Onkunde en feestjes bij FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Onkunde en feestjes bij FC Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Onkunde en feestjes bij FC Utrecht

Onkunde en feestjes bij FC Utrecht
Afgelopen donderdag hadden wij in Almelo een prima avond. Tegen 18.30 uur kwamen we aan bij wok restaurant ‘in vuur en vlam’. Tientallen supporters van FC Utrecht gingen ons voor. Ook Robbin Ruiter, Timo Letschert en Gert Kruys deden zich te goed aan de diverse lekkernijen. Mooi dat het restaurant drie minuten lopen was van het stadion van Heracles.

Afgelopen donderdag hadden wij in Almelo een prima avond. Tegen 18.30 uur kwamen we aan bij wok restaurant ‘in vuur en vlam’. Tientallen supporters van FC Utrecht gingen ons voor. Ook Robbin Ruiter, Timo Letschert en Gert Kruys deden zich te goed aan de diverse lekkernijen. Mooi dat het restaurant drie minuten lopen was van het stadion van Heracles.

Tevreden namen we plaats in vak AA. Ook daar een groot aantal fans van FC Utrecht. We gingen voor een goed resultaat. De 1-1 als eindstand, bood een behoorlijk perspectief om het thuis af te maken. Tevreden keerden wij dan ook huiswaarts. In de aanloop naar de wedstrijd FC Utrecht – Heracles, kreeg ik op de vroege zaterdag ochtend bijkans een hartaanval.

Mijn dochter van 10 kwam even vertellen dat FC Utrecht geen Europees voetbal mocht spelen. Ik stormde mijn bed uit en bekeek teletekst. Er was een levensgroot probleem ontstaan met de licentiecommissie. FC Utrecht is in de fout gegaan met bepaalde betalingen. Hoe verzin je het? Nu is het FC Utrecht en is er per definitie altijd wat aan de hand, maar deze zag ik echt niet aankomen. En dan ook nog een dag voor de derde finale. De paniek bij de club en supporters was groot. Maandagavond 23 mei zal er in Zeist een zaak dienen. Een mogelijke overwinning op Heracles, zou op die zitting opeens niets waard kunnen zijn.

Hoe heeft het zover kunnen komen? Heeft de directie/management van FC Utrecht er wel enig benul van dat als de licentie inderdaad niet afgegeven zou worden dat het de club ongekend veel geld zou kosten? Wat doen ze daar op directieniveau? Betaal op tijd en regel je zaakjes. Is er niets aan de hand. Ik had de indruk dat het de laatste twaalf maanden aardig onder controle was. Maar in dit geval heeft Wilco van Schaik als directeur van FC Utrecht wat uit te leggen aan de fans. Wat is de reden dat het zo ver heeft kunnen komen? Het wijzen naar derden heeft geen zin. Je bent zelf verantwoordelijk voor een goede huishouding.

Het voortijdig lekken heeft ook zijn weerslag gehad op het team. Dat beaamde Ten Hag na de wedstrijd. Vandaag heeft Heracles op sportieve gronden de Europa League gehaald. Mocht FC Utrecht vandaag als winnaar uit de bus gekomen zijn, dan was het oordeel van de licentiecommissie van essentieel belang voor de verdere toekomst van FC Utrecht. En dat oordeel kon wel eens negatief uitvallen. Dan had ik het nog moeten zien. FC Utrecht heeft na het leeg houden van de Bunnikside een extra oog op zich gericht gekregen. Dan moet je dus de KNVB geen stok geven om te slaan. Ik ben ook zeer benieuwd hoe Frans van Seumeren tegen dit soort onkunde vanuit de club aankijkt.

Heracles Almelo gaat Europa in. Dat is een feestje waard in het uitvak. Net zoals op de tribune in de Galgenwaard. Rond de dertigste minuut werd ene Vincent uit vak U verzocht naar huis te komen. Zijn vrouw was begonnen met… bevallen. Ook dat is een feestje waard. Ik vermoed ook een feestje in de directiekamer van FC Utrecht na de wedstrijd. De licentiecommissie kon wel eens een negatieve eindconclusie trekken. En hoe had je dat dan uit moeten leggen aan hen die zo betrokken zijn bij FC Utrecht Wilco? In ieder geval liet de toy boy van FC Utrecht en RTV Utrecht verslaggever Rene van de Berg er geen gras over groeien. Gooide even zijn gedachten in een column en trachtte zo een ander beeld te geven van deze zaak.

