Het optreden van de Rotterdamse politie tartte elke fatsoensnorm | De Utrechtse Internet Courant Het optreden van de Rotterdamse politie tartte elke fatsoensnorm | De Utrechtse Internet Courant

Het optreden van de Rotterdamse politie tartte elke fatsoensnorm

Het optreden van de Rotterdamse politie tartte elke fatsoensnorm

Het was de dag van de waarheid. Feyenoord – FC Utrecht. Een heel mooi affiche. We moeten sportief zijn. FC Utrecht had het gisteren niet. Het heilige vuur ontbrak.

En dat is jammer. Je niet volledig op kunnen laden voor zo’n finale is funest. Het zal aan 1000 en 1 dingen hebben gelegen. We hadden hoop. Immers, Ajax is in de Arena ook goed bestreden. Waarom zou dat dan niet in de Kuip kunnen? Voorafgaande aan de wedstrijd een kolkende Kuip. Maar ook daar buiten was het raak. Met name dankzij een aantal leden van de mobiele eenheid. Het was onthutsend om te zien hoe zij voor de wedstrijd vooral de FC Utrecht supporters gebruikten als jonge zeehondjes. Schandalig en volledig uit het lood. Een aantal praat niet, maar slaat er gelijk op los.. Legaal ver over de schreef gaan. Mensen tot bloedens toe slaan. En jawel, gewoon op het hoofd he. Natuurlijk, als er reden en aanleiding toe is, geen enkel probleem. Maar wat ik gisteren een aantal malen zelf heb gezien tart elke fatsoensnorm.

En nee, ik ben niet gefrustreerd over de bekernederlaag. Feyenoord won verdiend. Asocialen zitten zeker onder voetbal supporters, maar ook onder een aantal dienders van het Rotterdamse politiekorps.

Terug naar de wedstrijd. Het heeft er voor FC Utrecht nooit in gezeten. Na de 1-1 kregen we wel hoop. Doorstoten? Helaas, de stootkracht voorin ontbrak. Juist nu had Haller kunnen en moeten pieken. Maar ook anderen. Het kwam er niet van. En zo kon het dus gebeuren dat de beker naar Feyenoord ging. Ook is wederom duidelijk geworden dat een aantal spelers net niet voldoende niveau heeft om FC Utrecht dat te geven waar we voor kwamen.

Nu moeten wij ons gaan richten op plek 4. Dat kan ook nog. Vitesse uit en AZ Alkmaar thuis. Het is nu even een domper, maar er is nog niets verloren. FC Utrecht moet zich deze week gaan herpakken. De koppen weer leeg maken en proberen het niveau van Ajax uit te halen. FC Utrecht lag op koers en heeft enige averij opgelopen. Een kwaliteit is ook om je nu te herstellen. Ten Hag/De Jong zullen aan de bak moeten. Zes uit twee. En van je Euro Euro Utreg komt er aan!

Ben ten Boden

27 Reacties

Reageren
  1. Gerard

    Eens Ben. Maar wat zitten er toch een hoop hersenloze pubertjes tussen onze fans. Kijk alleen wat er gebeurde in ons rolstoel vak of die gekken die eigen fans vanaf de 2e ring bekogelden met de vlaggenstokken. Ongelofelijk. Tegen deze zogenaamde fans mag de me genadeloos optreden.

  2. Ben ten Boden

    Gerard, dat klopt natuurlijk wat je zegt. Dat weten we al tientallen jaren. Maar je mag toch verwachten dat als er een “we gaan er een feest van maken” alle partijen daar ook aan mee werken? Juist 1 instantie ( een gedeelte daar van ) heeft zich ZONDER aanleiding echt gruwelijk misdragen. Heb het gezien en ervaren. Ik zou haast gaan denken dat een aantal gedrogeerd waren. Inmiddels heb ik ook meerdere mensen gesproken. Zij hebben ook negatieve ervaringen aangaande het optreden van de mobiele eenheid. Tot jonge kinderen toe hebben last gehad van deze randdebielen in het blauw. Ik heb zelf gezien dat mensen op het hoofd zijn geslagen met de lange lat. En voor de duidelijkheid, verdien je een paar tikken, dan moet je niet zeuren. Maar juist na die onterechte tikken kreeg je een reactie. Die was niet goed maar zeer begrijpelijk. Vervolgens kon de mobiele eenheid los zoals zij wellicht al hadden gehoopt. Schoften zijn het. Hopelijk zullen zij ooit een keer de verkeerde tegen komen.

