Het systeem begint zijn vruchten af te werpen | De Utrechtse Internet Courant Het systeem begint zijn vruchten af te werpen | De Utrechtse Internet Courant

Het systeem begint zijn vruchten af te werpen

Het systeem begint zijn vruchten af te werpen
Het tijdstip van 18.30 uur was niet ideaal. Ondanks dat het zaterdag was, moesten we toch weer haasten voor de wedstrijd tegen Groningen. We waren op tijd in de Heksenketel, het supportershome van True Support.

Het tijdstip van 18.30 uur was niet ideaal. Ondanks dat het zaterdag was, moesten we toch weer haasten voor de wedstrijd tegen Groningen. We waren op tijd in de Heksenketel, het supportershome van True Support.

Daar maar gelijk de dinerkaart bekeken en besteld. Tot onze teleurstelling, bleek alleen de snackkaart beschikbaar. Dus werd het een broodje hamburger en een frietje. Het kon er mee door. Hopelijk was het ontbreken van de dinerkaart eenmalig. Heb het bestuur van True Support er wel even over ingelicht. Over twee weken tegen Vitesse zullen we het zien.

Na de “maaltijd” op naar onze plaatsen. Die voerde ons langs de kassa aan de City Site. Lange rijen voor de kassa (zie foto). Veel van deze mensen misten het begin van de wedstrijd. De lange rijen deden mij hopen. Zouden er weer ruim 16000 toeschouwers zijn? Ik werd snel uit mijn droom geholpen. Bij het fluitsignaal vielen de vele lege plaatsten op. Volgens FC Utrecht waren er 14.500 toeschouwers. Dan tellen ze natuurlijk het aantal verkochte plaatsten inclusief seizoenkaarthouders. Daadwerkelijk waren er aanzienlijk minder fans aanwezig. Daar is dus nog een flinke slag te maken.

De eerste helft bood niet veel spektakel. We zagen twee teams die voorzichtig te werk gingen, spelend vanuit een gesloten verdediging. Het spel van Strieder viel positief op. Twee klassen beter dan Kum. In alles. Kum zal dus wel veroordeelt worden tot de bank. Gelukkig. Ramselaar was na een goede actie van Haller trefzeker. Leuk voor die jongen.

Haller

Over Haller gesproken. Het ziet er dan toch naar uit dat hij nog even bij FC Utrecht blijft. Althans, volgens zijn eigen woorden. Dat zou heel mooi zijn. Indien het zo is, moet ik de club wederom een compliment geven. Ondanks de financiële zorgen weerstaan ze de miljoenen voor Haller. Sportief succes vin plaats van financieel gezond. Prima. Maar laat ik niet te hard juichen. Nog twee dagen. Dan weten we het zeker.

De tweede helft zagen we een ontketend FC Utrecht, dat kans op kans kreeg. Haller had het vizier niet op scherp staan. Anders had het zo maar gekund dat hij er weer twee achter de keeper had geschoten. Niet onopgemerkt mag blijven: Timo Letschert! Een rots in de branding in de achterhoede. Weergaloos. Pure passie en karakter. Zijn spel gaf ook het vertrouwen aan Ruiter. Hij pakte zowaar alle ballen. Van de Maarel was ook van grote waarde. Strieder was in de tweede helft nog beter als in  de eerste. Aan hem gaan we ook nog veel plezier beleven. Ook goed dat Leeuwin weer minuten pakte.

Het FC Utrecht anno 2015 is compleet aan het worden. Tevens begint het systeem zijn vruchten af te werpen. De komende vier wedstrijden zijn op papier niet de lastigste. Een punt of acht en je staat begin oktober rond de 6e plaats. Achtereenvolgens, Vitesse, Willem ll, Cambuur en Excelsior. Daarna volgt op 17 oktober Roda JC thuis in de Galgenwaard. Aanvang 20.45 uur. Het zou zo maar kunnen dat we dan tegen de 18000 toeschouwers gaan. Op zaterdagavond is meestal de sfeer goed, de lichten aan en de mouwen opgestroopt. Roda naar de strot grijpen. Plaats 5 in het verschiet.

