Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? | De Utrechtse Internet Courant Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens? | De Utrechtse Internet Courant

Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens?

Stellingen over Utrechts nieuws: Eens of Oneens?
In ‘Stelling nemen op dinsdag’ leggen we een aantal vragen aan onze lezers voor. Het antwoord is simpel: eens of oneens. Uiteraard kan er in de reacties een uitgebreidere discussie plaatsvinden.

In ‘Stelling nemen op dinsdag’ leggen we een aantal vragen aan onze lezers voor. Het antwoord is simpel: eens of oneens. Uiteraard kan er in de reacties een uitgebreidere discussie plaatsvinden.

1. Een losgebroken husky heeft drie katten gedood in de Utrechtse wijk Vogelenbuurt. Honden hebben een aanlijnplicht, maar katten mogen vrij rondlopen.

In tegenstelling tot honden moeten katten vrij door de stad kunnen blijven lopen.

View Results

Loading ... Loading …

2. Het eerste gedeelte van het nieuwe Vredenburgplein is af, maar er zijn vragen over de vervuiling en de zichtbaarheid van het mozaïek.

De uitwerking van het mozaïek op het Vredenburgplein is mooi geworden.

View Results

Loading ... Loading …

3. Dick Advocaat is de nieuwe trainer van FC Utrecht na het vertrek van Jean-Paul de Jong.

Dick Advocaat gaat FC Utrecht uit het slop trekken.

View Results

Loading ... Loading …

4. Het vernieuwde Jaarbeursplein is na jaren van verbouwen af.

Het Jaarbeursplein is verbeterd ten opzichte van vroeger.

View Results

Loading ... Loading …

5. Met de geboorte van Sebastiaan telt Utrecht nu 350.000 inwoners.

De 350.000e inwoner is geboren. Utrecht moet nog verder doorgroeien.

View Results

Loading ... Loading …

6. Politici zijn bang dat woningen in een gedeelte van de Merwedekanaalzone te duur worden na de hoge winst die is gemaakt bij de verkoop van grond.

De gemeente moet meer controle houden over de marktwerking in de vastgoedsector.

View Results

Loading ... Loading …

7. Utrecht staat op plek 34 op de ranglijst van beste studentensteden van Europa en scoort daarmee niet heel goed. Met plek 34 moet Utrecht zowel Amsterdam (4) als Rotterdam (27) en Maastricht (28) voor zich dulden.

Utrecht moet beter zijn best doen om de beste studentenstad van Nederland te worden.

View Results

Loading ... Loading …

 

Update: lezers zouden graag per onderwerp een topic hebben om over door te discussiëren. Elke stelling is ook voorzien van een link waar het nieuws te lezen is. Daar is per onderwerp uitgebreid discussie mogelijk.

14 Reacties

Reageren
 1. jos stelling

  Stelling nemen kan nooit kwaad.

 2. Tom

  5.
  Groei moet geen doel op zich zijn, maar het is wel zaak om veel bij te blijven bouwen om aan de bestaande vraag naar woningen te voldoen en zo de huizenmarkt weer te normaliseren.

  7.
  Volgens mij zijn de meeste studenten erg tevreden over Utrecht als studentenstad. Dat je dan niet zo hoog scoort in zo’n ranglijstje ligt eerder aan de criteria van het lijstje dan aan de werkelijke situatie. Het lijkt me beter om de energie op zaken te richten die echt een probleem zijn.

 3. Herman

  Dit zijn wel heel veel stellingen tegelijk in een topic misschien wat te verwarrend voor een duidelijke discussie?

 4. Marko

  Nog even over die lage klassering van Utrecht. Dit is geen internationale organisatie, maar gewoon een Amsterdamse bureautje dat een geslaagde poging heeft gedaan om publiciteit te genereren. En voila: Duic trapt er met beide benen in. De data die gebruikt zijn om te bewijzen dat Amsterdam geweldig is en Utrecht slechts op 34 staat kloppen bovendien niet.

  1 voorbeeld: Utrecht zou zogenaamd geen festivals hebben. Echter worden er alleen festivals geteld binnen de gemeente grenzen. Dus festivals in Fort Vechten (Fort Oktoberfest, HRFST Festival) liggen bijvoorvoorbeeld niet in Utrecht maar in gemeente Bunnik, Soenda (ruigenhoeksepolder) ligt in gemeente De Bilt. Uiteraard zijn dit gewoon Utrechtse festivals waar Utrechtse studenten heen kunnen.
  2 Ook de “connectiviteit”van Utrecht zou veel slechter zijn dan Amsterdam. Oftewel, hoe kom je van je stad naar ergens anders. Blijkbaar is volgens het onderzoek Amsterdam veel centraler gelegen in Nederland en heeft betere spoorverbindingen. Tja……

  Oftewel, het hele onderzoek is 1 grote grap uitgevoerd door studenten die een scriptieonderwerp nodig hadden. Niet te serieus nemen dus.

