Medicijnman wellicht? | De Utrechtse Internet Courant Medicijnman wellicht? | De Utrechtse Internet Courant

Medicijnman wellicht?

Medicijnman wellicht?
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
De fysieke gesteldheid van de spitsen van FC Utrecht blijft onderwerp van gesprek. Ik vind het te gek voor woorden. Ze zijn ziek, zwak of misselijk. Ik besef mij heel goed dat blessures bij voetbal horen, maar wat er nu al enige tijd bij FC Utrecht gaande is lijkt nergens op.

De fysieke gesteldheid van de spitsen van FC Utrecht blijft onderwerp van gesprek. Ik vind het te gek voor woorden. Ze zijn ziek, zwak of misselijk. Ik besef mij heel goed dat blessures bij voetbal horen, maar wat er nu al enige tijd bij FC Utrecht gaande is lijkt nergens op.

Op papier heeft FC Utrecht een top vier-waardige selectie en staf. Dat was ook het geval in Arnhem, maar daar werd weer eens pijnlijk duidelijk dat het gemis aan spitsen punten kost.

FC Utrecht speelde een redelijke wedstrijd. Ondanks de blunder van Paes en de slechte verdediging. Het wordt nu zo langzamerhand tijd dat de staf ook gaat inzien dat het sterkst mogelijke team moet spelen. Verschillende spelers presteren te vaak onder hun niveau.

Vierde plaats

FC Utrecht staat er nog goed voor in het linkerrijtje en er kan van alles gebeuren richting de vierde plaats. Zaak is dan wel om in sneltreinvaart de beschikbare spitsen fit te krijgen en vooral te houden. Daar is nu bovendien alle tijd voor. Pas op zaterdag 19 oktober wordt de volgende wedstrijd in de competitie gespeeld. FC Utrecht gaat dan het duel tegen PSV aan in de Galgenwaard. Wellicht kan een medicijnman uitkomst bieden?

Hoewel PSV overloopt van kwaliteit, heeft FC Utrecht niets te vrezen. Mits fit en met de juiste instelling kan het zomaar de verrassing van de avond worden.

Ik heb overigens niet de illusie dat de Galgenwaard vol zal stromen en dat zou jammer zijn. Een knetterende zaterdagavond met een bloedfanatieke aanhang maakt krachten los. De kaartverkoop is inmiddels begonnen en ik kijk er naar uit. Hopelijk met een fitte Bahebeck, een fitte Dalmau en wie weet Makienok. Kent u hem nog?

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

2 Reacties

Reageren
  1. Wim Vreeswijk

    Makienok: we moeten over deze voetballer maar eens een keer een kosten baten analyse opmaken want hij staat nu al minstens 2 jaar op de loonlijst van de FC maar hoeveel wedstrijden en goals heeft hij tot nu toe gemaakt. Bar weinig vrees ik en op enige verbetering heb ik hem nog niet kunnen betrappen of wordt zijn hele salaris nog altijd door het UWV betaald ?

  2. Hetty

    Het is tijd, deze Utrechtse spitsen te gaan restaureren, net als met de spits van de Dom gebeurd. Wellicht brengt een medicijnman uitkomst, maar ook de bloedfanatieke FC-Utrecht-aanhang kan wonderen verrichten: in de wijde omtrek van het stadion zijn de enthousiaste aanmoedigingen en het gejuich te horen…..Zet m op, FC, jullie winnen van PSV!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).