Het gevaar komt donderdag uit Utrecht! | De Utrechtse Internet Courant Het gevaar komt donderdag uit Utrecht! | De Utrechtse Internet Courant

Het gevaar komt donderdag uit Utrecht!

Het gevaar komt donderdag uit Utrecht!
Er waren bij FC Utrecht-PEC Zwolle bijna 22.000! toeschouwers. Natuurlijk, trek je de ruim 5000 schoolkinderen en hun begeleiders er vanaf en dan kom je toch nog al gauw op 17.000. Ook een prima aantal. Het was wederom een goede wedstrijd van FC Utrecht.

Er waren bij FC Utrecht-PEC Zwolle bijna 22.000! toeschouwers. Natuurlijk, trek je de ruim 5000 schoolkinderen en hun begeleiders er vanaf en dan kom je toch nog al gauw op 17.000. Ook een prima aantal. Het was wederom een goede wedstrijd van FC Utrecht.

Geduldig en vooral spelend vanuit een bepaalde discipline en organisatie. PEC Zwolle nam genoegen met een puntendeling. FC Utrecht liet zich niet verleiden tot kamikaze voetbal. Het bleef er wel wat stilletjes door in de Galgenwaard. Als je spektakel wil bieden, heb je daar twee teams voor nodig. Nu was de wedstrijd vooral vergeven van de spanning. Maar zeker het aanzien meer dan waard. Als we vijf procent van de ruim 5000 school kinderen en hun  begeleiders terug zien, heeft de club het goed gedaan.

Afgaande op de volgende thuiswedstrijd, 7 februari tegen PSV, met een aanvangstijd van 16.45 uur, mag je er toch vanuit gaan dat wederom 20.000 fans de Galgenwaard zullen bevolken. Maar nog even terug naar FC Utrecht-PEC Zwolle. Wie de prestaties van Ramselaar heeft gezien, moet gaan vrezen. Wederom scouts op de tribune voor Haller. Het zal hun toch niet zijn ontgaan hoe Ramselaar zich ontwikkelt? En Boymans? Als hij speelt, scoort hij. Uniek! Het zal mij erg benieuwen hoe lang het nog zal duren voor dat het duo Haller/Boymans in de basis begint. Het kan een ongekende doelpuntenmachine worden.

Wel leuk om na afloop de felicitaties te zien van Ron Jans richting Boymans. De 1-0 overwinning van FC Utrecht, was ook meer dan terecht. FC Utrecht op 5! Mijn weddenschap met een FC Utrecht supporter ga ik winnen. Ik voorspelde een FC Utrecht na het aantrekken van het gouden duo Ten Hag/De Jong een klassering van minstens bij de eerste 5 aan het einde van het seizoen.

Aanstaande donderdag de lange rit naar Kerkrade. We gaan het nuttige met het aangename verenigen. We maken een gezellige tussenstop in Valkenburg. Net als vorige week in Beilen ( op weg naar FC Groningen-FC Utrecht ) zal ook daar een kroeg worden aangedaan. Het is heerlijk reizen zo. De sfeer is steeds prima en de gezelligheid viert hoogtij. Roda JC moeten we niet onderschatten. Maar de club heeft de minste doelpunten voor.

Het gevaar komt donderdag uit Utrecht: Peterson? Hij zal zich willen bewijzen. Het zal ons toch niet gebeuren? Leeuwin en Letschert zijn gewaarschuwd. FC Utrecht wellicht op 4. Laten we maar met beiden benen op de grond blijven. Zweven is dodelijk. Dromen mag. De Koempels in het zuiden zullen beven. FC Utrecht is er nog niet. Maar een positief resultaat ligt bij mij zeker in de lijn der verwachting. Ten Hag/De Jong zullen waken voor onderschatting. Wat is het heden ten dage toch leuk om supporter van FC Utrecht te zijn. De trots neemt ook meer en meer toe. FC Utrecht komt er aan. Dat is nu wel duidelijk in den lande.

