Het VVSB sprookje zal eindigen in de Galgenwaard - De Utrechtse Internet Courant Het VVSB sprookje zal eindigen in de Galgenwaard - De Utrechtse Internet Courant

Het VVSB sprookje zal eindigen in de Galgenwaard

Het VVSB sprookje zal eindigen in de Galgenwaard
Nog voor dat er in de Galgenwaard was afgetrapt, overheerste het positivisme. FC Utrecht kon wel eens de derde plaats veroveren. Werkelijk alle concurrenten van FC Utrecht hadden punten verspeeld. Neem daar bij het zwalkende Feyenoord als tegenstander en een historische overwinning lag in het verschiet.

Nog voor dat er in de Galgenwaard was afgetrapt, overheerste het positivisme. FC Utrecht kon wel eens de derde plaats veroveren. Werkelijk alle concurrenten van FC Utrecht hadden punten verspeeld. Neem daar bij het zwalkende Feyenoord als tegenstander en een historische overwinning lag in het verschiet.

We hadden dit keer onze vertrouwde plekken op de City Site ingeruild voor plaatsen op de Business Seats. Na een fantastische ontvangst in de Wed en Waard Lounge gingen wij op zoek naar onze plaatsen. Vol in de zon, de jassen gingen uit. Rondom ons enkele oud-bestuurders van FC Utrecht uit de jaren negentig. De FC ging voortvarend van start. Haller had al snel de 1-0 op zijn conto. We gingen er eens goed voor zitten. Hoogstaand was het nooit. Vervelend des te meer. Het is zo verdomd jammer dat wederom persoonlijke fouten je de kop kosten. Dit FC Utrecht had Feyenoord vanaf de eerste minuut bij de keel moeten pakken. Er op klappen zonder het voetbal gedeelte uit het oog te verliezen. De mouwen mogen best wel eens een keer extra omhoog. Zie bijvoorbeeld hoe vervelend Kramer acteert. Daagt uit en blijft uiterst irritant. Speelt vervolgens de vermoorde onschuld. Bij FC Utrecht mogen zo nu en dan ook wel wat schoffies op staan. Zeker toen Feyenoord op 1-2 kwam. Alles of niets zong de Bunnik-Side. Uiteindelijk was het niets. Tegen dit Feyenoord had je niet moeten verliezen. Je had ze de zoveelste nederlaag op rij moeten bezorgen. De Galgenwaard bleef er tijdens de wedstrijd stil onder. Plaats 3 ging onze neus voorbij. Maar het kan nog steeds. Het zijn slechts twee punten. Aanstaande zaterdag in Heerenveen kunnen ze het recht zetten.

Aanstaande woensdag is de halve finale tegen VVSB. In een bijna uitverkochte (!) Galgenwaard staat FC Utrecht echt maar een ding te doen. Onvoorwaardelijk winnen! Ik hoorde het genoeg vandaag om mij heen. De bal is rond, typisch FC Utrecht om zich te vergalopperen, ze hebben ook Den Bosch verslagen en ze hebben niets te verliezen. Het zal allemaal wel. Maar het VVSB sprookje zal toch eindigen in de Galgenwaard. Ik gun de 2100 fans van VVSB hun plezier. Maar daar zal het bij blijven. Een 5-0 nederlaag en rap terug naar huis. Dan doet FC Utrecht nog steeds mee voor rechtstreekse plaatsing in Europa op twee fronten. Het is tevens woensdag te hopen, dat de Galgenwaard een niet te evenaren sfeer zal brengen. Zoals gisteren tegen Feyenoord was het niet best. De kracht van de Galgenwaard lag ooit bij de fans. Een positief gekkenhuis. We moeten naar de finale. Dan zullen wij ook de Kuip laten kolken. FC Utrecht-VVSB, no mercy.

 

Ben ten Boden

5 Reacties

Reageren
 1. herman

  Dit Utreg is een zwaar overschat team, af en toe een paar goede resultaten die net zo makkelijk gevolgd worden door slechte wedstrijden.
  Tegen die amateurs zullen ze naar alle waarschijnlijkheid heus wel winnen, maar de finale wordt zowel tegen AZ als Feyenoord een te zware opgave.

  Wanneer gaan ze de hoeken van het stadion nu eens dichtbouwen , de Galgenwaard blijft het meest sfeerloze, koude, tochtige en ongezelligste stadion van Nederland

 2. Henk Oldenziel

  Als Ayoub, Barazite en in mindere mate Ramselaar hun toverstokje kwijt zijn is FC Utrecht nog maar een modaal team. Ik heb te weinig loopacties en spirit gezien om dit toch zwalkende en inspiratieloze Feyenoord te verslaan. Na de vroege 1-0 ging de FC zelfs een tikkie arrogant spelen. En helpt het de Rotterdammers in het zadel door persoonlijke fouten. Jammer.

  Ik ben blij dat Jansen weer terug is, zijn ervaring is geen overbodige luxe.

 3. wimutrecht

  Vaak ben ik het oneens met de krabbels van Ben en dan vooral die krabbels die waardering inhouden voor het technisch vernuft van de ploeg en in het bijzonder de technische staf. Hij gebruikt het woord “vervelend”‘ in de betekenis van verveling. En dat klopt en dat is dan ook één van de twee redenen waarom steeds meer toeschouwers wegblijven. Geen uitverkocht stadion tegen Feijenoord. Het spel is oersaai en slaapverwekkend Met deze technische staf zal daar echt geen verandering in komen. Zeker niet als je spelers zoals Peterson laat gaan en roofbouw pleegt op een speler Ayoub op wie zo’n beetje alles neerkomt en ook voor alles verantwoordelijk wordt gehouden. En de tweede reden van wegblijven is natuurlijk het gedrag van de eigen supporters.

 4. Julius Civilis

  Vervelend? Verveling?
  Is het misschien zo dat het hedendaagse Nederlandse voetbal niet meer zo sprankelend is als in de 70’s toen we nog vernieuwend en vernuftig waren?
  Ik ken geen enkele Nederlandse club die nog serieus mij doet watertanden om naar te kijken. We leven met de gedachte dat we altijd sprankelend voetbal moeten leveren, maar waarom?
  Dit is het hedendaagse voetbal en dus ook bij onze club. Ten Hag laat ze realistisch voetballen en gebruikt de kwaliteiten die er aanwezig zijn. Niet spannend? Tja… So be it.

  Morgen einde verhaal voor VVSB. 5-0 minimaal. Niks geen moeilijke 1-0 of whatever! Gas erop!

 5. Katja

  Herman, hier wordt door de FC (hoeken dicht, ik stond te blauwbekken op de Cityside) al tijden naar gekeken. Ik heb ze ook al op een paar Engelse stadions gewezen. Maar nog geen actie… Als de hoeken dicht zijn, heb je pas een ècht stadion, nu is het een veld met 4 tribunes.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).