Hoor wie klopt daar kinderen | Hoor wie klopt daar kinderen – De Utrechtse Internet Courant

Hoor wie klopt daar kinderen

Hoor wie klopt daar kinderen
Nick Venema is negentien jaar en spits bij FC Utrecht. Hij scoorde afgelopen week al drie keer voor Jong FC Utrecht tegen Jong Ajax. Dat doet het altijd goed bij Utrecht.

Nick Venema is negentien jaar en spits bij FC Utrecht. Hij scoorde afgelopen week al drie keer voor Jong FC Utrecht tegen Jong Ajax. Dat doet het altijd goed bij Utrecht.

Zijn naam viel al meerdere keren op. Dat is op zich al een prestatie, want Jong FC Utrecht is vooralsnog bezig aan – wederom – een slecht seizoen. FC Utrecht bivakkeert met hun beloftenelftal op de 18e (!) plaats. Tegen De Graafschap mocht Venema op de bank beginnen. Ook hij zag dat FC Utrecht een uitmuntende eerste helft speelde.

Gedreven, met passie en goed verzorgd voetbal met diverse hoogstandjes. Leuk om te zien. Binnen 25 minuten stond de 3-0 al op het scorebord. Van de Streek, Janssen en de mooiste van Kerk. De Graafschap stelde er niets tegenover, ondanks de onvoorwaardelijke steun van 400 Superboeren. Zij maakten de sfeer in de Galgenwaard.

In de tweede helft een iets beter De Graafschap, aar het zette geen zoden aan de dijk voor de mannen van Henk De Jong. Het werd zelfs nog erger voor De Graafschap. Een kwartier voor tijd maakte Venema namelijk zijn opwachting. En binnen tien minuten had hij er twee in het netje. Leuk voor hem.

Zaakwaarnemers

Klaarblijkelijk is het dan ook nodig dat er een zaakwaarnemer bij komt kijken: Louis Laros. Dit tot grote ergernis van Advocaat. Het gros van de zaakwaarnemers staat bekend als rioolratten met enkel geld als drijfveer. De goeden natuurlijk uitgesloten.

Het is stuitend om te lezen hoe Laros de zaken doet van Venema, een speler van 19 met veel potentie. Laros: laat Venema zijn ding doen! Hij is bij FC Utrecht in goede handen. Doe je beroepsgroep niet nog meer schade toe. Venema heeft een mooie toekomst voor zich en hopelijk neemt FC Utrecht stelling ten faveure van Venema. Wijs Laros desnoods de deur. Bescherm die jongen tegen de mensen met verkeerde bedoelingen. De fans zullen zeer geïnteresseerd meekijken.

De rebellen van de Bunnikside

Over de fans gesproken. Afgelopen week ben ik op de hoogte gesteld van een uniek historisch boekwerk. De mannen van de vervloekte en vermaarde Bunnikside, de mannen van het eerste uur, zullen hun verhaal doen. Inmiddels zijn er al diverse gesprekken geweest. Rauwe verhalen en foto’s van de veldslagen met Feyenoord, ADO Den Haag en Ajax. Wat bezielde hun? Was het inderdaad vechten uit clubliefde? Hoe ver zijn ze gegaan?

Het belooft een uniek kijkje te worden in de gesloten wereld van de Bunnikside. Later zullen ook de opvolgende generaties aan het woord komen. Respect voor de initiatiefnemers. Vele honderden uren zal het nog gaan kosten, maar ze nemen de tijd. Ik kijk ernaar uit. Velen zullen het niet begrijpen, maar dat hoeft ook niet: de Bunnikside staat op zich. De onvoorwaardelijke vriendschappen, kameraadschap en de liefde voor FC Utrecht was daar diep verankerd.

Aanstaande vrijdag Excelsior-uit met een FC Utrecht op jacht naar plaats 4. Met Venema in de spits? De mannen van het eerste uur zullen er vrede mee hebben.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  Bert schrijft over een boek dat op stapel staat. “Velen zullen het niet begrijpen, maar dat hoeft ook niet: de Bunnikside staat op zich. De onvoorwaardelijke vriendschappen, kameraadschap en de liefde voor FC Utrecht was daar diep verankerd.” . Nee begrepen heb ik het nooit. Hoe haal je het in je hoofd om uit zg liefde voor je clup die clup a) op te zadelen met tonnen aan financiele schade door onder meer boetes en b) een slechte naam te bezorgen. Maar deze columnist, die steeds mauwt als hij met een verplichte buscombi naar een uitwedstrijd moet, begrijpt het kennelijk zelf ook niet. Ik hoop dat het boek genoeg aanwijzingen biedt voor FC Utrecht om alsnog schade te gaan verhalen op de daders van toen.

 2. Yoshua

  De gesloten wereld van de Bunnikside is een fabeltje.
  In het verleden zaten er gewoon infiltranten van justitie tussen.
  Die onvoorwaardelijke vriendschappen en kameraadschappen hebben maar een beperkte houdbaarheid, netzoals je dat overal hebt.
  Je kan dingen zien door een roze bril, dat mag.
  De werkelijkheid is toch echt heel anders.
  Ik kan het weten, heb er jarenlang tussen gestaan.

 3. katja

  Maar het stadion is totaal sfeerloos, het is muisstil !
  Vroeger ging nog wel eens de wave rond, het was koud genoeg om je warm te schreeuwen (deed ik wel).

 4. Fan

  Wat een bull-shit over dat boek wat op stapel staat, tuig is tuig en daar is niks romantisch aan. Vechten met de ME, het slopen van treinen, vechten met idioten die een andere club aanhangen, allemaal zaken die het voetbal compleet verziekt hebben. En inderdaad, die hufters zijn verantwoordelijk voor de invoering van de combi-regeling. Nou geweldig Ben!

 5. BW

  Ben kent het verschil niet tussen ‘begrijpen’ en ‘goedkeuren’.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).