Het woordvoeren namens Wilco van Schaik vraagt het onmogelijke van een mens | De Utrechtse Internet Courant Het woordvoeren namens Wilco van Schaik vraagt het onmogelijke van een mens | De Utrechtse Internet Courant

Het woordvoeren namens Wilco van Schaik vraagt het onmogelijke van een mens

Het woordvoeren namens Wilco van Schaik vraagt het onmogelijke van een mens
Martin Versteeg is perschef bij FC Utrecht. Toen hij een paar jaar geleden van RKC naar zijn nieuwe club overstapte zal hij zich verheugd hebben op een interessante uitdaging. Van Waalwijk naar Utrecht, dat is toch een stapje hoger. Ik kan me voorstellen dat hij die “uitdaging” in zijn sollicitatiegesprek als motivatie naar voren heeft gebracht.

Martin Versteeg is perschef bij FC Utrecht. Toen hij een paar jaar geleden van RKC naar zijn nieuwe club overstapte zal hij zich verheugd hebben op een interessante uitdaging. Van Waalwijk naar Utrecht, dat is toch een stapje hoger. Ik kan me voorstellen dat hij die “uitdaging” in zijn sollicitatiegesprek als motivatie naar voren heeft gebracht.

Ik heb Martin één keer gesproken en vond hem toen een sympathieke en kundige man. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat hij dat nu niet meer is. Maar de opgewektheid die hij toen had moet hij dezer dagen echt kwijt zijn geraakt. Het woord voeren voor directeur Wilco van Schaik is absoluut een interessante uitdaging, maar wel een die het onmogelijke van een mens vraagt. En dat zou de reden kunnen zijn dat de voorlichting van FC Utrecht deze week niet alleen haperde maar ook ongeloofwaardig was.

DUIC bracht gisteren het bericht dat er door meerdere medewerkers van FC Utrecht de afgelopen jaren is gefraudeerd. Toen we de club om een reactie vroegen, kregen we als reactie: “We communiceren hier alleen over met mediapartners.” We mochten wel een uurtje later terugbellen.

Mediapartners? Wat zijn dat eigenlijk? Media waar mee je het op een akkoordje kan gooien? Zoals het AD/UN dat ooit columnist Bennie ten Boden de laan uitstuurde nadat de club hem een stadionverbod gaf. Overigens naar aanleiding van de columns die dezelfde krant publiceerde. Of RTV Utrecht dat in het programma Namen en Rugnummers een permanente Goednieuwsshow over FC Utrecht opvoert. Schouderklopje hier, schouderklopje daar en René van de Berg straalt weer van oor tot oor. DUIC is het kennelijk niet. Wilco van Schaik was voor ons niet bereikbaar, maar we mochten wel een uurtje later terugbellen. Dat deden we om uiteindelijk te horen dat de club niet wenst te reageren  “op veronderstellingen gebaseerd op aannames en anonieme bronnen.”

Onze bronnen waren honderd procent betrouwbaar, dus publiceerden we het verhaal. Inclusief de dooddoener van de club/Wilco van Schaik als reactie. Dat verhaal heeft onze lezers (dat waren er gisteren 15.000) bereikt en dus zin gehad. Andere media (partners?) zo als AD/UN en RTV Utrecht lieten het liggen en daarmee wist de afdeling voorlichting van FC Utrecht de schade te beperken. Tot vandaag, toen de NOS verhaal kwam halen. FC Utrecht bevestigde het bericht en kwam met een uiterst curieuze verklaring. Het ontdekken van de fraude was gevolg van keihard ingrijpen in de organisatie om diezelfde organisatie gezond te krijgen. Wat zegt de club dus? Dat pas na keihard ingrijpen de club er achter kwam dat er gefraudeerd is? Dus als er niet “keihard” was ingegrepen, zou de fraude nooit ontdekt zijn? In hoeveel bochten moet een woordvoerder zich wringen om krom recht te krijgen?

FC Utrecht is een club in paniek. Op het veld maar misschien nog wel meer binnen de organisatie. Een journalist die een normale vraag stelt, wordt aan het lijntje gehouden. Ik herinner me een interview dat DUIC had met trainer Alflen. Hij vertelde daarin dat hij het trainingsveld verantwoordelijk hield voor de vele blessures. Vraag van de voorlichting: kunnen jullie die zin er uithalen? Dat deden we niet. Alflen is een volwassen man die zijn eigen verhaal kan vertellen. Gisteren vroeg de afdeling voorlichting van FC Utrecht of we met ze wilde meedenken en het verhaal even niet wilden publiceren. Ook dat deden we niet. En terecht zoals nu blijkt.