Onsje minder?

Voor nu, twee weken rust. Werken aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Helaas met een aanvang van 16.45 uur. Ook tijd genoeg voor FC Utrecht om wat te doen aan de prijzen van de catering. 4 (!) Euro voor een broodje hamburger is natuurlijk bespottelijk. Het terugwinnen van de verloren fans heeft nu prioriteit. Dan helpt het niet als de toeschouwers het vel over de neus wordt getrokken. Een onsje minder FC Utrecht? Mag dat? Dank.

 

Ben ten Boden

15 Reacties

Reageren
  1. Frits

    De stijgende lijn zet zich voort, dat was mij wel duidelijk na afloop.
    Ook FC Groningen had geen enkel antwoord op het systeem van Utrecht, een halve kans gecreëerd, meer niet.

    Aangezien Feyenoord, Heerenveen en ADO ook amper tot kansen konden komen mag je zo langzamerhand toch wel gaan denken dat dit mede komt door de speelstijl onder Ten Hag.

    Er zijn nog genoeg verbeterpunten maar qua organisatie staat het elftal als een huis!

    Hopelijk helpen goede resultaten de komende weken voor wat meer publiek, verdient de club als je het mij vraagt!

  2. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    Het is donker en het bloed in mijn hoofd is duidelijk naar andere regionen in mijn lichaam vertrokken. Er klopt iets niet. Langzaam til ik mijn hoofd op en open mijn ogen. Wat is er gebeurd? Ik lig in de huiskamer in een ongemakkelijk positie op de bank. Een blik op de TV maakt alles duidelijk. FC Utrecht speelt en ik ben in slaap gevallen. Vroeger kon ik mijn ogen niet openhouden tijdens de Tour de France met de slaapverwekkende stem van Mart Smeets op de achtergrond. Anno 2015 is het tijdens een wedstrijd van FC Utrecht. Daar valt een ADHD’er met tien XTC pillen en 12 liter Red Bull achter zijn kiezen nog spontaan van in slaap.

    Ietwat stijf en half bij bewustzijn (dat schijnt normaal te zijn voor 45+’ers, heb ik me laten vertellen) richt ik me op. Het indommelen moet zo ergens rond de 25e minuut gebeurd zijn bedenk ik me. Ja. Toen de vijf verdedigers van Utrecht elkaar voor de 40e keer achter elkaar de bal toespeelden in een zaadtempo. Of was het bij de zoveelste bal achteruit van onze twee verdedigende middenvelders naar de vijf verdedigers? De intussen ijskoude koffie op de salontafel die ik in de 20e minuut had ingeschonken om wakker te blijven, levert een antwoord waar ik mee kan leven. Het maakt ook niet uit.

    Een blik met slaapogen op het beeldscherm leert dat het 1-0 staat. Voor FC Utrecht nog wel. I’ll be damned! Hoe kan dat nou? Een natuurwet in het voetbal is toch dat je in ieder geval op het doel van de tegenstander moet schieten om te kunnen scoren. Dat moet dus toch ergens gebeurd zijn tussen het oeverloos rond- en achteruit spelen van de bal. En wie moet hem gemaakt hebben dan? Haller met een penalty? Zal wel niet. Statistisch gezien is het bijna onmogelijk dat we weer een penalty mee kregen. Barazite kent het woord scoren niet eens. Wie dan? Janssen per ongeluk of zou het de enige voetballer in onze selectie zijn die echt iets kan, Ramselaar? Eigen goal misschien? Ik neem een slok van de oude koffie. Geen idee waarom. Ik haat koude koffie.