 5. Bertje 030

  Groei is goed als de infrastructuur, natuur en huizen voor ouderen en starters ook mee groeien, dat is niet of nauwelijks het geval, daardoor komt de leefbaarheid voor de inwoners onder druk te staan met alle gevolgen van dien zoals openbaar vervoer wat te vol zit, parken die van festivalletjes aan elkaar hangen en een leegloop van oudere bewoners.

 6. Zonnewende

  De vraag over het Jaarbeursplein is wat gemakkelijk, vind ik.

  Ja, het plein is verbeterd ten opzichte van vroeger. Dat was ook niet moeilijk.

  Wat mij betreft was een betere vraag geweest: is het plein het (quote) ‘bruisende stadsplein’ geworden wat de gemeente voor over had?

  Ik denk dat de uitslag dan heel anders was geweest.

 7. Rob H.

  Goed idee, maar ik zou per stelling/onderwerp een topic openen. Dat discussieert wat makkelijker…

 8. ACTK

  @Jos Stelling
  Als u het niet erg vindt laat ik mijn beurt even voorbij gaan 😉

 9. BdV

  Wat die husky betreft: de katten zijn slachtoffer en zouden nu ook nog moeten worden gestraft? Dan hadden ze er maar niet zo losbandig bij moeten lopen?

 10. Vincent

  @ Zonnewende: met andere woorden, “als er een andere vraag had gestaan hadden we een ander antwoord gekregen.” Ja, zo kan ik het ook 😛

  Bovendien lijkt het me niet fair om het plein zo kort na de oplevering (en met de omgeving nog half in de steigers) al af te rekenen op die ambities. Laten we even wachten tot de stofwolken zijn opgetrokken en de bomen een kans hebben om te wortelen, dan zien we wel verder.

 11. Vincent

  @ BdV

  Inderdaad. Je reinste catshaming, dit.

 12. Tim

  2: heb de procedure van het Vredenburgplein nooit begrepen, de gemeente liet omwonenden kiezen uit 5 lelijke kunstwerken, waarvan de overduidelijk minst lelijke heeft gewonnen. Echter hadden omwonenden talloze keren aangegeven iets anders te willen. Je kon het ook eenvoudig houden met een leuke fontein en wat bankjes a la Brusselplein(LEC), maar toch moest en zou het zo’n kunstwerk worden. Nu komt het ze duur te staan.
  4: Die verbetering is overduidelijk, hoewel het nog steeds grauw is.
  5: Utrecht moet zeker groeien, maar wel efficiënter. We moeten hier van de eeuwige rijtjeshuizen af, die de meeste nieuwbouwprojecten nog domineren. Zonde van de schaarse ruimte en voldoet niet aan de vraag van potentiële stadsbewoners.
  6: De marktwerking zoals ons fijne kabinet dat graag ziet, is killing voor de steden waar de huizenprijzen almaar stijgen. Strenge normen zoals in Amsterdam al gelden, zijn hier zeker gewenst.
  7: Utrecht is mij altijd prima bevallen als studentenstad. Gezellige binnenstad, veel kroegen en clubs en altijd wel wat te doen. Als het aankomt op voorzieningen, was ik wel wat minder tevreden. Zo waren er regelmatig te weinig studieplekken en kon ke nooit ergens echt rustig studeren. Kwaliteit van de lessen en informatie was ook niet altijd geweldig. Natuurlijk is ook de bereikbaarheid van voornamelijk de Uithof een groot probleem. Het is goed voor te stellen dat studenten om die laatste 3 redenen maar voor een andere stad kiezen.

 13. Rinke Doornekamp

  Ik was benieuwd naar de mozaïek vloer op het Vreeburg, wat ik een heel mooi ontwerp vond. Pas deze week was ik weer eens in Utrecht (meestal verblijf ik in Burgh-Haamstede, Zeeland) en het viel helaas nogal tegen. Van de voorstelling was helemaal niets te zien alleen vuil, afval, olie en opengebroken gedeelten, erg jammer!

 14. Rinke Doornekamp

  Toen ik donderdag over het Vredenburg liep was het niet alleen het mozaïek op de grond dat helaas onzichtbaar was, er is ook helemaal geen sprake van een echt plein. Als je om je heen kijkt zie je niks anders dan kunststof. Alle gevels zijn afgedekt met lelijke plastic platen. Van oorspronkelijke historische of eigentijdse architectuur is geen sprake.
  Als ik over het Marktplein in Middelburg loop of het Havenplein in Zierikzee krijg ik een gevoel van geluk het maakt je vrolijk. Het Vredenburg plein dient eigenlijk alleen nog maar als een soort toegang voor het kooplustige publiek tot Winkelcentrum Hoog Catharijne.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).