Nog twee finales voor FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Nog twee finales voor FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Nog twee finales voor FC Utrecht

Afgelopen donderdag hadden we een soepel verlopen reis naar Zwolle. Gelukkig geen fileleed of ander ongemak. Ruim op tijd parkeerden we bij het bezoekers vak. Daar waren net voor aanvang wedstrijd een kleine 300 getrouwen. De wedstrijd had niet zo veel om het lijf. Zwolle wilde of kon niet echt en FC Utrecht vond het wel best. De kansen waren op een hand te tellen. Boymans kreeg nog de beste mogelijkheid in de tweede helft. Uiteindelijk waren we tevreden met het resultaat. Een 0 – 0 in een dubbele wedstrijd biedt altijd perspectief.

Gisteren tegen PEC Zwolle een totaal andere wedstrijd. Binnen 5 minuten de 1 – 0 voor FC Utrecht. Dat was lekker. Maar daarna liet Zwolle een paar dotten van kansen liggen. Vervolgens was het FC Utrecht dat uiteindelijk met leuk en aantrekkelijk voetbal de 5 – 2 overwinning binnen sleepte. Zijn eerste doelpunt voor FC Utrecht was een leuk moment voor Troupee.  FC Utrecht gaat weer twee finales spelen tegen Heracles Almelo. Voor de thuiswedstrijd heeft FC Utrecht de prijzen voor volwassenen met maar liefst 100% verhoogd ten opzicht van de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Seizoenkaart houders hebben net als tegen PEC Zwolle recht op gratis toegang. Het kon dus best wel eens bijna uitverkocht raken.

Mocht FC Utrecht uiteindelijk winnen en zo de derde voorronde EL halen, dan komt er wat in beweging. En stel, FC Utrecht haalt ook nog eens de poule fase van de EL, dan komen er weer mooie tijden aan. Dan kan de verkoop van seizoenkaarten, net als in het seizoen 2011 – 2012 wel eens tegen de 15000 op gaan lopen. Ook zal het gemiddelde aantal toeschouwers fors gaan toenemen. Ik pik er zo maar even twee wedstrijden uit, van 1 oktober 2011 tegen RKC Waalwijk met maar liefst 19.500 toeschouwers. En die van 18 maart 2012 tegen FC Groningen met maar liefst 21000 toeschouwers. Beiden wedstrijden werden door FC Utrecht gewonnen. FC Utrecht bivakkeerde op 18 maart rond de twaalfde plaats. Er is FC Utrecht dus veel aangelegen om de komende twee wedstrijden positief af te sluiten.

De EL biedt vele kansen. Dat besef moet er zijn binnen de spelersgroep. Ook kan het betekenen dat spelers graag blijven of zelfs graag naar FC Utrecht willen komen. Donderdag aanstaande zal het bezoekers vak ongetwijfeld uitverkocht zijn. Aanstaande zondag een wellicht uitverkochte Galgenwaard. Dan maandag 23 mei alsnog een mooie rondvaart door de Utregse grachten en singels. Ik ben er klaar voor. Nog twee finales te gaan.