  3. herman

    Het voetbal in zijn geheel mist het vermogen om naar zichzelf te kijken. Altijd wordt er door supporters, supportersverenigingen en bestuurders gewezen naar politie, tegenstanders en de media.

    Wanneer gaan supporters zich nu eens realiseren hoeveel ellende, overlast en schade zij toebrengen met hun gedrag?

    Ook dit artikel loopt weer over van “hun schuld”, verbeter de wereld en durf naar jezelf te kijken.

    Zou toch heel mooi worden als een bestuur en mensen als Bennie en andere vooraanstaande supporters eens naar het gedrag van Utreg supporters gaan kijken zonder meteen te wijzen.

  4. Y

    een totaal andere fc gezien! Doodzonde had meer passie verwacht en killersmentaliteit. Feyenoord pakte ons bij de strot en liet zien wie de baas was het is Feyenoord gegund.

  5. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    Ik vond eigenlijk vooral dat het voetbal van Belevingsproduct werkelijk iedere fatsoensnorm tartte. Het was werkelijk waar een schandalige aanslag op alles dat voetbal in algemene zin-, bekervoetbal in het bijzonder- en het Nederlandse voetbal bij uitstek ooit leuk en aantrekkelijk maakten.

    Belevingsproduct heeft gisteren onder leiding van een kale Tukker-hooligan met wanstaltig grof geweld het laatste sprankje leven uit het langzaam doodbloedende slachtoffer genaamd het Nederlandse voetbal geslagen.

    R.I.P. Eredivisie.
    R.I.P. KNVB Beker.
    R.I.P. FC Utrecht.

    Salut,
    S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  6. Y

    Sanmartean

    Niet overdrijven! Einde fc Utrecht? Als jij even 30 miljoen in onze fc pompt en het gaat niet goed begrijp ik je nog wel. We zijn maar fc Utrecht he met hier en daar wat sportieve geluk, alleen begrijp je frustratie maar je moet niet overdrijven. Salut

  7. Ben Ten Boden

    San,

    je snijdt het erg dik aan. Maar ik ben het wel eens met je gedachten. FC Utrecht had moeten pieken. Het was een finale!! Dan dien je daar na te handelen. Bloed aan de paal en het snot voor de ogen. Nu dan maar Vitesse en AZ pakken. Dan ben je 4e.

    @herman,

    kijken naar hetgeen waar jij op doelt, doe ik zeker. Al tientallen jaren. Maar je moet ook begrijpen dat als de mobiele eenheid niet handelt zoals als wij van getrainde mensen mogen verwachten, zij de aandacht krijgen die zij verdienen. En die aandacht is voor hun negatief. En terecht. Ze hebben zich ZELF misdragen herman!! Dat heeft tot gevolg gehad dat er veel ellende voor, tijdens en na de wedstrijd is ontstaan. Dat mag gezegd en moet gezegd worden. Randdebielen herman! Sfeer verziekers en laffe honden. Hopelijk treffen ze eens de verkeerde. En ja herman, supporters zijn 8 van de 10 keer zelf de oorzaak van ontstane ellende. Dat weet ik en zie ik. Maar gisteren waren in een aantal gevallen de dames en heren van de mobiele eenheid zelf de aanleiding tot geweld en ongewenst gedrag. Laar dat duidelijk zijn.

  8. A van der Voort

    Ben, helaas heb ik nog niet je reactie gelezen op burgemeester Abouthaleb zijn uitspraken over de 18000 Utreg supporters na de wedstrijd.

  9. TS

    Ben, fatsoensnormen overschreden door de Rotterdamse politie? Pardon? Ik mis je kritiek op de hersenloze idioten die vuurwerk op die prachtige grasmat in de Kuip smeten. Dat is 1. Na de wedstrijd, provoceerde eden ander hersenloos groepje op het stadionterrein de ME, dat de ME ingreep vond ik prima. Gevolg was wel dat er allemaal huilende kinderen in de buurt stonden en liepen, met wat mannen hebben we de ouders met de kinderen het zicht ontnomen op wat er gebeurde. Bij het wachten op de brug, waarbij de ME aanwezig was om onze veiligheid te waarborgen. Enkele vijftigers vonden het nodig om de bewuste ME’ers ook hier op 1 meter afstand verrot te schelden, voornamelijk met de ziekte K. De ME’ers in kwestie bewaarden hun rust, waar ik zeer veel respect voor heb. Jouw uitspraken zijn belachelijk, onze club heeft niet alleen maar nette mensen onder de supportersschare, een klein deel van onze aanhang staat stijf van de drank, coke en pillen en dat verklaart het wangedrag. Ik ga in ieder geval nooit meer naar een bekerfinale, ik ben voorgoed genezen, jij praat recht wat heel erg krom is. Volstrekt idioot, het spijt me een andere mening kan ik er niet van maken.

