Is Labyad te goed voor FC Utrecht? - De Utrechtse Internet Courant Is Labyad te goed voor FC Utrecht? - De Utrechtse Internet Courant

Is Labyad te goed voor FC Utrecht?

Is Labyad te goed voor FC Utrecht?
Nostalgie in Venlo voor 22 euro!
De reis naar Venlo hebben we zonder de winterse obstakels kunnen nemen. Was het afgelopen zondag nog de hemel die de sluizen van de sneeuw volledig open zette, in Venlo heeft het onophoudelijk geregend.

De reis naar Venlo hebben we zonder de winterse obstakels kunnen nemen. Was het afgelopen zondag nog de hemel die de sluizen van de sneeuw volledig open zette, in Venlo heeft het onophoudelijk geregend.

Al met al was het bitter koud. Dan was het dus hopen op een vol uit vak. Dat was dus een misser. 60, ja welgeteld 60 supporters bevolkten het uitvak. Een debacle. Misschien was het de prijs voor het verouderde vak waar de fans plaats moesten nemen een reden om niet te gaan. Zeker gezien de tientallen procenten aan toeslagen die FC Utrecht stelselmatig gebruikt. Daar mag wel eens een rem op gezet worden. Ik ben zelfs een toeslag van 100% tegengekomen. Dat kan natuurlijk niet. De wedstrijd tegen VVV Venlo had over het algemeen niet veel hoogtepunten. Het was een uiterst matig duel. Onze aandacht ging uit naar Labyad. Deze week in het nieuws met een op handen zijnde transfer. Hij wil graag naar een top 3 club. Labyad is geen slechte speler. Zijn acties en werklust zijn meestal een voldoende. Maar een stap naar de top 3 vraagt meer. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2020. Het is te hopen dat FC Utrecht hem tot de zomer van 2018 weet te behouden. Tegen VVV Venlo speelde Labyad een vrij fletse wedstrijd. Kerk had zo waar een opleving en tekende voor de 0 – 1 eindstand. Jensen en Leeuwin voorkwamen met een huzaren stuk de 1 – 1. Al met al een gelukkige overwinning voor FC Utrecht. Nog tijdens de wedstrijd deelde FC Utrecht een lekkere warme snack uit aan de 60 mee gereisde fans. Prima.

Aanstaande zondag komt Heracles Almelo naar de Galgenwaard. De strijd om plaats 4 gaat onverminderd door. Maar ondanks dat, zal de Galgenwaard zeker niet vol lopen. En dat blijft toch een ding. Na de winterstop volgt een fantastische week om te beginnen. Drie thuis wedstrijden in een week. En niet de minste. AZ Alkmaar, Feyenoord en Ajax. Het zal de commerciële afdeling van FC Utrecht als muziek in de oren klinken. De halve seizoenkaarten kunnen een boots naar boven beleven. Zeker als Labyad behouden blijft voor FC Utrecht.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

3 Reacties

Reageren
 1. herman

  Labyad is precies goed genoeg voor Utrecht.
  Is een voetballer die aardig kan voetballen, maar meer dan het niveau Utrecht-Vitesse zit er niet in. In Portugal jaren de kans gehad, maar nooit gelukt.

  Bij PSV komt ie er sowieso niet meer in, heeft de club een kunstje geflikt en dat zijn ze getuige van de fluitconcerten nog lang niet vergeten.

  Naast zijn voetbalcapaciteiten schiet hij ook mentaal tekort voor de top.

 2. Uuuu

  @herman

  Jij bent zeker de grappigste thuis? Dus hij hoort bij het rijtje van der maarel dat is niveau Utrecht!
  Je mag blij zijn dat hij zijn carrière nieuw leven wilt inblazen bij onze cluppie! Die gast heeft zo een enorme talent en ik vind dat je mensen wel een tweede kans mag geven. Die gast hoort bij de top 3 hoe dan ook.
  En ik vind het zeer dapper van hem om toe te geven dat hij fouten heeft gemaakt dat verdiend zeer zeker respect! Nu alleen jij nog toegeven dat het een voetballer is voor de top;)

 3. Herman

  @uuuuu
  als hij over paar jaar als basisspeler in rechtop 3 van Nederland meedraait zal ik dat zeker toegeven. heb daar veel twijfels over.

  daarnaast is de top van Nederland tegenwoordig niet meer dan grauwe middelmaat . echte top speelt niet meer in Nederland.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).