Het leven van een voetbalvader: Het hoofdveld | De Utrechtse Internet Courant Het leven van een voetbalvader: Het hoofdveld | De Utrechtse Internet Courant

Het leven van een voetbalvader: Het hoofdveld

Het leven van een voetbalvader: Het hoofdveld
Een zaterdag zonder voetbal bestaat voor veel jongetjes en meisjes niet. En daarmee ook niet voor hun ouders. Vincent Alkemade schrijft op DUIC over zijn zoon die in het komende seizoen bij FC Utrecht mag voetballen. Hoe gaat het hem en zijn vader af? Vandaag aflevering 3 – het hoofdveld.

Een zaterdag zonder voetbal bestaat voor veel jongetjes en meisjes niet. En daarmee ook niet voor hun ouders. Vincent Alkemade schrijft op DUIC over zijn zoon die in het komende seizoen bij FC Utrecht mag voetballen. Hoe gaat het hem en zijn vader af? Vandaag aflevering 3 – het hoofdveld.

Het voetbalteam moest eigenlijk om kwart voor negen aantreden in Haarlem, maar de wedstrijd begint op ons verzoek later. We vertrekken met zo’n twintig mensen richting Haarlem. Het sportpark ligt er prachtig bij in de ochtendzon als we rond half tien aankomen. Er wordt volop gevoetbald op de nog wit uitgeslagen velden. Bij het clubhuis volg ik de grote pijl op de muur die naar beneden wijst. Het trappetje af en daar is het wedstrijdsecretariaat.

Als ik de deur open zwaai, laat ik een enthousiast ‘goedemorgen’ galmen door de ruimte. De man en de vrouw achter de tafel reageren al even enthousiast. Het moment is daar om te vertellen voor welke wedstrijd we zijn gekomen. Het blijft net even te lang stil. De vrouw kijkt nog eens heel geconcentreerd naar het wedstrijdformulier. “We vroegen ons al af waar jullie bleven. Jullie staan ingepland voor kwart voor negen!” Oh nee, dit niet, denk ik. Door de glazen wand voel ik de blikken in mijn rug priemen van de jongens, de coach, de trainers en de ouders.

De man achter de tafel is er inmiddels bij gaan staan alsof hij extra gewicht wil geven aan zijn woorden: “Er zijn deze dag 44 wedstrijden ingepland en er is pas weer aan het eind van de dag ruimte op de velden.” Oei, dit ziet er niet goed uit. Ik durf mij voorlopig niet om te draaien en recht in al die vragende ogen te kijken. We hebben tenslotte een klein uur in de auto gezeten om hier te komen. Verdorie, denk ik, waarom heb ik gisteren niet even gecheckt of alles is geregeld?

Voetbal-app

Een beetje bozig probeer ik snel de mailtjes naar voren te halen op mijn mobieltje. Frustratie begint op te spelen over mijn ontbrekende ordening: ik kan de bewuste mails niet zo snel vinden in die enorme vergaarbak. De voetbal-app pakken we er dan maar bij. Gelukkig zien de man en de vrouw van het secretariaat wel dat wedstrijd officieel is verplaatst. Opgelucht kan ik ademhalen. Ik draai mij om en kijk onschuldig door de glazen wand. Ik straal uit dat ik ook niet begrijp wat hier toch aan de hand is.

Inmiddels staat er een heel groepje mensen van de vereniging met de wil om de wedstrijd voor die gasten van ver weg te gaan regelen. Nu zweten zij en kijk ik rustig toe. Dan spreekt iemand het h-woord uit. “Het enige veld dat niet wordt bespeeld, is het Hoofdveld”, zegt een van de clubmensen. Stilte. In hun ogen strijden hoop en zorg om voorrang. “Ja,” zegt hij, “het eerste elftal speelt vanmiddag op het veld en niets of niemand mocht het veld de afgelopen drie weken betreden. Dit is een kwestie voor het allerhoogste niveau: alleen de voorzitter kan hierover een besluit nemen.”

Grote opluchting volgt, want de voorzitter stemt in. De wedstrijd vindt dus plaats op het heilige gras van het hoofdveld. Voor dat ik wegloop om het goede nieuws te vertellen, bedenk ik mij dat we nog een kleedkamer nodig hebben. De vrouw achter de tafel slaakt een diepe zucht: “Alle kleedkamers zijn de hele de dag ingepland. Aan het eind van de dag is er weer ruimte…”

Gekoppelde berichten

Vincent Alkemade

Vincent Alkemade

Een zaterdag zonder voetbal bestaat voor veel jongetjes en meisjes niet. En daarmee ook niet voor hun ouders. Vincent Alkemade maakt het allemaal mee als voetbalvader. Hij schrijft op DUIC over zijn zoon die in het komende seizoen bij FC Utrecht mag voetballen.

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).