 

Ben ten Boden

10 Reacties

Reageren
  1. TS

    Voor het eerst in tijden weer eens in de Galgenwaard geweest, ik heb genoten van de vastberadenheid waarmee FC Utrecht te werk ging. PEC gokte inderdaad op een gelijkspel, maar de punten bleven terecht in Utrecht. Prima invalbeurt weer van Boymans, Ramselaar viel na een zeer sterk begin helaas wat terug, maar dat is voor zo’n jonge speler niet zo gek. De verdediging stond als een huis, Leeuwin, Kum, vd Maarel en uiteraard Letschert straalden onverzettelijkheid uit en schakelden hun directe tegenstanders moeiteloos uit. In het recente verleden gingen tegenstanders in dit soort wedstrijden nog weleens met de punten aan de haal, maar deze selectie laat zich niet zo snel uit zijn evenwicht brengen. De sfeer in het stadion was prima en de actie met schoolkinderen mag zeker een vervolg krijgen. Mooi dat FC Utrecht zo aan de weg timmert! Sanmartean kom er maar in met je wekelijkse klaagzang!

  2. Marco Verbeek

    als je naar een gezellige leuke kroeg wil dan heb ik het ideale cafe voor jullie in Valkenburg,
    bij interesse welke dat is kan je mij een bericht sturen op marcoverbeek_7@hotmail.com

  3. MikeB

    Gisteren bij vlagen toch weer genoten. Zeker van Ramselaar en Ayoub.

    Ben ook blij dat ook deze wedstrijd er weer op een professionele manier uit is gesleept tegen een tegenstander die niet kwam om te winnen maar vooral om niet te verliezen. Hun goed recht natuurlijk maar het draagt niet bij aan het amusement.

    Wat wel amusant is dat het Sanmartean klaarblijkelijk steeds meer tijd kost om een en dezelfde negatieve boodschap in iets andere bewoording de ether in te blaffen. Maakt eens te meer duidelijk dat we op de goede weg zijn.

  4. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    Grote kans dat in de toekomst de Wereldkampioen Papieren Vliegtuigjes vouwen uit Nederland komt. Duizenden kinderen en begeleiders werden uitgenodigd om in de Galgenwaard het lokale sufferdje te zien voetballen. Het moet een heuse kwelling zijn geweest voor de prikkelgevoelige breintjes van de jongmensjes, totdat enkelen op het lumineuze idee kwamen om uit stierlijke verveling dan maar papieren vliegtuigjes te vouwen van de programmaboekjes. We zullen in Nederland zeker drieduizend vouwers rijker zijn na Utrecht – Zwolle…

    Met kenmerkend jeugdig enthousiasme gingen de jongeren die niet tijdens de wedstrijd in slaap waren gevallen (of huilend aan de begeleider vroegen of ze naar huis mochten) geestdriftig aan de slag met het maken van de mooiste zwevende creaties, om de stierlijke verveling van het doodsaaie Utrecht maar even te vergeten. Je kon weer eens ouderwets een speld in de Galgenwaard horen vallen! In doodse stilte keek het publiek naar een zaappot, of zoals Koert Westerman het terecht 35x omschreef: “een oersaaie wedstrijd’. Weer 5000 potentiele klanten van de toekomst voorgoed verloren. Knap werk.

    Men leert het gewoon maar niet op de Galgenwaard. De gelijkenissen met het dodelijke seizoen (2012/2013) onder Wouters zijn treffend; doodsaai geestdodend schaakvoetbal met een hoop punten in de tas, waarbij het stadion aan het het einde van een sportief succesvolle seizoen leger was dan bij aanvang van het seizoen. Ook qua verkoop van spelers is een herhaling van 2012-2013 te verwachten! Van Schaik verkocht noodgedwongen het halve elftal van Wouters om de zwarte gaten te dichten. Differdange maakte gehakt van de restanten. Het scenario ligt opnieuw op de loer dankzij de gigatekorten….

    In 2012-2013 zou de slapende reus ook wel even opstaan uit het graf en de eeuwige belofte inleveren. Geluiden die je nu opnieuw overal opvangt. Amusant en aandoenlijk tegelijk. Destijds verklaarde ik het een tijdelijke stuiptrekking in een langzame lijdensweg richting de afgrond. Het kwam me op hoongelach te staan, zoals het me in deze fase ongetwijfeld wederom op hoongelach komt te staan wanneer ik zeg dat de situatie rondom Utrecht enkel slechter en slechter is geworden sindsdien….

