Het killers-instinct ontbreekt bij FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Het killers-instinct ontbreekt bij FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Het killers-instinct ontbreekt bij FC Utrecht

Het killers-instinct ontbreekt bij FC Utrecht
Foto's: Ben ten Boden
Afgelopen donderdag speelde FC Utrecht de achtste finale voor de beker tegen Feyenoord. We kochten bij de kassa van de Kuip drie kaarten voor vak Z. Toen we plaatsnamen bleek dat we midden in de regen zaten. Toen zijn we stiekem naar de eerste ring geslopen waar we hoog en droog de wedstrijd konden aanschouwen.

Afgelopen donderdag speelde FC Utrecht de achtste finale voor de beker tegen Feyenoord. We kochten bij de kassa van de Kuip drie kaarten voor vak Z. Toen we plaatsnamen bleek dat we midden in de regen zaten. Toen zijn we stiekem naar de eerste ring geslopen waar we hoog en droog de wedstrijd konden aanschouwen.

Het was bedroevend hoe FC Utrecht speelde met Tannane in een onvervalste hoofdrol. Hij speelde zijn eigen wedstrijd en presteerde ver onder de maat. Feyenoord was oppermachtig met David Jensen als uitblinker. Pas in het laatste kwartier deed FC Utrecht zijn best om alsnog de kwartfinale te bereiken. Het mocht helaas niet baten.

Ajax
De wedstrijd tegen Feyenoord was een slechte generale voor de thuiswedstrijd tegen Ajax. De Galgenwaard was zondag volledig uitverkocht. Volgens Advocaat zou FC Utrecht Ajax bij de strot grijpen, maar daar kwam het niet van. Er was geen strijd, passie of beleving te bespeuren bij FC Utrecht. De Galgenwaard kwam niet in vuur en vlam.

Toen in de vijftiende minuut Ajax het eerste doelpunt scoorde schrokken we wakker. FC Utrecht stelde er weinig tegenover. “Aanpakken, klap er nou eens op, Utrecht wakker worden en pak ze bij de strot”, klonk vanaf de tribune. Het was aan dovenmansoren gericht. Ajax domineerde in de eerste helft. In de rust kwam de Galgenwaard ironisch genoeg wel tot leven toen een supporter 2.250 euro won doormiddel van het welbekende latje trappen.

In de tweede helft toonde FC Utrecht meer passie. Vooral Van der Maarel liet dit zien en hij nam het team op sleeptouw. Helaas leidde dit niet tot een doelpunt. Sterker nog, binnen een kwartier schoot Ajax voor de tweede keer de bal in het net.

FC Utrecht was niet bij machte om het Ajax moeilijk te maken. Ook de wisselwerking met het publiek bleef uit. Het werd voor de Utrecht-supporters een saaie bedoeling in de Galgenwaard. Ajax daarentegen vond het prima.

Onana nam veel tijd toen hij de bal in handen had en dit begon fans van FC Utrecht te storen. Er werd bier, bekers en vuurwerk naar de keeper van Ajax gegooid. De wedstrijd lag hierdoor zelfs even stil. Misschien herpakte FC Utrecht zich op dit moment. Toen Venema een kwartier voor het fluitsignaal scoorde ontstond er een sprankje hoop voor Utrecht. Maar hier bleef het helaas bij.

Hopelijk gaat FC Utrecht in La Manga de puntjes op de i zetten. Daar worden op 6 en 10 januari twee wedstrijden gespeeld. Wellicht met temperaturen van boven de twintig graden. FC Utrecht op plek vier. Dat zal een mooie eindklassering kunnen zijn!

Fijne Kerst en een voorspoedig 2019.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. Utreg

  Terechte nederlaag, geen schande, die schande kwam weer eens van de Bunnikside, waar een idioot het nodig vond om zwaar vuurwerk richting Onana te gooien. Wordt hoog tijd dat de Bunnikside 1 of meer wedstrijden leeg blijft. Misschien dat supporters elkaar daar eens gaan corrigeren. Natuurlijk geen oordeel van columnist hierover, hij moet die stripfiguren daar te vriend houden. Kansloos.

 2. Edwin

  Goh…een uitverkocht uitvak ( geen woord hier over en de korting van de svfcu) en de columnist gaat wederom buiten de combi!

  En maar klagen in 2018….wat zal erin 2019 te klagen zijn over de supporters?

 3. Herman

  In een week tijd is de grote mond weer dicht. De klassieke top 2 liet even haarfijn voelen wat het verschil tussen een top en een goede middenmotor is.

 4. Peter

  @ Herman

  Correctie: subtopper!
  De nummer 4!

  Wees er trots op jochie dat je cluppie uit 020 met zoveel geld meer als de rest het nu wel eens lukt te winnen van wat jij een middenmoter noemt!

  Maar…hoogmoed komt voor de val!

 5. w

  het is niet alleen killers-instinct wat Utrecht ontbeert haha

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).