Het zal Vincent uit vak U verder een zorg zijn. Die zal inmiddels genieten van een zoon of dochter. Gefeliciteerd Vincent. FC Utrecht is vijfde geworden. We gaan de balans opmaken. Gaan we consolideren of gaan we een volgende stap zetten? Nemen we afscheid van spelers die onvoldoende brengen om zo de ambitie te blijven voortzetten. FC Utrecht structureel in de top 5. Heeft FC Utrecht ook nu de guts? Dan komt echt ook de glory. De komende maanden zullen weer hectisch en onvoorspelbaar zijn. We gaan het weer zien en beleven.

Fijne zomer aan u allen.

Ben ten Boden

21 Reacties

Reageren
  1. herman

    Utreg heeft het seizoen helaas slecht afgesloten!
    In plaats van een hoge klassering zakt het team weg en daarna zowel beker als play off finale verloren.

    De trainer van het jaar “Pep” ten Hag heeft zijn prijs dus veel te vroeg en onterecht gekregen. Ondanks dure pakken en mooie praatjes is de man niet in staat gebleken het team er te laten staan toen het moest.

  2. TS

    Herman, Utrecht heeft overall een geweldig seizoen gedraaid, ondanks dat dit seizoen geen prijs heeft opgeleverd. Spelers hebben zich uitstekend ontwikkeld, kijk naar jongens als Ramselaar, Letschert, Troupée, Amrabat etc. Groot compliment voor Ten Hag is op zijn plaats. Ik heb vertrouwen in het nieuwe seizoen, ondanks de wekelijkse stemmingmakerij hier van “supporter” Ben ten Boden.

  3. Henk Oldenziel

    De verslaggever van radio 1/Langs de Lijn liet weten in de catacomben van Galgenwaard gehoord te hebben dat FC Utrecht de 37 250 Euro aan opleidingsgelden met opzet niet heeft betaald. En daar kan ik inkomen: de club heeft bij de UEFA nog een al twee keer uitstelde CAS-zaak lopen omtrent de transfer van oud-keeper Michel Vorm van Swansea naar Tottenham. Daarin meent de FC – naar mijn inziens terecht – geld mis te lopen.

    Door de 37 250 euro – een piettelullig bedrag – met opzet niet te betalen wilde de club wellicht een signaal afgeven naar KNVB (die hierin lobbywerk te verrichten heeft) en de UEFA om eens over te brug te komen in de zaak Vorm. Met in het achterhoofd een hoger beroep dat vanavond dient.

    Dat laatste heeft nu geen zin meer, maar als FC Utrecht zondag het geluk aan zijn zijde had gehad – onterecht afgekeurd doepunt, niet toegekende penalty – en UEFA-voetbal had afgedwongen, had de KNVB de Europese licentie uiteindelijk gewoon af moeten geven (de deadline was immers 31 mei), in het belang van het Nederlandse voetbal. Maar in plaats van zijn clubs te beschermen heeft de bond via een slechte timing alleen maar verwarring geschept, zoals het dat vorige week ook al deed in de zaak FC Twente.

    Overigens petje af voor FC Utrecht: met bijna een heel elftal in de ziekeboeg (waaronder smaakmakers Letchert, Ayoub, Ramselaar) toch een mooie prestatie. Veelbelovend voor volgend seizoen.

  4. Scherpschutter

    Henk Oldenziel 23/5/2016 – 11:40

    Zoiets heb ik ook gehoord, alleen met een iets andere insteek.

    Het komt Frans van Seumeren erg goed uit dat Utrecht niet Europa ingaat. Dat zou namelijk een aanslag op de toch al lege portemonnee zijn geweest. Er werd voor komend jaar al een tekort van 4 miljoen verwacht en toen promoveerde Jong FC Utrecht ook nog even naar de Jupiler League, hetgeen ook een sloot geld gaat kosten. Als FC Utrecht dan ook nog Europa in was gegaan dan hadden we komend jaar op ongekend hoog tekort afgestevend, wat van Seumeren weer had mogen aanvullen. Zoals we weten uit 2011/2012 is het spelen van Europees voetbal duur. Schreeuwend duur.

    Er gaat een gerucht dat het niet betalen van een rekeningetje van 37.500 een te verleidelijke en goedkope oplossing voor wat anders een gigantisch probleem zou zijn geweest.