    Mijn van de koffie vertrokken gezicht draait terug richting het beeldscherm. Het is intussen de 80e minuut. In beeld verschijnt Bryan Linssen. Ook die etaleert een vreemde gelaatsuitdrukking. Een soort cocktail van totale verslagenheid en ultieme frustratie. Hij weet het kennelijk ook niet meer. Begrijpelijk. Het overkomt hem in de Eredivisie nooit dat hij hele wedstrijden tegen zeven verdedigers en nog eens twee middenvelders op moet opboksen. Ook Antonia lijkt het huilen naderbij dan het lachen. Het spel wordt hervat na twee wissels van Utrecht en het publiek fluit zacht bij de zoveelste laffe bal achteruit van Schnieder, of hoe het Duitse duimelotje ook moge heten, waar de net ingevallen Rubin vogelvrij staat voorin. Bekijk het ook maar! Ik doe lekker mijn ogen weer dicht.

    Een half uur later wordt ik opnieuw wakker. Dit keer van een doordringend geluid. Mijn telefoon verstoort de rust. Een appje van maat R. van D. Decennia bezochten we samen in weer en wind trouw de wedstrijden van Utrecht, tot een jaar of twee geleden toen we ons realiseerden dat FC Utrecht alleen in naam nog bestaat. Hij zit me weer eens in de zeik te nemen. “ FC Belevingsproduct bezig met Kevin Conboy van NEC! ”. Goed gevoel voor humor heeft R. Op de één of andere manier verzint hij altijd geruchten die ronduit bespottelijk zijn en tegelijk ook nog een bepaalde mate van geloofwaardigheid hebben waardoor je nooit weet of hij nu serieus is of niet. “ De verlosser die Belevingsproduct naar grote hoogtes zal stuwen”, app ik hem gebruikelijk sarcastisch terug, in de overtuiging dat hij wederom een geintje maakt.

    Ondertussen maalt verschrikking Conboy door mijn hoofd. Ze zijn gek bij Utrecht, maar zo knettergek? Dat kan niet. Of toch? Ze haalden niet heel lang geleden ook die Duitse dwaas van Heracles. Een gevecht tussen ratio en nieuwsgierigheid vindt plaats tussen mijn oren. Nieuwsgierigheid wint, zoals ze altijd wint. Dekselse Rogier, mompel ik. Heeft hij het toch weer voor elkaar. Asshole. Balend van mezelf pak mijn iPad en begin aan de ogenschijnlijk absurde zoektocht op internet. Al snel vind ik wat. Jezus….Ze zijn écht bezig met Kevin Conboy! Ho-ly shit!

    Lang kon ik de slaap niet meer vatten die nacht….Het blijft toch je clubje. Nou ja, in ieder geval een organisatie die de naam van mijn clubje draagt. De oplossing voor het probleem “slapeloosheid” is dichterbij dan ik lang dacht. Ik zet de TV op de slaapkamer aan en begin met het opnieuw kijken van de wedstrijd Belevingsproduct tegen Groningen. In vijf minuten ben ik weg. Heerlijk geslapen en niet eens nachtmerries over de komst van Conboy gehad. Laat niemand zeggen dat de wedstrijden van Utrecht waardeloos zijn, maar allejezus wat zijn ze saai.

    Salut,
    S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  3. Piet

    Het systeem begint zeker zijn vruchten af te werpen! De oude dikke aardspessimist sanmartean ligt lekker thuis met nog duizenden zeikerds…de sfeer wordt er alleen maar beter op! We zijn geen Barca, maar gewoon Utreg
    Hulde Wilco en Erik.

    S.a.l.u.t.

  4. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    Piet 31 AUGUSTUS 2015 OM 13:51

    U doet mij denken aan de positief ingestelde band op het dek van de Titanic. Die bleef lekker doorspelen alsof er niets aan de hand was na de grote klap toen men de ijsberg raakte (een half drijvende boot is nog altijd een drijvende boot, non-denkt de positivist), zelfs toen het schip bijna voor de helft onder water stond. De leden zijn nooit meer teruggevonden.

    Natuurlijk lig ik op de bank en met mij ieder jaar meer! Je zou je misschien eens moeten afvragen waarom dat zo is. Een voorzet? FC Utrecht bestaat niet meer.