AD/UN heeft na de mededeling van de club uiteindelijk besloten vandaag melding te doen van de fraude binnen FC Utrecht. In haar bericht werd verwezen naar de berichtgeving op RTV Utrecht. DUIC als bron werd niet genoemd. We zijn dan ook geen mediapartners. En dat houden we graag zo.

Over de kleinzieligheid van de Utrechtse journalistiek heb ik het graag een andere keer.

30 Reacties

Reageren
 1. Valerie

  Michael for president!

 2. Jan Lisman

  Ik heb geen verstand van voetbal, maar ik weet wel dat als er een reputatie en/of veel geld op het spel staat mensen zich in allerlei bochten wringen, zo ook zo’n bestuurder van een vereniging over het paard getilde balletjetrappers.

  En zo’n woordvoerder wordt toch vaak “persvoorlieger” genoemd? Nou, dat zegt genoeg lijkt me.

 3. Annick

  Goed standpunt, goed stuk!

 4. Hypocriet

  Als deze site afgaat op de informatie en columns van ene Ben ten Boden die destijds een Renault 25 GTX van Evert Kroon
  ( toenmalig bestuurslid technische zaken)aannam als voorzitter van de toenmalige supportersvereniging als beloning om het ontslag van de populaire Kistemaker te steunen. En waar onder zijn voorzitterschap vele duizenden euro’s ontvreemd zijn of niet terug betaald dan maak je je niet echt betrouwbaar als nieuwsitem.

 5. Karenlee

  Hou je taai, DUIC!!!

 6. Frans van Overeem

  ‘Dit gaat niet in de koude kleren zitten. Het is het zwaarste besluit dat ik moest nemen. Maar ik heb geen keuze, ik moet FC Utrecht redden.’ Wilco van Schaik nadat hij materiaalman Evert Nagtegaal twee maanden voor diens pensioen de laan uitstuurde. Vervolgens worden personeelsleden die frauderen en de club kapitalen kosten niet aangegeven bij de politie. Wat een club, wat een directeur!

 7. Martin R.M. Sturkenboom

  Hallo Pietje Hypocriet !!
  Wat fijn dat je je mening durft te geven met een pseudoniem. Of weet je niet wat of dat betekent. Angsthaas.
  Dat Benny geen lieverdje is geweest dat weet ik maar al te goed en dat heb ik jarenlang ondervonden.
  Maar hij was wel een voorzitter van de SV die richting het bestuur van de FCU, op, zijn geheel “eigenwijze”, soms keihard maar met een open vizier, voor de belangen van zijn achterban durfde op te komen.

  “Broodje aap” verhalen vertellen is smerig. Temeer omdat, wat die Renault betreft je praat over 1994/95 en jij toen waarschijnlijk nog geboren moest worden. Ik was toen voorzitter van de RvC van FCU en wij hebben dat verhaal toen tot op de bodem uitgezocht en naar het rijk der fabelen verwezen.
  En dat hij vele duizenden Euro’s ontvreemd zou hebben is een afrekening van “de clan” die in 2005 de macht bij de SV overnam. Ook in die periode was ik, als voorzitter van de FCU, nauw betrokken en ook dat verhaal is pertinent niet op waarheid gebaseerd. !!
  Als je je naam bekend durft te maken en dan dus gedraagt als een “echte Utrechter” adviseer ik betrokkene om je aan te klagen wegens smaad. En daar heb ik dan ook nog wel een eirotje voor over.
  Overigens is “onze Benny”, na zijn ontslag bij de AD?UN, wel een voortreffelijke journalist gebleven/geworden, niet alleen qua schrijfstijl maar ook van bewaker van ons “Cultureel Erfgoed” FC Utrecht.
  Goede kritische sport-journalistiek zijn met het vertrek van Martin Donker c.s. voorgoed uit de regio vertrokken. Ja en van die “Goednieuwsshows” hebben wij er inmiddels al genoeg.

  Ik lees de DUIC met plezier. Met name óok de bijdragen over “onze” FCU met meer dan grote belangstelling !!

