Is FC Utrecht klaar om door te pakken? | De Utrechtse Internet Courant Is FC Utrecht klaar om door te pakken? | De Utrechtse Internet Courant

Is FC Utrecht klaar om door te pakken?

Is FC Utrecht klaar om door te pakken?
Tijdens de rit van 200 kilometer naar Valkenburg was er genoeg tijd om te praten over de toekomst van FC Utrecht. Er was een algemeen gevoel van positiviteit. Zelf vind ik dit het moment om aan te haken bij de top 4.

Tijdens de rit van 200 kilometer naar Valkenburg was er genoeg tijd om te praten over de toekomst van FC Utrecht. Er was een algemeen gevoel van positiviteit. Zelf vind ik dit het moment om aan te haken bij de top 4.

Veel zal afhangen van de trainer Ten Hag. Komt FC Utrecht er uit met hem? Ten Hag binden voor 2 jaar zou voor FC Utrecht de beste beslissing zijn in de afgelopen 9 jaar. Maar ook in de winterstop zullen er zaken gedaan moeten worden. Met meer kwaliteit dat het elftal nog meer in balans brengt, is er alle reden tot sportief succes. Zeker omdat ook de halve finale voor de beker lonkt.

Het gemis van Strieder is en blijft een enorme streep door de rekening. In de achterhoede mag het ook een stap hoger. Laat onverlet, FC Utrecht heeft een meer dan uitstekende eerste seizoenhelft laten zien. Met wat meer geluk was de vijfde plaats een zekerheid. Valkenburg kwam al snel in zicht. Duizenden mensen op straat. De kerstboom opgetuigd tot in de top. Gezelligheid troef. Tegen 17.45 uur vonden we het wel genoeg. Op naar Kerkrade.

FC Utrecht startte flitsend. Binnen no time de 0-1. Jansen stond slechts 8 meter niet buitenspel! Maar toch zag de grensrechter het anders. Buitenspel! Een blunder met grote gevolgen. Roda JC bleef zo wel in de wedstrijd. FC Utrecht voetbalde een prima eerste helft. Diverse kansen. Roda JC bijna geen.

Ondanks de slechts 125 fans van FC Utrecht, was het best gezellig in het bezoekersvak. Men was positief gestemd. In de rust draafden een paar voormalige mijnwerkers het veld op. De koempels van Kerkrade. Harde werkers in slechte omstandigheden. Na rust een wat beter Roda JC. Jensen deed wederom wat hij moest doen en is een meer dan uitstekende vervanger voor Ruiter. Uiteindelijk bleef de stand steken op 0-0. Gezien de wedstrijd een geflatteerde uitslag. FC Utrecht verdiende de drie punten. Maar toch tevreden namen de fans afscheid van het team. Wederom niet verloren.

De bal ligt nu bij FC Utrecht. Blijft Ten Hag? Wil FC Utrecht aanhaken bij de top 4? Is er iets mogelijk om het team in de winterstop te versterken? We gaan het allemaal weer beleven de komende weken. Maar één ding is wel volkomen duidelijk. FC Utrecht maakt sportief forse stappen. Dat moeten ook de fans zien. Des te meer reden om na te denken over de aanschaf van een halve seizoenskaart. De verkoop is inmiddels begonnen. In het nieuwe jaar zal de eerste thuiswedstrijd tegen………. Ajax zijn! Het is maar dat u het weet. 1000 halve seizoenskaarten. Ik zou dat een reëel aantal vinden. Kom op mensen. FC Utrecht verdient het.

Fijne kerst en een sportief en gezond 2017 toegewenst aan u allen.

6 Reacties

Reageren
  1. Luuk Upuuk

    Ben het met Ben eens. De start was onwennig, de eerste 3 wedstrijden slechts 1 punt. Maar dat waren de ploegen die nu resp 3,4 en 5 staan. De enige zeperd was de 1-5 thuis tegen Groningen. Met een beetje mazzel had de FC nu 7 punten meer kunnen hebben en kijk dan waar je staat.

  2. herman

    Utrecht zal nooit meer worden dan een subtopper. In een seizoen dat alles meezit kan een vierde plek incidenteel mogelijk zijn. Maar ze worden net zo makkelijk 7e of 8e.

    Utrecht is als club niet groot genoeg om structureel tot de top 5 te behoren. Te weinig publiek en te weinig echt grote geldschieters. Van Seumeren heeft behoorlijk wat geld in de club gepompt en als je ziet wat dat opgeleverd heeft dan valt dat best tegen. Voor de echte top is er meer nodig.

    Wat als deze man stopt? Dan kan de club zomaar wegzakken naar de grauwe middenmoot?

  3. Stanley

    Ten Hag is een goede trainer en alleen uit dit oogpunt alleen is contractverlenging wenselijk, maar sluit niet je ogen voor andere zaken. Ten Hag is zo overtuigd en blij met zich zelf dat hij alles naar zijn hand wil zetten. Hij wil perse een moderner Zoudenbalch (en wie moet of kan dat betalen), ook zijn opstelling om geen spelers meer af te staan een fotosessie voor de Forza vanwege rust voor de voetballers en het niet meer mee willen werken met het supportersblad vanwege enkele in zijn ogen kritische columns en stukjes is wel erg kinderachtig voor een trainer.

  4. Gino

    Ten Hag is bezig om iets van de FC te maken. Laat niets aan het toeval over. Een modernisering kost geld. Dat is er niet. Dat is dus klaar. Van supporters verwacht hij onvoorwaardelijke steun. Die ervaart hij dus niet. Dan is het kinderachtig, maar alles gaat voor 100% focus. Gelijk heeft hij.

  5. John

    Grappig of triest, de ophef om deze afgekeurde goal is veel minder groot dan de pingel tegen Ajax, je word dan genaaid en nu ook, kom vertel mij wat is het verschil????

  6. Stanley

    Ten Hag is een controlefreak, hij probeert de club te veranderen en in sportief inzicht is daar niet veel mis mee. De problemen beginnen als de resultaten tegen vallen, dan mist hij de steun van de supporters. De relatie met JP de Jong is duidelijk een mis match. Ten Hag wilde Ultee houden als assistent maar de club wilde hier niet op in gaan omdat men JP had los gekocht voor 175.000,00 van Eindhoven. Aan de trainer Ten Hag is niet veel mis maar communitatief en relationeel is het een hork. JP mag nu bij de supporters de kooltjes uit het vuur halen en wordt straks geofferd. Ten Hag stelt graag te willen bijtekenen maar zijn eisen lijken absurd, hij eist nog meer steun en macht (om JP te vervangen?). De club heeft nu eenmaal geen geld om het trainingscomplex compleet te veranderen of te verhuizen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).