  5. Henk Oldenziel

    @Scherpschutter: dat zou kunnen, al denk ik dat Frans van Seumeren altijd het beste over heeft voor de club. Hij weet ook dat een voetbalclub altijd verliesgevend is, professionneel jeugdelftal of niet, UEFA-cup of niet. Die vier miljoen schuld kan gecompenseerd worden door Haller te verkopen, daar houdt je misschien zelfs nog wat aan over. De franse aanvaller is wellicht geen acht miljoen waard, zoals FC Utrecht via het prijskaartje aangeeft, maar toch wel een dikke helft daarvan.

    Het voordeel van het niet plaatsen voor de UEFA-cup is een hogere klassering op de ranglijst volgend jaar. Zo’n Europees avontuur kost je altijd punten, zie PSV dit seizoen, en Heracles dat volgend jaar waarschijnlijk weer tegen degradatie speelt.

  6. Bill

    Gewoon een mooie prestatie van de FC, en het zat dan ook niet met al die blessures….!! Nu doorbouwen aan deze ploeg en er volgend seizoen vol voor gaan!!!

  7. Scherpschutter

    Henk Oldenziel 23/5/2016 – 12:45

    Geen idee of het waar is. Het klonk wel aannemelijk in ieder geval.

    Van Seumeren heeft ook regelmatig aangegeven dat hij het meer dan zat is om suikeroom te spelen en dat Utrecht zelf de broek maar eens moet gaan ophouden. Ik heb me ook laten vertellen dat Utrecht waarschijnlijk terug naar categorie drie gaat komend seizoen en dat dit met Europees voetbal erbij vrijwel zeker zou zijn geweest. Het is ook wel indirect verdacht dat Valentijn Driessen met de scoop kwam, nog geen maand nadat hij de aandelenverkoop van van Seumeren van gratis promotie voorzag. Een aandelenverkoop die ook al geen ander doel heeft dan snel geld opleveren. Van Seumeren benadrukte ook al in de media de noodzaak van verkopen. Het water staat de club aan de lippen, zo hoor ik. Het lek kan dan ook zomaar eens bij Utrecht zitten! Bewust niet betaald. Het komt Utrecht wel erg mooi uit allemaal, waar de KNVB zelf ook geen enkel belang bij lekken heeft…

    Vier miljoen lijkt mij een redelijke prijs voor Haller. Dan hebben we 3 miljoen bruto winst en na afdracht van de doorverkooppremie aan Auxerre blijft er best een redelijk bedrag over. Dat zou alleen bijlange na niet genoeg zijn geweest om de verliezen te dekken als FC Utrecht Europa in zou zijn gegaan. Nu is het misschien genoeg.

    Dat is waar. De focus kan komend seizoen op de competitie. Laten we hopen dat het sportief net zo’n mooi jaar wordt als dit jaar!

    Forza Utrecht!

  8. Frits

    Het Vorm/CAS verhaal klinkt mij iig een stuk aannemelijker in de oren.

    Tot volgend seizoen!

  9. Paul

    Wat een domheid weer van de columnist en insunuaties van enkele reguurders dat het de club goed uit komt dit nieuws te verspreiden en ze blij zijn dat we geen Europees hoeven te spelen.

    Wie de laatste weken de media goed gevolgd heeft weet dat de Telegraaf in de persoon van Valentijn Driessen een hetze aan het voeren is tegen de knvb en van Oostveen in het bijzonder. Dus de berichtgeving van zaterdag moet je in die context plaatsen. De knvb en van Oostveen naar de slachtbank voeren….wel over de rug van FC Utrecht.

    Wat betreft de licentie en het openstaande bedrag was de club niet goed geïnformeerd en is de betaling alsnog ( te laat )voldaan. De discussie ging er nu over of de knvb door ” schuld” te bekennen aan de UEFA FC Utrecht alsnog kon laten mee doen, en dat was zeker gebeurd onder druk van de media en voetbalwereld. De knvb is er immers voor de clubs zou je zeggen,alleen is het de laatste jaren een formele puinbak aan het worden en zijn wij Nederland het braafste jongetje van de Europese klas!

    Een column (mogen) schrijven is 1….met harde feiten komen is 2! Ik plaats dit weer onder rancune en domheid. Laat de andere domoor sanmartean er maar gauw inkomen met zijn ongetwijfelde lofzang over FvS en v.Schaik…maar niet heus.

