Laten we samen koers geven aan Utrecht: Ga stemmen | De Utrechtse Internet Courant Laten we samen koers geven aan Utrecht: Ga stemmen | De Utrechtse Internet Courant

Laten we samen koers geven aan Utrecht: Ga stemmen

Laten we samen koers geven aan Utrecht: Ga stemmen

De eerste aanplakbiljetten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart hangen er weer. Naar mijn idee een volkomen achterhaald idee van promotie van de politieke partijen. Zeker in een stad als Utrecht, waar men pronkt met de slogan ‘Stad van kennis en cultuur’, moet het toch mogelijk zijn om de politieke boodschap via modernere media te etaleren of nog beter, de dialoog aan te gaan. Ik hoop toch zo dat ik de komende dagen de pop-ups van de partijen in mijn beeldscherm zie verschijnen, nu ik de weinig vernieuwende verkiezingsprogramma’s heb gelezen. De partij die het vaakst verschijnt, krijgt mijn stem. Innovatie wint!

Daarom zijn verenigingen zoals Nieuw Utrecht (NU) en LevensLustForLife (LL4L) zo belangrijk voor de stad. Mensen met liefde voor de stad proberen beweging te creëren door grenzen te verleggen en ruimte te geven aan stedelijke dynamiek. Ik kan me een NU-sessie uit 2006 herinneren over het nieuwe stadskantoor. Conclusie van de avond: dit gebouw is te groot en te duur voor wat de taak van de gemeente is tegen de tijd dat het wordt opgeleverd.

Verruim op zijn minst de openingstijden, zodat burgers en zzp’ers ook van de capaciteit van dit overheidsgebouw, gefinancierd met belastinggeld, gebruik kunnen maken om te ontmoeten, te vergaderen of te werken. Zomaar een visie van een groep betrokken Utrechters, die een kleine tien jaar later dicht bij de waarheid ligt, nu niet het gehele gebouw door de gemeente zal worden gebruikt. De groei van het aantal zzp’ers laat zich voorspellen met daarbij behorende behoeftes. Gemeenteraad: anticipeer daarop en stimuleer deze vorm van nieuwe economie!

Ik zou zo graag willen dat de lokale politiek verder kijkt dan eens per vier jaar te willen scoren op kneuterige besluiten. Voor de stedelijke ontwikkeling van Utrecht is het zo belangrijk om met visie vooruit te kijken. Investeer in nieuwe technieken om de luchtkwaliteit te verbeteren in plaats van het verbieden van bepaalde auto’s. Iedereen toegang tot de stad op alle mogelijke manieren.

Dan dient de stad wel bereikbaar te zijn. En voor het stimuleren van de economie hoort daar ook autobereikbaarheid bij. Net zoals goede parkeervoorzieningen. De bevolking blijft groeien de komende jaren. Waar gaan deze mensen wonen? Let op alle fronten op je concurrentiepositie. Daar is het faciliteren van vernieuwing voor nodig.

Ik ben er nog niet over uit welke partij de door mij gewenste stedelijke dynamiek het meest tegemoetkomt en op welke partij ik moet stemmen. Nog ruim een maand de tijd om mij te laten verrassen. Ik hoop wel dat met mij vele Utrechters bewust kiezen op 19 maart. Dat betrokkenheid wordt getoond. Samen geven we koers aan Utrecht. En daarin ligt de kracht van de massa besloten. Ga stemmen.

Inge Niks

Vereniging Nieuw Utrecht

In deze reeks columns over de stad nemen leden van de vereniging Nieuw Utrecht bij toerbeurt de pen ter hand.

Meer weten over Nieuw Utrecht? Ga naar de website of volg ons op Facebook.

5 Reacties

Reageren
 1. kees van oosten

  Naar de leden van de vereniging Nieuw Utrecht te oordelen hebben we hier vooral te maken met een eerste klas yuppenclub, die zich vooral bezig houdt met projectontwikkeling en geld verdienen. Onder de leden treffen we ook weer een aantal goed betaalde beleidsmedewerkers van de gemeente aan. Milieucentrum Utrecht voelt zich in deze club kennelijk ook thuis. Zal wel zijn omdat ze autobereikbaarheid erg belangrijk vinden.

 2. jos stelling

  Het schijnt dat de PVDA de Bieb++ op het Smakkelaarsveld nog niet heeft opgegeven….
  Beste PVDA kiezer, probeer eens wat anders.

 3. jos stelling

  Het schijnt dat de PVDA de Bieb++ op het Smakkelaarsveld nog niet heeft opgegeven.
  Beste PVDA kiezer, probeer eens wat anders.

 4. Geenstijl

  O, dus het is een ons kent ons clubje Kees, gezellig borrelen en plannetjes bedenken over de rug van de Utrechters.

 5. Inge Niks

  Graag nodig ik jullie namens Nieuw Utrecht uit om bij een volgende NU-informeel aanwezig te zijn. Stuur een e-mail naar [email protected] en jullie worden uitgenodigd en kan je sfeer proeven.

  En Kees, zullen wij elkaar ook een keer ontmoeten onder het genot van een kopje koffie bij LHC?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).