  10. Ben Ten Boden

    Wat heb ik van doen met die burgemeester? Ik baseer mij op de feiten die ik zelf heb geconstateerd. Die waren niet mis. Ik heb van doen met Jan van Zanen. De laatste jaren is er in de Galgenwaard veel ten positieve veranderd. Ook mbt bepaalde gedragingen van supporters en politie. Dat ziet er in Utrecht veel en veel gastvrijer uit. In Utrecht mept men geen fans neer zonder aanleiding. Mishandeld men geen fans zonder aanleiding! Natuurlijk, er zal best wel eens een corrigerende tik uitgedeeld worden. Maar In Rotterdam zijn onnodig en buiten elke proportie forse tikken/mishandelingen uitgedeeld. Er hadden echt zwaar gewonden kunnen vallen na aanleiding van bepaalde gedragingen van de mobiele eenheid en de daar op volgende ( niet goed ) maar wel te begrijpen reactie van supporters. En waar kan ik de reactie vernemen van de burgervader van Rotterdam?

  11. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    @Ben Ten Boden 25 APRIL 2016 OM 13:39

    Heer ten Boden, er is in mijn beleving werkelijk niets extra aangezet. FC Utrecht is in 2008 overleden, en wanneer de nummer 3 (Feyenoord) en nummer 5 (Belevingsproduct) van de Eredivisie een dergelijk onthutsend zwak potje op de mat leggen in een bekerfinale, dan kun je gerust stellen dat zowel de Eredivisie en de KNVB beker (alsmede de Hollandse School wat dat aangaat) na gisteren definitief gestript zijn van de laatste restjes aanzien, cachet en geloofwaardigheid.

    Het was een schandalige wanvertoning en het is mijn stellige overtuiging dat werkelijke iedere internationale scout van een beetje club (laten we zeggen van top tot onderkant middenmoot Premier League, Bundesliga en Primera Division) na gisteren alle Eredivisie clubs onder de top 2 van de Eredivisie voorgoed van de scoutingslijstjes geschrapt heeft.

    Ik zal u uit een droom helpen.Belevingsproduct pakt Vitesse en AZ niet met dit afschuwelijke voetbal.

  12. Luuk Upuuk

    Het schortte aan de opbouw, Yassine Ayoub’s creativiteit werd node gemist. Gevolg veel lange ballen of anders Haller, Janssen en Barazite die de bal op het middenveld moesten gaan ophalen. De andere sterkhouder Ramselaar werd goed aan banden gelegd, en vd Maarel speelde niet zijn beste wedstrijd tegen een Elia in topvorm. Sterke tactisch gespeeld van Feijenoord.

  13. Timo

    Als je naar Rotterdam gaat krijg je als voetbalsupporter sowieso met de nare blauwe mannen te maken.

    Zo zijn wij enkele jaren geleden met een groep na Sparta-uit (vrij vervoer) een treincoupé ingewerkt en na een uur oponthoud en grondige ID controle op Utrecht CS los gelaten.
    Wilde verhalen over een gesloopt trein stel en vechtpartijen deden zich de ronde vanuit politiewoordvoerder, maar er was die dag niets gebeurd.
    Het ergste vergrijp was roken in de coupé waarin we 1,5 uur opgesloten zaten.

    Gisteren stond het gedrag van de ME mij ook tegen, bij het verlaten van het stadion stond er een groep met de stok op hun schilden te slaan, een voorteken voor een charge.
    De vraag hoe of wij bij de bus kwamen die op het terrein naast het station stond werd beantwoord met “opdonderen, wegwezen hier!”.

    Veel jongens van onze bus cyclus waren al de brug over gestuurd en mochten niet meer mee terug, dankzij de aanwijzingen van politie.

