AZ, Feyenoord en Ajax; Het was me het weekje wel - De Utrechtse Internet Courant AZ, Feyenoord en Ajax; Het was me het weekje wel - De Utrechtse Internet Courant

AZ, Feyenoord en Ajax; Het was me het weekje wel

AZ, Feyenoord en Ajax; Het was me het weekje wel
Ga er maar aan staan. Drie clubs uit de top-5 op bezoek in de Galgenwaard in tien dagen. AZ Alkmaar, Feyenoord en Ajax. Een pittige opgave voor JP De Jong en zijn team.

Ga er maar aan staan. Drie clubs uit de top-5 op bezoek in de Galgenwaard in tien dagen. AZ Alkmaar, Feyenoord en Ajax. Een pittige opgave voor JP De Jong en zijn team.

En dan ook nog afgelopen vrijdag de vijftigste verjaardag van de bekendste supporter van FC Utrecht, Jan Rolink! Het was een spetterende party. Onder andere Rik Hoogland, Michael Oomen en Winnie maakte er een top avond van. Jan Rolink genoot met volle teugen. Hij nam zelfs de microfoon ter hand om zijn favoriete lied te zingen.

Het resultaat tegen Feyenoord was natuurlijk jammer. De drie punten hadden in de Galgenwaard moeten blijven. Zeker op basis van de tweede helft. Wat tegen AZ Alkmaar al duidelijk werd, ging door tegen Feyenoord. Er zit meer strijd in het team. De Galgenwaard kon dat waarderen. Maar twee uit twee was wel te billijken.

En toen kwam Ajax. Een weerzien met Erik Ten Hag. Het moet gezegd, hij heeft een zeer grote rol gespeeld om FC Utrecht uit het sportieve moeras te trekken. Daar is respect en waardering voor op zijn plaats. Extra pijnlijk was natuurlijk dat het precies… Ajax moest zijn. Dat valt nooit goed in Utrecht. Er waren zelfs mensen binnen de club die opriepen om Ten Hag volledig te negeren. Dan snap je het! FC Utrecht vijfde en later vierde in de competitie. Europees bijna gestunt tegen Zenit. Je vraagt je oprecht af of deze mensen wel bij de juiste club zitten, en het bij volle verstand hebben verzonnen.

Het duel tegen Ajax was niet echt spectaculair. Voorafgaande aan de wedstrijd werd er door supporters middels een groot spandoek, een stevig signaal afgegeven richting JP De Jong. Inmiddels is het bijna onmogelijk om goed combinatie voetbal te spelen op dit veld. Dat was tegen Ajax niet zo erg. Immers, die moeten het hebben van snel en attractief voetbal. Ten Hag had zijn manschappen een behoudende boodschap meegegeven. Maar om mee te blijven doen om de schaal, is toch meer vereist.

Stootkracht

FC Utrecht pakt dit seizoen vier punten tegen Ajax! Een zeer goed resultaat. David Jensen maakte het nog wel even spannend. Voorin heeft FC Utrecht net iets te weinig stootkracht. De werklust is echter een groot compliment waard. Al met al zijn de eerste drie wedstrijden onder leiding van JP De Jong ons goed bevallen. En het kan nog beter. Ten Hag zal balen. Twee punten laten liggen. Ze zullen ze tekort komen aan het einde van de rit.

Doemt gelijk de vraag op, wat wilde Labyad na de wedstrijd duidelijk maken? Zonder enige schroom trok hij het shirt aan van de onzichtbare Ziyech. Labyad speelde wederom een matige wedstrijd. Dat begint op te vallen. Het was maar goed dat Sean Klaiber en Willem Janssen hem tot de orde riepen. Of Labyad gaat of blijft moeten we nog zien. Een in vorm zijnde Labyad is goud waard voor het team. Maar de vorm is te veel afwezig. Misschien dat hij aanstaande zondag alsnog kan vlammen als Excelsior de volgende tegenstander is.

Tot slot een welgemeend woord van dank richting Erik Ten Hag. Ik besef heel goed wat je voor FC Utrecht hebt betekend. De club staat weer op de kaart!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).