    Voor de echte FC supporters….een fijne zomer.

  10. Serko

    Utrecht is en zal altijd een amateurclub blijven…..

  11. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    Wat hebben we toch weer een enerverend jaar achter de rug bij Belevingsproduct! Never a dull moment in Utrecht, behalve in de 34 wedstrijden op het veld dan, want daar waren vrijwel alleen maar dull moments te beleven. Maar goed, voor Belevingsproduct zelf is het voetbal toch ook maar bijzaak.

    Het echec van Bijbelse proporties begon dit seizoen allemaal met de aanstelling van ten Hag. Een trainer uit de diepste krochten van het Duitse amateurvoetbal, zonder enige ervaring op het hoogste niveau. Een week voor de aanstelling van ten Hag kondigde een glunderende van Seumeren bij de kritiekloze steunzender RTV Utrecht nog aan dat er een trainer van naam zou komen waar het publiek heel blij van zou worden. Het was het zoveelste teken aan de wand dat FransieFransie veel van het bergen van duikboten weet, maar werkelijk niets van FC Utrecht begrijpt. Of van voetbal, wat dat aangaat. De totale verbijstering rondom de aanstelling van ten Hag bleek weer een voorbode te zijn van een seizoen waarin alles weer -tot verbazing van steeds minder mensen- heerlijk ouderwets kolderiek misgaat!

    Ten Hag begon in de voorbereiding als snel met het vermoorden van alles dat leuk is aan voetbal. Spanning, aanvallen, doelpunten, snel spel, jagen, combinatievoetbal: de koppige Tukker sloopte amusement vakkundig uit het spel van Belevingsproduct en smeedde een Italiaanse 5-3-2 betonformatie. In augustus was de afbraakmachine compleet en werd aangevangen met nog verdedigender voetbal dan onder Wouters. Het was ook in augustus dat bekend werd dat geldverbrandingsoven Belevingsproduct de belastingbetaler weer eens tientallen miljoenen had gekost. Twintig miljoen gemeenschapsgeld kon de gemeente Utrecht weer afschrijven. Belevingsproduct smeedde snode plannen om de toch al getormenteerde supporters verder te beroven. Ze lanceerde de betaalkaart en gooide de cateringprijzen met 30% omhoog. Ook de voorheen gratis bustransfer (die al verdisconteerd is in seizoenskaarten en losse kaartjes) kostte vanaf nu ineens 5 euro, waarmee de supporter dus dubbel betaalde voor een dienst die reeds betaald was. En passant werd bekend dat ook de belofte op de gesloten hoeken definitief verbroken werd.

    In september sneuvelde record na record! Belevingsproduct was nooit eerder zo breed besproken op TV geweest als na de SS spreekkoren. Van journaal tot aan talkshows: Belevingsproduct was weer eens het zwarte schaap van het Nederlandse voetbal, mede doordat haar raaskallende dartscommentator weer eens geen moment ongebruikt liet om zijn aandachtsgeilheid te voeden. Je kon niet zappen of van Schaik was weer eens in beeld om te benadrukken hoe verschrikkelijk hij de spreekkoren vond. De oplossing van de slechtste bestuurder ooit bij Belevingsproduct was al even kostelijk. Hij ging een fancoach zoeken om het publiek te dompteren…Weer een september tot remember, zullen we maar zeggen!

    In oktober ging het eigenlijk pas echt weer ouderwets los! De club lanceerde een vod genaamd de State of the Club, dat eigenlijk geen enkel ander doel kende dan verdoezelen dat van Schaik sinds zijn aanstelling netto nog geen Euro heeft bespaard. De valse beloftes in 2012 (we zijn gezond in 2015) ten spijt, werd opnieuw een operationeel miljoenen verlies van boven de 6 miljoen bekend gemaakt. Michel Baas was het spuugzat om alles te moeten verdoezelen en als loopjongen van de RvC te fungeren en vertrok. Ook Edwin de Kruijff was het amateurisme eindelijk beu en had geen zin meer om als trekpop van een stronteigenwijze Tukker te fungeren, die getuige zijn transferrecord (Nganioni, Conboy, Striedel, Luder Ligeon) en werkelijk nog niet een begin van een idee van een goede voetballer heeft. Zichtbaar opgelucht trok hij de deuren van de Galgenwaard met een luide klap achter zich dicht. Het halve managementteam weg in twee weken tijd….

