Met een “uitzwaaiwedstrijd” dien je de belangen van FC Utrecht niet | De Utrechtse Internet Courant Met een “uitzwaaiwedstrijd” dien je de belangen van FC Utrecht niet | De Utrechtse Internet Courant

Met een “uitzwaaiwedstrijd” dien je de belangen van FC Utrecht niet

Met een “uitzwaaiwedstrijd” dien je de belangen van FC Utrecht niet
Ik stond er van te kijken. FC Utrecht – De Graafschap een uitzwaaiwedstrijd? FC Utrecht strijdend voor plaats 4 en dan komen met de term ‘uitzwaaiwedstrijd?’. Ja, dan is de link snel gemaakt.

Ik stond er van te kijken. FC Utrecht – De Graafschap een uitzwaaiwedstrijd? FC Utrecht strijdend voor plaats 4 en dan komen met de term ‘uitzwaaiwedstrijd?’. Ja, dan is de link snel gemaakt.

Het is een ongepaste actie in de aanloop naar een finale. Het doet geen recht aan de belangen die FC Utrecht gisteren had. Natuurlijk, ik heb best een aardig FC Utrecht gezien. Kansen genoeg. Maar ook De Graafschap deed niet onder. Op vak U hadden honderden mensen het begrepen. Onophoudelijk zwaaiden en schreeuwden zij FC Utrecht naar een beter resultaat. Het mocht niet baten. De 0 – 2 overwinning voor De Graafschap, was terecht. Zij waren scherper en doeltreffender. Wat dat laatste betreft was dat niet zo moeilijk. Bij beiden doelpunten faalde de verdediging van FC Utrecht op een kinderlijke manier. Ook het gemis van Ramselaar in de basis deed zich gelden. Aanvoerder Janssen komt maar niet op zijn oude niveau. En ook tegen De Graafschap was er een aantal spelers van FC Utrecht met hun gedachten al in Rotterdam. Zo kon het dus gebeuren dat plaats 4 even uit beeld is. De Graafschap is het zoveelste team in nood dat de Galgenwaard aandeed.

Ook nu was FC Utrecht de zalvende dokter. Niet dat ik het De Graafschap niet gun, maar deze thuiswedstrijden dienen gewonnen te worden gezien de stand op de ranglijst. Dat laatste stapje moet het team en de technische staf nog maken. Na afloop van de wedstrijd werd de ‘feestvreugde’ ook nog even verhoogd. Danny Temming en Rik Hoogland brachten enkele liederen ten gehore. Het zal wel. We gaan ons opmaken voor Rotterdam. 18.000 fans van FC Utrecht zullen afreizen. De FC Utrecht organisatie heeft zeer drukke weken gehad. Links en rechts zal er best wat fout zijn gegaan. Het zij ze vergeven. Maar het belangrijkste, elke FC Utrecht supporter die ook maar een beetje moeite heeft willen doen, kan zondag afreizen naar de Kuip. Dit in tegenstelling tot duizenden supporters van Feyenoord. Het is wel te hopen dat Ten Hag/De Jong de kater van Ajax uit en De Graafschap thuis, weg kunnen spoelen. Er zal zondag strijd moeten worden geleverd. The guts and the glory!!!

Ben ten Boden

1 Reactie

Reageren
  1. Katja

    Ben heeft helemaal gelijk ! Het is geen uitzwaaiwedstrijd (wat alleen een oefenwedstrijd is), we gaan niet naar een ander continent !
    Over de sfeer : Al jaren moet de sfeer van het uit-vak komen, op Daelwijck gaat het er onstuimiger aan toe. De zogenaamde harde kern Bunnikzijde kan alleen maar infantiele beledigingen schreeuwen, en hoezo harde kern ? Alleen bij de halve finale KNVB beker zat het daar vol, bij andere wedstrijden alleen maar voor iets meer dan de helft. En dan het vreselijk domme gedreun voor de spelers het veld opkomen, een gehoorbeschadiging gegarandeerd ! En tot slot, de zo geroemde Frans van Seumeren (wel terecht geroemd voor zijn inzet) beloofde ruim drie jaar geleden dat de hoeken van deze tochtbak, genaamd Galgenwaard dicht gemaakt zouden worden. Nooit meer iets van vernomen. Alleen dan heb je een ècht stadion, en misschien komt dan de sfeer weer terug van eind jaren 90, toen wij wereldberoemd hierom waren (“Het lijkt Brazilië wel” zei Jan Mulder destijds).
    En ja, ik kom al 45 jaar in het stadion in goede en slechte tijden, bijna geen thuiswedstrijd gemist, dus ik weet waarover ik praat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).