Ja maar,…… | De Utrechtse Internet Courant Ja maar,…… | De Utrechtse Internet Courant

Ja maar,……

Ja maar,……
Foto: Ben ten Boden
Ja maar, als we de eerste vijftien minuten met 0 – 2 voor hadden gestaan was er een heel andere wedstrijd ontstaan. In het bezoekersvak waren de 125 FC Utrecht fans het er volmondig mee eens. Van de kou hadden zij weinig last. De kachels deden prima hun werk. Ook speelde FC Utrecht een hartverwarmende wedstrijd. Maar het is inmiddels wel bekend dat PSV met ‘schijtbakken voetbal’ opstoomt naar de landstitel.

Ja maar, als we de eerste vijftien minuten met 0 – 2 voor hadden gestaan was er een heel andere wedstrijd ontstaan. In het bezoekersvak waren de 125 FC Utrecht fans het er volmondig mee eens. Van de kou hadden zij weinig last. De kachels deden prima hun werk. Ook speelde FC Utrecht een hartverwarmende wedstrijd. Maar het is inmiddels wel bekend dat PSV met ‘schijtbakken voetbal’ opstoomt naar de landstitel.

De 1 – 0 viel ongelukkig. Heel jammer. Want hoe langer de goal voor PSV uit zou blijven, des te meer kansen kreeg FC Utrecht. De 2 – 0 was een prima doelpunt. Maar ondanks dat bleef FC Utrecht in de wedstrijd. Ook kwamen de kansen op een 2 – 1. Toen Klaiber zijn duel in de tweede helft op kinderlijke wijze verloor, was de 3 – 0 voor PSV daar. Dan is het een erg lastige zaak om dat nog recht te trekken.

Maar ook nu bleef FC Utrecht het proberen. Het gemis voorin aan een echte killer was overduidelijk. Inmiddels werkt Ruud Boymans aan zijn rentree. Wij weten wat hij kan. Oorlog maken en de kansen afmaken. Mocht Boymans fit worden, dan geeft dat FC Utrecht een extra stuk kwaliteit. Tevens zal de concurrentie toenemen. En dat is nooit verkeerd in een elftal. Tevreden vertrokken wij uit Eindhoven. De discussie om het dure kaartje laaide nog wel even op. Met name de verhoging vanuit FC Utrecht met ruim twintig procent is veel supporters een doorn in het oog.

Aanstaande zondag is de volgende wedstrijd. FC Utrecht – Vitesse. Bij winst op Vitesse zal FC Utrecht nog steviger op plaats vier komen te staan. Het zijn altijd leuke wedstrijden tegen Vitesse. Het winter weer is dan hopelijk op zijn retour. Want ook dat heeft veel fans thuis gehouden. Zij verkozen de warme kachel boven de vrieskou in een Siberische Galgenwaard.

Links en rechts hoor en lees ik toch weer wat signalen om aangaande de kou in de Galgenwaard het comfort te verhogen. De huidige gaskachels die in de Galgenwaard hangen hebben nog nooit gefunctioneerd. Ergo, de laatste jaren branden zij niet meer. Ook de discussie om de hoeken van het stadion te dichten komt weer in beeld. Het zal ongetwijfeld bij een discussie blijven gezien het feit dat FC Utrecht nog immer elke cent om dient te draaien. Laten we hopen dat er aanstaande zondag toch tegen de twintigduizend fans aanwezig zullen zijn. De strijd om plaats vier gaat onverminderd voort. En mocht AZ Alkmaar daadwerkelijk de beker winnen, dan kan FC Utrecht daar mogelijk ook nog een extra voordeel uit halen. Wederom Europees voetbal?

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

6 Reacties

Reageren
 1. Fan

  Ben, de hoeken in het stadion kunnen helemaal niet dicht, dat is contractueel onmogeljk, op voorhand dus een kansloze discussie. Boymans aantrekken is een lachertje, meneer zegt zelf te verwachten medio april pas weer fit te zijn, let wel: dan is de competitie al zo’n beetje afgelopen. Belachelijk dat een speler zijn eigen fitheid niet kan verzorgen als hij zonder club zit. Daarnaast staat hij de ontwikkeling van een talent als Venema in de weg en Görtler kan precies hetzelfde als Boymans, met dat verschil dat Görtler jonger is en wel de juiste mentaliteit heeft. Ik vind het met die zogenaamde kwaliteiten van Boymans allemaal wel meevallen.

 2. stanley

  De kansloze discussie over de “hoeken dicht” is weer opgestart, een nutteloze discussie in mijn ogen. Het stadion is NIET van FC Utrecht, de kans dat de eigenaar hier in wil investeren is NUL. FC Utrecht is één van de huurders, overige huurders moeten ook tevreden gehouden worden en dan zelfs gecompenseerd worden (lichtinval etc.). Ook zal een investering voor één huurder worden door belast aan de huurder die hier het voordeel van heeft of verzoekt.
  Enne bij AZ hebben ze wel de hoeken dicht en hebben ze afgelopen week mensen met onderkoelingsverschijnselen van de tribune moeten halen. Tonnen of zelf miljoen investeren voor een paar wedstrijden… en muts en een sjaal ….

 3. Paulus

  @ Stanley en Fan

  De hoeken dicht boeit de columnist niet.
  Het gaat om het zeiken en bommen leggen. Iemand die goed geïnformeerd is weet ook dat het cintractueel onmogelijk is.

 4. Katja

  Fan en Stanley : Hebben jullie wel eens in de tochtbak die Galgenwaard heet gestaan ? Ik wel. En de verwarming deed het maar even, maar je had er niets aan, want de warmte waaide weg. Dát is pas geldverspilling gebleken !

 5. Fan

  Katja, dat de Galgenwaard een tochtgat is weet iedereen, maar deze columnist suggereert voor de zoveelste keer dat de hoeken wel dicht kunnen. terwijl hij heel goed weet dat dit helemaal niet kan. Dat is sfeermaken over de rug van de club waar hij zegt supporter van te zijn. En in van een beetje wind en kou gaat een voetbalsupporter echt niet dood hoor, of wil je soms in zo’n schouwburg zitten zoals in Amsterdam en Arnhem waar het dak dicht kan?

 6. jacob

  Ik mis de column van Ben n.a.v. de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Vitas.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).