 8. Marcel Gieling

  Mooi stuk Michael, meer woorden zijn niet nodig om e.e.a. te duiden.

 9. Hypocriet

  He….de oude 020 man is ook weer in beeld, iedereen komt weer uit zijn riool.

  Navraag leert dat u geadviseerd heeft om ten Boden te royeren, niet voor niets lijkt me.

  Nu samen weer hand in hand? tja….

 10. Frits

  Martin Schurkenboom?

  Het begint duidelijk te worden wat ‘DUIC’ graag wilt, wat een giller…

 11. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  Mijn complimenten aan DUIC! Hulde dat dit medium zich niet het bos in laat sturen door het apparatsjik dat zich rondom de directie van Utrecht heeft verenigd. De stank van incest is in een straal van 10 kilometer rondom de Galgenwaard ruikbaar.

  Inderdaad. Van Schaik, consorten en lumpenintelligenz er om heen, zijn in grote paniek. Is er een revolutie op handen? Als personeel over dergelijk gevoelige zaken begint te lekken, dan is dat doorgaans een glasheldere indicator dat er iets zeer ernstig mis is met de interne verhoudingen.

  Het zou naadloos passen in het patroon dat de raaskallende dartscommentator in de afgelopen jaren etaleerde. Naar buiten toe schetste de marketing man een feeërieke sprookjeswereld die de buitenwereld nog net niet moest doen geloven dat de Galgenwaard het paradijs op aarde is, waar de realiteit al die jaren is geweest dat Charlatan van Schaik op werkelijk geen enkel vlak verbetering heeft weten te realiseren, de spanningen zich tot een hoogtepunt hebben opgebouwd en enkel grove leugens als ijzeren spanbanden het afbrokkelende gebouw bij elkaar hebben gehouden….Lapmiddel op lapmiddel op lapmiddel, om het eigen totale falen te verdoezelen.

  We staan aan de vooravond van grote gebeurtenissen, voorspel ik u…ondergetekende gaat er eens goed voor zitten.

  Salut,

  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 12. Richard

  Onze F.C. ligt daar alle gebeurtenissen op de rug en het stront gooien is weer begonnen. Allerlei types kruipen weer onder hun steen vandaan, om de genadeslag toe te brengen. Zichzelf weer positioneren om de boel weer over te nemen.

  Helaas heren; vrijwel alle voorgangers van Schaik hebben bedoeld of onbedoeld er al die jaren een nog grotere puinhoop van gemaakt.
  Deze jarenlange erfenis van wanbeleid suddert gewoon door.

  Walgelijke vertoning van een aantal reacties hier!!. Onze club wordt nog dieper door het slijk gehaald.

 13. wim

  Hei sanmartean, ben jij niet die vent die op fcutrecht.net van Schaik aan het zwart maken tot je eraf geflikkert werd

 14. Evert Kroon

  Zet een bak palingen neer en Schurkenboom glipt er als 1e uit…een overlever pur sang….huilende en gebroken medewerkers op Galgenwaard achter hebben gelaten en nu het lef hebben om de grote eerlijke meneer te spelen…maak de club niet kapot en betaal gewoon je kaartje…”supporter”

 15. webmaster

  Het lijkt er op dat er steeds meer persoonlijke belangen een hoofdrol gaan spelen. Waarom kunnen we niet als EEN man achter deze mooie club gaan staan?

  FC Utrecht heeft ons komende zondag nodig, vergeet even de onderlinge concurrentie en schreeuw de ploeg naar een overwinning!

  webmaster
  http://www.fcutrecht.net

 16. FCUuuuu

  Sterk staaltje journalistiek! Heel goed om niet te buigen voor woordvoerders, niet reagerende bestuursleden en om niet als ‘mediapartner’ (whatever that may be) aan het lijntje te worden gehouden.

  De persoonlijke belangen interesseren me verder niet. Wel is het zeer kwalijk dat er geen aangifte wordt gedaan. Waar is dat nou weer goed voor? Het zou mooi zijn als het bestuur eens schoon schip maakt en open gaat communiceren met alles en iedereen. Transparantie is altijd goed!

  Als ze dat nou eens in het koppie krijgen daar kunnen we het weer over het spelletje hebben. Daar gaat het tenslotte allemaal om: Plezier!

 17. Eerlijk en oprecht

  Goed stuk! Het stinkt aan alle kanten op de kantoren van de FC!