  5. TS

    Sanmartean, als FC Utrecht niet meer bestaat, waarom schrijf je dan wekelijks van die zielige stukjes? Niks beters te doen?

  6. Piet

    TS

    Het antwoord is een hopeloze drang naar aandacht, net als deze columnist trouwens!

  7. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    @TS 15:03

    Als FC Utrecht nog wel bestaat en mijn boodschap dus niet klopt, waarom schrijft u dan wekelijks compleet inhoudloze ad-hominems aan mijn adres met geen ander doel dan proberen te ondermijnen via stropoppetjes en af te leiden van de deplorabele staat waar FC Utrecht in verkeert? Hoe weinig heeft u eigenlijk wel niet te doen?

  8. Frits

    Wie inhoudsloze ”columns” als reactie op een column op deze site plaatst, kan inhoudsloze ad-hominems verwachten als reactie.

    He, Sanneman.

  9. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    Hoe inhoudsloos moet je wel niet zijn om structureel louter inhoudsloze comments te plaatsen onder collumns en commentaren die je in de eerste plaats -naar eigen zeggen- reeds als inhoudsloos bestempeld? Mon dieu, wat een leegte.

    He FritsieFritsie.

  10. Frits

    Vervelend he San als niemand je stukjes nog van enige toegevoegde waarde vindt?

    Misschien moet je het nog eens proberen onder een andere naam, dat kun je ook wel goed toch?

  11. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    Frits 31 AUGUSTUS 2015 OM 15:41

    Ten eerste lijkt u te denken dat u de enige bent die dit geweldige blog leest. Daarmee toont u wederom aan dat u grote moeite met redeneren heeft. Ten tweede vind ik uw visie (letterlijk bestaande uit in het geheel geen enkele visie hebben en iedere visie verwerpen) in het geheel niet vervelend, maar vooral en bovenal amusant, zoals ik alle totaal-nihilisten die niet langer tot logisch en consequent redeneren in staat zijn ronduit vermakelijk vind.

    Echt, ik geniet van uw leegte. Omdat ik ze herken voor wat ze is, weet uit welke non-filosofietjes ze voort is gekomen en vooral ook omdat ik weet wat het met u doet en in welke mentale staat u hierdoor voortdurend verkeert.

    Ik hoop dat ik uw absolute niets nog lang mag lezen hier!

    Salut,
    S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  12. Peter V

    Frits,

    Die sanmartean is toch die dikke gesjeesde journalist van Metro? Die dikke die een paar keer op tv is geweest voor zijn gewicht en op zoek was naar een vriendinnetje?

    Nou, dan begrijp ik het wel, die dikzak kan alleen nog lopen naar de ijskast,laat staan naar het stadion. En zijn vriendinnetje is nu DUIC geworden, de zielepiet.

  13. Ajax Amsterdam/Shalom

    Groetjes uit Amsterdam van jullie favoriete club, AJAX, je weet wel die club die de beste van Nederland is.

  14. Piet

    Je bedoelt die club die 2e is geworden, weer uitgeschakeld is voor de Champions leaque, en dat oer saaie tikkie breed voetbal speelt?

    nou sterkte neus…

  15. Leendert

    Ik was zelf in Galgenwaard en had tegen beter weten in, dit jaar voor het eerst een seizoenskaart aangeschaft. Het was niet echt druk, maar er hing een leuke en gezellige sfeer.

    Wat blijkt, toch een zeer leuke wedstrijd gezien. Met een gedreven en eindelijk, een zeer representatieve en tactisch slimme trainer.

    Genoten van Ramselaar (wordt gehied de Sneijder 2.0), Barizite, Haller, Letscher en Strieder. Utrecht lijkt al het oude van zich afgegooid te hebben, en dit seizoen op vrijwel alle vlakken volwassen geworden.

    Dit kan weleens een heel leuk seizoen worden. Hoop dat meer mensen weer eens een dagje Galgenwaard gaan doen.

    p.s. tegen de beste club van Nederland, in december weer de gebruikelijke 3 punten voor Utrecht (-;

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).