net zo aanstellerig als mijn kids.Die columns
  zal ik daarom niet lezen!

 23. Henk S

  die vent noemt haar mijn dweil

 24. An

  Doei en welkom! Als Belgisch gezin wonen wij al 10 jaar in het “buitenland”. 3 jaar in Portland, 5 jaar in Utrecht en nu sinds kort opnieuw in Portland. Beide steden hebben mijn hart gestolen, en ik ben benieuwd welke verschillen en gelijkenissen je zullen opvallen! Heel veel success en plezier bij jullie buitenlandse avontuur!! Hartelijke groet, An en co.

 25. Karlijn

  Tof Hannah dat je naar Portland gaat. Heel veel plezier en geluk! Een andere link tussen Utrecht en Portland is CreativeMornings, we zitten in beide steden. Als je op een leuke vrijblijvende manier kennis wil maken met de creatieve inwoners en een inspirerende presentatie wil zien bezoek dan eens een CreativeMornings event in Portland. En als je op vakantie bent in Nederland ben je uiteraard welkom bij CreativeMornings/Utrecht.
  http://creativemornings.com/cities/pdx

 26. Akkie Kolenbrander

  Creatieve, speelse stad! http://www.buzzfeed.com/mathewguiver/dong-dangler?bftw&utm_term=4ldqpfp#.shBkJ2Rwr

 27. Gerard

  @Jerry
  Je bent in de war met Portland, Maine.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).