    Het maakt met dit verschrikkelijke voetbal helemaal niets uit of je nou zevende, vijfde, derde of dertiende wordt. Het netto resultaat in termen van bezoekers, sponsoren, imago en winst is op de lange termijn per definitie negatief. Geen vereniging op aarde wist ooit netto beter te worden van een structurele klinische, wetenschappelijke,calculerende en kunstmatige Leitcultur. Nou ja, op de Vliegtuigvouwvereniging dan….

    Forza Belevingsproduct, waar -o irony- niets te beleven valt.

    Salut,
    S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  5. TS

    Sanmartean, wat een kolder, de sfeer in de Galgenwaard was prima, het is heel goed dat FC Utrecht zoveel kinderen had uitgenodigd. Eigenlijk moet ik niet meer op je gefrustreerde onzin reageren. De wedstrijd kon beter, maar was zeker niet slaapverwekkend, maar goed zoals gezegd, iedere letter verspild aan jouw haatcampagne is er 1 teveel. Laat ik het er maar op houden dat je ongeloofwaardig, onbetrouwbaar en rancuneus bent. En je verkoopt leugens. Triest.

  6. Frits

    Lachwekkend San, niets meer of minder.

  7. Jan

    San, ik denk dat er wat mis is met jouw beleving…
    je hoort jezelf iets te graag praten denk ik ook, maar weet wel dat je jezelf volstrekt belachelijk maakt met je op rancune gebaseerde prietpraat. De FC speelt met een bijzonder jong en getalenteerd elftal momenteel in de top 5 en lijkt nog lang niet uitgegroeid, complimenten aan de technische staf en scouting wat mij betreft!

  8. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    TS 26 JANUARI 2016 OM 10:37

    Reageert u nu eerst nog eens even op de stringente nonsens die u in het vorige topic debiteerde. Wellicht dat ik dan nog eens zal reageren op uw nieuwe post, al zal het spitten worden naar enige inhoud aangezien u opnieuw welgeteld “0” argumenten aandraagt en -eveneens welgeteld- ”8′ het-is-zo-omdat-het-zo-is redeneringen. Een hoop geblaat, waarbij de wol vooral schittert in absentie.

    @Jan 26 JANUARI 2016 OM 18:38

    Persoonlijk vind ik dat mensen die werkelijk niets onderbouwen zichzelf belachelijk maken. Verder laat ik het aan u over in hoeverre -en voor zoverre- u de schoen passend genoeg acht om hem aan te trekken, maar persoonlijk lijkt het me een perfect fit.

  9. TS

    Dank voor je reactie Sanmartean, het probleem is dat jij echt denkt dat wat je schrijft waar is, je bent echter wel de enige, dat is dieptreurig. Je hebt het over een slechte sfeer afgelopen zondag in het stadion. Ik ben bij de wedstrijd geweest en van een slechte sfeer was geen sprake. Dus hoe je daarbij komt is mij een raadsel. Je rept over een belevingsproduct, terwijl ik gewoon naar een voetbalwedstrijd heb gekeken en met mij ruim 20.000 andere mensen. FC Utrecht staat keurig 5e, met verzorgd voetbal en een goede mentaliteit. Ook wat dat betreft heb ik geen op- of aanmerkingen en waarom zou ik ook?

  10. Jan

    @San
    “Persoonlijk vind ik dat mensen die werkelijk niets onderbouwen zichzelf belachelijk maken”

    Wat zou ik moeten onderbouwen dan? De feiten spreken voor zich en de FC staat vanavond misschien wel op de 4e plaats in de Eredivisie. Dat is voor een club met de mogelijkheden van Utrecht het hoogst haalbare. Dat jij meent om elke week in duizenden woorden – doorspekt met je oervervelende bombastische taalgebruik – te moeten verklaren dat het allemaal maar niks is in de Galgenwaard weten we nu zo langzamerhand wel. Zelf heb je nog nooit wat onderbouwd, ik lees alleen maar je prietpraat over hoe verschrikkelijk het allemaal wel niet is. Dat is dus jouw (eenzijdige) beleving maar het feit dat je je mening baseert op het commentaar van Koert Westerman zegt mij genoeg. Je bent een onvervalste nepsupporter die vanachter TV en PC z’n meninkjes meent te moeten verkondigen. Een echte onvervalste trol dus, get a life…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).