“Leuk volgend seizoen: FC Utrecht - Jong FC Utrecht” | De Utrechtse Internet Courant “Leuk volgend seizoen: FC Utrecht - Jong FC Utrecht” | De Utrechtse Internet Courant

“Leuk volgend seizoen: FC Utrecht – Jong FC Utrecht”

“Leuk volgend seizoen: FC Utrecht – Jong FC Utrecht”
“Leuk volgend seizoen, FC Utrecht – Jong FC Utrecht”.  Het was na de wedstrijd FC Utrecht – AZ Alkmaar, een grappig bedoelde opmerking van een supporter. Maar zo grappig vond ik hem niet. Zeker, de eerste helft was een bedroevende vertoning. Er viel FC Utrecht zelfs tijdens de eerste helft een fluitconcert ten deel.

“Leuk volgend seizoen, FC Utrecht – Jong FC Utrecht”.  Het was na de wedstrijd FC Utrecht – AZ Alkmaar, een grappig bedoelde opmerking van een supporter. Maar zo grappig vond ik hem niet. Zeker, de eerste helft was een bedroevende vertoning. Er viel FC Utrecht zelfs tijdens de eerste helft een fluitconcert ten deel.

Er zit veel frustratie bij een gedeelte van de fans. Het transfergeweld laat zijn sporen na. Veel fans voelen zich in de maling genomen. Het tafelzilver zou nooit meer in een keer verkocht worden. De opvolgers van het tafelzilver begonnen allen op de bank. De Galgenwaard was ook deze wedstrijd sfeerloos en de amper 15000 toeschouwers verveelden zich zichtbaar. De maand augustus beloofde een zware beproeving te worden. Ik had de hoop dat FC Utrecht daar op zou anticiperen. Nu na 3 wedstrijden blijkt juist dat onvoldoende het geval. Het gemis van Letschert, Boymans en Ramselaar doet meer pijn dan men denkt. De ongeveer 10 miljoen aan transfer inkomsten zijn natuurlijk zeer welkom. Ook Haller staat nog steeds vol in de belangstelling. Mocht ook Haller gaan, dan……. tja.

Het vorige seizoen bracht FC Utrecht waar de fans ze graag wil hebben. De vijfde plaats was prima. Het doorpakken is echter niet gebeurd. Het kapitaal staat op de bank in plaats van op het veld. Al diverse jaren zijn financiële doelen bijgesteld. Het is een repeterend verhaal. Fans worden er moedeloos van. De kreet ‘break-even’ wordt lacherig afgedaan als luchtfietserij. In de tweede helft een iets beter FC Utrecht. Nieuwelingen Braafheid en Zivkovic maakten hun intrede. De rol van Rubin lijkt mij uitgespeeld. Joosten scoorde knap de 1 – 1. Uiteindelijk deed Jahanbakhsh FC Utrecht sneuvelen. Wat rest is een 15e (!) plaats. Vrijdag aanstaande op naar Arnhem. Vitesse – FC Utrecht. Ik hoop dat FC Utrecht nogmaals toe zal slaan op de transfermarkt, Haller weet te behouden en het tij weet te keren. Verlies in Arnhem brengt de rode lantaarn wel erg dichtbij. Maar goed, we zullen het vrijdag gaan bekijken. En zoals het er nu naar uit ziet, met een gedevalueerd legioen. En dat is jammer. De prijs is prima en er is vrij vervoer. Moeten toch wel 200 getrouwen de weg naar Arnhem willen ondernemen? Of zou de opmerking ” leuk volgend seizoen, FC Utrecht – Jong FC Utrecht” door een aantal fans nu al serieus worden genomen?

14 Reacties

Reageren
 1. GB

  Verliezen van PSV en AZ is echt geen schande, daarom nu al moord en brand schreeuwen? FC Utrecht heeft echte fans nodig.