  Heel goed dat DUIC de burgers van Utrecht blijft informeren, de dag dat de waarheid boven komt drijven komt nader.

  Wilco en zijn vriendjes voelen de bui al hangen, jarenlang wanbeleid liegen en waarheden verdraaien nadert de climax!

  Tijd voor een leiding die echt capabel is, 40 miljoen in een bedrijf pompen en na 4 jaar nog steeds 8 miljoen negatief………

  Ongelofelijk!

 18. Arjan

  De koe bij de horens vatten! Waarom wordt er geen aangifte gedaan door FC Utrecht? Een gezond bedrijf zou toch moeten optreden tegen misdrijven. En waarom zou de club geen openheid van zaken geven tegenover de media? Is de club niet van alle betrokken Utrechters?

 19. Jan

  Ben benieuwd of Wilco weer zijn befaamde vuurwerkkarretjes op het veld laat rollen, FORZA BELEVINGSPRODUCT!

 20. Arno

  Besmet in de hoofdstad= nooit meer Utrechter!

 21. Henkie

  Ach die arme Martin toch. Een speelbal van die arme Wilco.

 22. Frits

  Mooi verhaal! Belevings product is een wassen neus. Broodjes van 4 euro. Laat mij niet lachen!

 23. cleaner

  @ Martin R.M. Sturkenboom-schurkenboom-jurkenboom

  doe ons een plezier en kom niet meer in de galg

  en verziekt het mooie fc utrecht.net niet met je vreemde op opmerkingen en dom gelul
  zoek een hobby of ga papier prikken in 1 van de vele parken in t mooie utrecht

 24. Harold westerman

  Klasse Duic! Eindelijk weer eens oprecht en eerlijk fcu nieuws ipv al die hielelikkerij van het Ad en RTV, ga zo door!

 25. Rob Rietveld

  Of je nu vriendje bent van Wilco cs of niet, maakt me niet zoveel uit. En dat via dt medium oude vetes lijken te worden uitgevochten boeit me evenmin. Kijk nu gewoon eens naar de feiten en oordeel dan over de situatie bij de club. Ik kan niet anders concluderen dan dat het een puinzooi is. Alle bedoelingen van Frans ten spijt. Ruim 40 miljoen eigen geld erin gestopt en dan zo ervoor staan met de club. Het is toch om te janken.
  En dan is de vraag toch reëel : wie heeft de verantwoordelijkheid hiervoor? Dat is niet Frans, hoewel hij natuurlijk de touwtjes in handen heeft. Vul verder maar in.

  En ja, ik ben geen fan van Wilco. Zachtjes uitgedrukt. Ik wil geen belevingsproduct, geen a-merken, geen marketingpraatjes over dat het volgend jaar beter gaat. Ik wil FC Utrecht terug.

 26. Rob Rietveld 2.0

  En ondertussen zit je in Culemborg naar Fox te kijken….laat je cluppie maar in de steek.

  Deze hetze heeft nog een staartje met als grote manipulator de columnist van het onvolprezen DUIC….

  quote van Herman Kuiphof….”zijn we er toch weer ingestonken”

 27. Rob Rietveld

  Inhoudelijk reageren valt niet mee pseudo naamgenoot. Ventileer jouw anonieme visie eens op de materie.

 28. tijs

  aannames, aannames aannames, terwijl duic er zelf tot zijn reet aan inzt met belangen….potten verwijtenketelsstuk. niet seriues te nemen

 29. geblokt

  Tijs

  Niet te kritisch zijn op DUIC en de columnisten want dan wordt je geblokt…c’est Charlie

  Leve charly

 30. Theo Smurf O

  Destijds hebben wij niet voor niets de sv overgenomen met bedriegen en bedreigen. We hebben de club gered en de sv gered. De sv speelt helaas nu het slaafje van de club. Zo heb ik het ook niet gewild. Ze moeten de belangen van de supporters behartigen. De tijd van zakken vullen is voorbij. Dat gebeurt helaas altijd als je de geschiedenis bekijkt. De sv is niet meer wat het was. Wij gaan proberen er weer wat moois van te maken. Te beginnen met een stone island trui bij Vi verschijnen. Dat gaat de gemoederen zeker bedaren binnen Fcu. Tot slot , wilco , laat je niet gek maken. Wij steunen je door dik en dun. Zolang je maar schuift !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).