    En tsja, als je dan bij je bus bekogeld word door Feyenoord aanhang met flessen en bierblikken, dan grijpen ze niet in.

    Nou ben ik geen lievertje, de jongens waarmee ik was ook niet, maar we hebben het vrij rustig gehouden.

    Dat het zo uit de klauwen liep op sommige momenten komt mijn inziens dan ook vooral door politie die de situaties escaleerde ipv deescaleerde.

    Ach ja, wij zijn niet de enige.
    Supporters van elke club krijgen hier in Rotterdam mee te maken, ook dat is al tientallen jaren zo.

  14. Willem

    De ME die mensen tot bloedens toe op het hoofd slaat?
    Als jij dit daadwerkelijk hebt waargenomen (waar ik overigens niets van geloof, maar dat terzijde), dan dien jij terstond hiervan aangifte te doen!

  15. Paul

    Het word steeds curieuzer met het wekelijkse opstel van dhr. Ten Boden.

    Een zichzelf noemende columnist die nu ook mog gaat reageren op zijn eigen onzin.

    Daar bovenop de wekelijkse hetze van dhr sanmartean over dhr. Van Seumeren en van Schaik, en dat alles in DUIC.

    Ik zou tegen beiden zeggen : ajuu en salut!

  16. Hans

    Ik was er ook bij. Ik heb een schurfthekel aan hooligans, maar het klopt volledig wat Ten Bode schrijft. Het was onthutsend om te zien dat flessengooiende feyenoorders met rust gelaten werd en reagerende utrechters klappen kregen. en ja Willem…ze sloegen echt op hoofden. Ik weet zelf dat iemand in het ziekenhuis een scan heeft moeten maken, voordat ie naar huis mocht.

  17. R.

    Gisteren had een mooie dag voor FC Utrecht en haar supporters moeten worden in zowel sportief optreden als ook in de sfeer in en rondom het stadion.

    Helaas heeft de FC het niet gered tegen Feyenoord, er kan er ook maar één winnen en dat was niet aan ons dit keer.

    Het optreden van de “gele bende” was op zijn zachts gezegd ongelofelijk intimiderend en agressief te noemen.
    Het lijkt wel of dat ze vol adrenaline na een pilletje in hun pakken kruipen om een rondje te mogen gaan meppen???

    Er werd niet meer gekeken wie ze sloegen, dus niet alleen raddraaiers zoals ze wel genoemd worden, nee ook onschuldige vaders, moeders die hun kinderen moesten beschermen of zelfs mensen die als rolstoelbegeleiders ervoor moesten springen anders hadden ze daar wel even schoon geveegd.

    Nee niet alle supporters gedragen zich als supporters maar dan kun je niet zo maar in het wilde weg om je heen gaan slaan met een smile op je face!!!

    ACTIE = REACTIE

  18. Was rodebos

    Goh toevallig, utregters werden in elkaar getikt en het vuurwerk kwam toevallig net van de utregtvakken. Je zou bijna denken dat er een verband tussen zat.

  19. Willem

    @Hans: dan zou ik zeggen doe aangifte! Laat het niet, zoals Ten Boden, bij gratuite woorden maar voeg daad bij het woord. Je hebt kennis van een misdrijf, en je dient dan ook terstond hiervan aangifte te doen.