 2. Frits

  Vorig seizoen 3 punten uit dezelfde wedstrijden, nu 1.
  Reden voor paniek? Laat me niet lachen…

  Gelukkig zag ik een kalme Ten Hag na afloop, je moet er toch niet aan denken dat de 10 miljoen weer wordt uitgegeven aan een stel paniekaankopen zoals de Zweden ooit.

  Trouwens Ben, vorig jaar hadden we 2 punten uit de eerste 3 wedstrijden, toen bleef je positief uitgaan van de vijfde plaats. Nu moet alles weer anders ineens?

 3. Danny

  Ik zag mensen tijdens de wedstrijd het programmaboekje lezen omdat het gebeuren op het veld totaal niet boeiend was…

 4. Sjon

  Nee heren reageerders. Waar het om gaat is dat jaar in jaar uit het tafelzilver verkocht wordt. En dat jaar in jaar uit geroepen wordt dat we over drie jaar uit de financiele problemen zijn. En dat we jaar in jaar uit horen dat we nu kunnen gaan bouwen. Niet dus.

 5. Fan

  Man, man wat een opportunistoisch geneuzel Ben. Wat mij betreft trekt e Technische Staf en de directie zich helemaal niks van supporters aan. Hoezo “het tafelzilver zal nooit meer verkocht worden”? Als de juiste prijs wordt betaald voor FC Utrecht spelers dan gaan ze gewoon weg, die uitspraken van een directeur kan hij nooit waarmaken, maar met azijnpissers zoals Ben op de tribune snap ik wel dat van Schaik dit soort dingen roept. Wordt tijd dat je weer wat realiteitszin krijgt Ben, want dit geneuzel raakt kant noch wal.

 6. Ook fan

  Het wordt nooit meer wat met dit cluppie. Jaar in jaar uit pendelen tussen plek 5 en 14. En jaar in jaar uit hopen dat plek 14 niet per ongeluk plek 16 wordt. Bah.

 7. Scherpschutter

  Het is allemaal weer een herhaling van 2012. Na een goed seizoen wordt alles en iedereen verkocht en spelen we weer om de plekken 10-12. Degraderen zal FC Utrecht echt niet. Het wordt gewoon weer een karig seizoen met heel matig voetbal.

 8. .

  Verschrikkelijk ben wat een negatieveling!

 9. Wim Vreeswijk

  Ben benieuwd wat de erfgenamen van Frans van Seumeren vinden van deze hobby ? Daar lees ik nooit iets over….

 10. Super Fan

  Wat een opportunisme!!
  Als we nu eens een keeper haden gehad die tegen PSV en Heerenveen had laten zien dat hij een topper is ipv. tobber. haden we al 6 punten gehad. En als Ten Hag ophoudt met het opstellen van Conboy , Leeuwin, Jansen en Rubin, er zijn vervangers heb ik er heel veel vertrouwen in. En “tafelzilver” wat een gelul.
  Bovendien koop ik een seizoenkaart voor FC Utrecht met mijn hart. Niet voor Letschert die voor een par centen meer in Italië op de bank gaat zitten.

 11. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  Wellicht dat de gebruikelijke online loopjongens van Belevingsproduct en de slaafse geledingen ook in dit topic nog even de zegeningen van het evangelie van van Schaik en van Seumeren uit de doeken willen doen? Een beter moment is nauwelijks denkbaar.

  Mijn dank is groot.

  Salut,
  S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

 12. Luuk Upuuk

  Leuke kop boven dit artikel, maar dan wordt er wel van uitgegaan dat Jong FC Utrecht zich in de Jupilerleague handhaaft………….

 13. Paul

  Och zoals altijd bij de FC wordt alles gezet op winnen van Ajax, zou zomaar weer kunnen, maar vervolgens verliest men wedstrijd na wedstrijd. Verkeerde politiek dus.

 14. Katja

  Jansen is een goede voetballer, maar is helaas wel verantwoordelijk voor een paar dompers. Penalty tégen tegen Ajax, onnodig hands tegen PSV, en via een door hem veranderde richting ging de bal in de goal tegen AZ.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).