    Ook in november was het weer ouderwets smullen geblazen! FransieFransie zette zijn betalende klanten het mes op de keel en dreigde de stekker uit zijn faalproject te trekken, dit waar zijn klanten de afgelopen jaren dankzij het beleid van diezelfde van Seumeren al massaal gillend de Galgenwaard uitholden wegens leugens en wanprestaties van datzelfde Belevingsproduct. Belevingsproduct kwam ook weer negatief in het nieuws omdat Barazite naar goed middeleeuws gebruik weigerde om vrouwen een hand te schudden. Heel Nederland stond weer op zijn kop! Ondertussen probeert het spartelende Belevingsproduct krampachtig weer wat goodwill te winnen, door een zaak bij het CAS aan te spannen tegen Swansea, waar ook daar het uitblijven van betaling een blunder door eigen toedoen was. Ook werd bekend dat Belevingsproduct weinig tot niets terug zal zien van de beroving door eigen medewerkers. Van kale criminele kippen valt niet te plukken, ook niet door kippen die zelf al compleet kaal zijn. When it rains, it poors..?

    December was ook een hoogtepunt in de Utrechtse carnavalsshow! Waar te beginnen? Belevingsproduct lanceerde een Orwelliaans camerasysteem om klanten in HD te filmen en af te luisteren, scoorde een all-time diepterecord in de bezoekersaantallen tegen Ajax, kwam opnieuw negatief in het nieuws omdat Spekman zijn gratis douceurtje voor het verbrassen van 20 miljoen aan publiek geld morrend inleverde. Ondertussen lieten subsidiespons RTV Utrecht en het Pravda AD geen gelegenheid onbenut om te benadrukken dat clubs toch echt in de rij stonden voor Haller, die ook dit seizoen weer liet zien weinig anders te kunnen dan een penalty binnen schieten. Haller werd uiteraard niet verkocht, want de interesse bestond niet.

    Ook begin 2016 was weer ouderwets fenomenaal! Wilco van Schaik mocht als vriendendienst weer eens ongegeneerd brallen in huisblad AD over dat de club nu echt bijna gezond is (intussen weten we dat van Seumeren ook voor komend seizoen alweer een bankgarantie van 4 miljoen heeft klaarliggen) en faalde hopeloos in het langer vastleggen van Letschert. Uit zijn slecht zittende paarse marketingbroek kwam eveneens het idee dat voetbalclub (SIC) Belevingsproduct een maatschappelijke visie moest hebben, want ondanks dat het voetballend als jaren dramatisch is, is de club kennelijk mas que une voetbalclub. Prachtig als een falende organisatie zichzelf probeert te portretteren als een boegbeeld van de regio! Op de website volgde een lachwekkend politiek correct statement, waarin Utrecht zich committeert aan allerlei maatschappelijk projecten. Er kwam in de praktijk weer geen moer van terecht uiteraard. Project Life Goals (Zegt het u wat? Nee? Goh..) leverde weer een aardig éénmalig plaatje op, maar had zoveel substantie dat er nadien helemaal niets meer mee gedaan is. Plaatjes, dames en heren. Plaatjes.

    Zo schilderde van Schaik in februari het plaatje dat hij zijn les geleerd had van alle grootspraak uit het verleden, om zich onmiddellijk hierna compleet te vergalopperen met een uitspraak dat Utrecht twee keer lekker verdiend had aan Kali. Uiteraard ging de transfer van Kali naar Willem II niet door. De verdiensten ook niet. Ook begin 2016 blijft gelukkig alles dat van Schaik aanraakt hopeloos mislukken. Hilarisch! In de bevriende media viel te lezen dat er een run op de kaarten voor de halve finale van de beker was. In werkelijkheid druppelde het traag en waren er vlak voor de wedstrijd nog genoeg kaarten beschikbaar. In Rotterdam waren ze in 1 dag uitverkocht… Ook werd een nieuwe jeugdtrainer aangekondigd. Rick Kruijs. Dat zal vast in het kader zijn geweest van de nieuwe topsportmentaliteit.