  20. Utrecht For live

    Allereerst dat wij Utrecht natuurlijk terecht verloren hebben ! Het spel van Utrecht en feijenoord was ver onder de maat ! Het zegt al genoeg dat Rotterdam deze ooit niet serieus genomen prijs in Rotterdam ! Viert alsof ze wereldkampioen zijn geworden ? Dit terzake het behandelen en normaliseren van het voetbal gebeurt natuurlijk in eerste instantie bij de bonden , op het moment dat men echte sfeerverhogende attributen verbied in een stadion zal het voetbal langzaam uitsterven ! Zo ook afgelopen zondag , daar waar de sfeermakers hun trommels , doedelzakken en dergelijke achter dienden te laten bij de ingang dit daar de KNVB geen sfeerverhogende attributen in het stadion wenste ? Netjes een bonnetje gehad om naar afloop het ingeleverde terug te krijgen ? Echter alle hekken naar deze afleverpost hermetisch afgesloten en daar waar een gaatje was stond een opgefokte me peleton gereed om je desnoods met hardhand ! Van je eigen eigendom af te houden ! Eindelijk in de buurt gekomen van deze afleverpost werden voor onze ogen 2 Utrecht supporters liggend op de grond door drie me agentjes per man ! Afgerost met latten en aan hun haren weer omhoog getrokken ! Alvorens wij dus bij onze eigendommen konden komen stond deze me groep reeds voor ons paraat ! Om te Sommeren snel om te draaien voordat we anders ook zo,n speciale behandeling konden krijgen ! En dit dus dankzij de KNVB die vooraf bepaalde dat onze sfeerverhogende attributen niet welkom waren omdat de nooit komende bobo’s anders geluidsoverlast konden krijgen ! Uiteindelijk zijn we omgedraaid daar we niet echt op een speciale behandeling van de Rotterdamse me zaten te wachten ! Met de belofte dat fc Utrecht ervoor zou zorgen dat onze eigendommen terug zouden komen ! Ben benieuwd ! Ten slotte vraag ik mij nu af of de KNVB zichzelf ook een stadionverbod en een flinke boete op zal gaan leggen ! Daar er dingen onderandere vuurwerk in het stadion aanwezig was ! Of gaat men de clubs hiervoor straffen terwijl het een KNVB wedstrijd betreft ! En zij dus 100 procent verantwoordelijk zijn voor de organisatie en veiligheid tijdens deze wedstrijd ! Ben benieuwd !

  21. hendrik

    Ben heeft gelijk, bij de brug bij de bussen heeft de politie beestachtig uitgehaald. Huilende kinderen, vrouwen, mensen met krukken etc konden niet op tijd weg komen. Rotterdam heeft gefaald in het organiseren van de finale. Ben zelf in de vijftig maar zal mn kinderen niet gauw meer bloot stellen aan dit soort buitensporig politiegeweld

  22. Ben Ten Boden

    @Willem,

    wees niet bevreesd. Ik zal mij deze week melden bij de bevoegde autoriteiten. De aangifte zal zijn beslag krijgen. Tevens zal er een klacht procedure ingediend gaan worden. We zullen zien wat er uit gaat komen. Hopelijk zullen meer supporters de weg naar gerechtigheid bewandelen. Er is te veel gebeurd om te laten rusten. Handhaven is goed en noodzakelijk als het moet. Handhaven uit de losse pols en zonder aanleiding mag nooit onbesproken blijven. Zeker niet van getrainde leden van de mobiele eenheid.

  23. herman

    Er is nog een lange weg te gaan.

    Utreg supporters maken veel drukte over het hun aangedane onrecht. Je leest en hoort nauwelijks iets over hun eigen gedrag.

    Begin eens te kijken hoe utreg zichzelf heeft gedragen.

  24. Katja

    En wat dacht je van die hersendode idioten die vuurwerk naar Vermeer gooiden ?

  25. TS

    Willem, amen, het zelfreinigend vermogen van die zogenaamde voetbalfans is heel ver te zoeken en Ben, stop met rechtpraten wat krom is. Maak je drukker om de hoeveelheid “supporters” die straalbezopen en knetterstoned waren voordat de wedstrijd begon. Dat die “mensen” het stadion in mochten begrijp ik totaal niet. Want daar begint de ellende, tevens lees ik elders dat ook verschillende bussen gesloopt zijn. En dit alles wordt gedaan door 1% van de voetbalfans.

  26. Paul

    @

    Bespaar je de moeite,deze zichzelf noemende columnist is er altijd als de kippen bij om zich te profileren in de media.

    Het maakt niet uit hoe en op wat voor manier…gelijk of geen gelijk….dus allemaal vergeefse moeite.

    Sommigen blijven hangen in hun eigen gelijk net als sanmartean.

    Ajuu en Salut.

  27. Roel

    Ik kan alleen maar de woorden van Ten Boden onderschrijven met betrekking tot het gedrag van de Rotterdamse ME’ers.

    Onder de brug bij de standjes waar sate en hotdogs werden verkocht, stonden mensen gewoon hun consumptie te eten, toen de politie plots een beweging vooruit maakte. Een oudere man die het zag aankomen, stapte opzij en hield zijn handen omhoog, om aan te geven dat hij niets deed. Het is mij een volkomen raadsel waarom een van de ME’ers te paard deze man, die absoluut niets deed, met een knuppel moest neerslaan…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).