Het kan verkeren in supportersland | De Utrechtse Internet Courant Het kan verkeren in supportersland | De Utrechtse Internet Courant

Het kan verkeren in supportersland

Het kan verkeren in supportersland
Jarenlang waren de wedstrijden FC Utrecht – ADO Den Haag topprioriteit voor de autoriteiten en supporters. Dikwijls ontaarden de duels in een veldslag buiten het stadion en op de tribunes. Door de inzet van veel politie dacht men het onder controle te krijgen.

Jarenlang waren de wedstrijden FC Utrecht – ADO Den Haag topprioriteit voor de autoriteiten en supporters. Dikwijls ontaarden de duels in een veldslag buiten het stadion en op de tribunes. Door de inzet van veel politie dacht men het onder controle te krijgen.

Hoe anders was de aanloop naar de wedstrijd FC Utrecht – ADO Den Haag van gisteren. De fans van ADO mochten met de auto. Ik nam een kijkje bij de ingang van het bezoekersvak. Normaal een vesting met dubbel geplaatste hekken en voldoende politie. Hoe ik ook zocht, er waren geen hekken. Twee politie agenten te paard hielden een oogje in het zeil. De normalisering werpt zijn vruchten af.

Zelf deden wij ook een duit in het zakje. Vijftien oudere leden van de voormalige harde kern van ADO Den Haag werden onze gast op de City Site. Tegen twaalf uur kregen ze eerst een rondleiding door stadion Galgenwaard. Ze waardeerden deze geste van FC Utrecht enorm. Diverse jaren elkaar het leven zuur makend en nu gebroederlijk kijkend naar FC Utrecht – ADO Den Haag. Het kan verkeren in supportersland.

Ik had de hoop dat FC Utrecht voort zou gaan zoals in de tweede helft tegen FC Groningen. Maar niets was minder waar. De eerste helft was nou niet bepaald van een hoog niveau. En jawel, ditmaal was Leeuwin de pias. Wat een geklungel. ADO op 0-1. Het gemis van Haller in de spits bij FC Utrecht deed pijn. Logisch dat Haller er niet was. Hij was vader geworden. Een welgemeende felicitatie. FC Utrecht kroop door het oog van de naald toen ADO Den Haag een honderd procent penalty werd onthouden. Van de Meer maaide zijn tegenstander neer. Op dat moment nergens voor nodig.

Van de Meer raakte dusdanig geblesseerd dat hij in de tweede helft niet meer terug kwam. FC Utrecht speelde een betere tweede helft. Na de 1-1 van Zivkovic pal voor rust kon dat weleens de opmaat gaan worden voor een uitstekende tweede helft. Maar ADO Den Haag hield stand. De geparkeerde bus voor de goal van keeper Zwinkels bleek ondoordringbaar. En hoewel FC Utrecht bleef volharden in tientallen passes werd het gaatje niet gevonden. Uiteindelijk een gelukkige 1-1. De fans van ADO waren tevreden. De fans van FC Utrecht gingen met gemengde gevoelens huiswaarts. Maar FC Utrecht staat nog immer fier op de vierde plaats.

Aanstaande zaterdagavond gaat de FC naar Heracles Almelo. Voor fans van FC Utrecht een volledig sanctie vrij evenement. Een kaart kost slechts tien euro! Ik mag toch hopen dat de vierhonderd beschikbare kaarten uitverkocht zullen zijn. Wij hebben alvast gereserveerd in het wok restaurant ”in vuur en vlam” tegenover het stadion. Een aanrader. Het zal een weerzien worden met Rob Alflen. Niet echt succesvol geweest als trainer van FC Utrecht. In de luwte bij Heracles Almelo meer op zijn plaats. Aan FC Utrecht de schone taak om in Almelo de zaak op scherp te zetten. Vanaf de eerste minuut er staan. Niet verslappen en vooral laten zien dat we niet voor niets in de top vier staan.

Ben ten Boden

3 Reacties

Reageren
  1. Zuidtribune

    Eindeljk is deze wedstrijd qua supporters normaal verlopen, eigenlijk te gek voor woorden dat daar een column aan gewijd moet worden. Het zou pas echt geweldig zijn als dit tegen Ajax en Feyenoord ook kan, maar ik denk dat dat onmogelijk is. En dat is een treurige constatering.

  2. dikkie de vries

    het herhaalde kanker utrecht vanuit het uitvak vond ik niet echt een goed voorbeeld en verder kon ik het ook weinig waarderen.
    Qua spel: we hebben een stel bange juffertjes op het middenveld dat de hele wedstrijd de benen terugtrok ipv een duel aan te gaan.
    Jammer want deze wedstrijd hadden we moeten winnen.

  3. herman

    De “stukkies” van Bennie gaan vooral over waar en wat gegeten wordt en dramatische oproepen aan supporters om te komen kijken. Wordt wat eentonig om dat al maanden te lezen.

    Tijd voor nieuwe inzichten?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).