Het doemdenken is begonnen | De Utrechtse Internet Courant Het doemdenken is begonnen | De Utrechtse Internet Courant

Het doemdenken is begonnen

Het doemdenken is begonnen
Afgelopen woensdag kregen we een aardige verrassing. Tijdens het ophalen van de kaarten voor de bekerwedstrijd van FC Utrecht, bleek dat er ook toegang bij zat tot de bestuurskamer. En, de koninklijke loge! Uiteraard lieten wij ons binnen aardig fêteren door de gastheer die al jaren dezelfde liefde heeft voor het voetbal als wij.

Afgelopen woensdag kregen we een aardige verrassing. Tijdens het ophalen van de kaarten voor de bekerwedstrijd van FC Utrecht, bleek dat er ook toegang bij zat tot de bestuurskamer. En, de koninklijke loge! Uiteraard lieten wij ons binnen aardig fêteren door de gastheer die al jaren dezelfde liefde heeft voor het voetbal als wij.

Alleen, zijn liefde is Ajax. Inmiddels is hij zelfs toegetreden tot de bestuursraad van Ajax. Jaren en jaren zijn we samen met enkele andere ‘fanatieke’ supporters opgetrokken om de belangen van de fans landelijk te beschermen. Het was goed toeven in de verder sfeerloze JC Arena. Gelukkig werden de tweehonderd FC Utrecht fans niet weggestopt in dat verschrikkelijke bezoekersvak. Ze zaten er keurig naast. Prima! De wedstrijd op zich was met name de eerste helft uitstekend. FC Utrecht maakte korte metten met de amateurs van Ajax. De tweede helft geloofde FC Utrecht het wel. Maar goed, de volgende ronde is bereikt.

Gisteren tegen PSV stonden de sterren goed. FC Utrecht was er alles aan gelegen om aan te haken in de top 5. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Maar PSV blijft natuurlijk wel een topteam. De sfeeractie beloofde veel goeds. Ook de zon. En de tribunes waren zeer goed gevuld. In de tweede helft zakte FC Utrecht door het ijs. Inmiddels elf doelpunten tegen in twee competitiewedstrijden. Dat geeft te denken. Net als de positie van Ramselaar bij PSV. Weer op de bank en af en toe een invalbeurt. Applaus van de FC Utrecht-fans was zijn deel. Maar hopelijk zal zijn tijd nog komen.

Het gemor op de tribunes nam ook toe. Waar is de stabiliteit gebleven van dit FC Utrecht? Een aantal spelers brengen niet wat we van ze gedacht hadden. De intenties zijn goed, maar de uitvoering hapert. En dat is jammer. Het zit even tegen. Het doemdenken van een aantal snap ik wel. Maar om nu helemaal in paniek te raken gaat veel te ver. Aanstaande zondag zal er een nieuwe kans zijn. Niet de minste. Vitesse uit. Kaarten liggen weer klaar. Ik twijfel of het inclusief bestuurskamer is. We laten ons verrassen. Net als de uitslag. Een mooie overwinning? Het zal het doemdenken weer elimineren.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

2 Reacties

Reageren
  1. Stanley

    IK mis de toevoeging over het werkelijk “uitstekende trainersduo Ten Hag en De Jong” . Het zit even tegen, je verliest eerst van Groningen (toen nog NUL punten), ook verlies je van FC Twente (deze hadden toen ook NUL punten) en nu wordt je op verschrikkelijke manier afgedroogd door PSV. Geachte blogger had het enkele weken over het bestormen van de top 3.
    Dit is het derde jaar van dit trainersduo en, Ten Hag lijkt over de datum en De Jong wordt door niemand serieus genomen. Er is 2 jaar lang geparasiteerd op de klasse van Haller, zonder Haller is dit trainersduo ook niet mee dan middelmaat.

  2. Jan

    Ben slaagt er wederom in om het godbetert te hebben over zijn doordeweekse bezoek aan de Arena en het applaus voor Reamselaar alvorens ook nog een zinnetje te wijden aan een van de smadelijkste nederlagen uit de geschiedenis van de club. Het zit even tegen is zijn conclusie, chapeau voor deze grondige analyse!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).