    Maart werd uiteindelijk een redelijk rustig maandje. Met grote moeite worstelde Belevingsproduct zich langs amateurclub VVSB en haalde de bekerfinale, waarvan eigenlijk op voorhand al vaststond dat deze verloren zou worden. Belevingsproduct voetbalde al maanden lang afschuwelijk. Iedere vorm van tijdelijke progressie binnen de al jaren durende regressie die gedurende het seizoen zichtbaar was, ebde langzaam weer terug naar waar ze vandaan kwam en zo ontstond de nieuwe (oude Wouters) basis die er toe zou leiden dat Belevingsproduct werkelijk iedere wedstrijd waar iets op het spel stond zou gaan verliezen. Opnieuw werd ook nog even het nieuws gehaald met geruchten over verdacht gokgedrag in de wedstrijd tussen Willem II en Belevingsproduct. FransieFransie leek het rampseizoen geen reet te interesseren en liet half Nederland twijfelen over zijn mentale gezondheid. De olijke onnozelaar doet ook nog even een poging om Bernie Madoff te overtreffen met een ongekende ponzi-scheme. ‘Pssst, aandelen kopen van mijn failliete b.v….?’ Valentijn Driessen werd het primeurtje gegund, die als bedankje niet één zinvolle of relevante vraag stelde in het reclamestuk. Fijn toch, dat soort samenwerkingen!

    April stond voornamelijk in het teken van sportieve drama’s en werd daarmee een weinig noemenswaardige maand. De vierde plek werd keer op keer verkloot, de bekerfinale werd kansloos verloren met schandalig slecht voetbal, Letschert debuteert niet in het Nederlands elftal en ten Hag helpt Hardeveld persoonlijk aan een nieuwe zware blessure door hem veel te vroeg weer te brengen in een wedstrijd die eigenlijk nergens over ging. Het was een rustig maandje. Het schandaaltje van de maand was eigenlijk dat FC Utrecht de supporters opnieuw beroofde bij het kopen van een bekerkaartje. Iedere supporter betaalde op voorhand 5 euro voor een verzekering in het geval dat er iets gemold zou worden tijdens de bekerfinale…Zoiets kan echt alleen bij Belevingsproduct! Waar vind je zulke schaamteloze zwendelarij anno 2016 nu nog? Prachtig!

    Mei bracht al snel een nieuw financieel drama voor de meest amateuristisch geleide voetbalclub van Nederland. Jong Belevingsproduct promoveert naar de Jupiler League en wordt de volgende financiële molensteen om de nek van de technisch failliete bv. Weer een miljoen dieper in het rood komend jaar! Hatseflats. Het eerste elftal van Belevingsproduct ging verder op de sportieve voet van de voorgaande maanden en verneukte opnieuw iedere wedstrijd die er toe deed. Ten Hag werd onderwijl beloont met de titel Trainer van het Jaar, waarmee ook deze voorheen prestigieuze Eredivisie titel voorgoed van haar glans gestript is. Vlak nadat van Seumeren bij VI opnieuw zijn laatste betalende klanten mocht schofferen met nota bene gemopper over het lege stadion, volgde de heerlijk spectaculaire klap op een seizoen vol wanprestatie, negatieve pers, organisatorisch amateurisme en verdere afbraak! Belevingsproduct zou door een eigen blunder (wat een bewussie is!) inzake het niet betalen van een factuur sowieso geen licentie voor Europees voetbal zou krijgen, waardoor de wedstrijd tegen Heracles (die uiteraard ook verloren werd) er toch niet meer toe deed. Het was allemaal een geënsceneerde inside job en deze schandalige waarheid zal snel uitkomen. Let maar op! Het was weer een schandalig schouwspel en vandaag wist Belevingsproduct dan ook niet half hoe snel ze de beroepszaak weer in moest trekken. Heul niet verdacht natuurlijk. Het is allemaal zo opzichtig dat je soms wel eens denkt dat er een ex-PVDA’er van de gemeente Utrecht in de communicatie werkt. O, wacht…

    Mon dieu, wat heb ik weer genoten dit jaar! Het was weer een ouderwets Belevingsproduct seizoen! Bullshit, leugens, schandalen, cover-ups, diepterecords in bezoekersaantallen, sportieve drama’s, organisatorische rampen, supportersbedrog, zwendel, bijna iedere maand negatieve pers; het was genieten geblazen! Het voetbal hebben we het maar even niet over, want daar is ook niets anders over te zeggen dan dat het weer ouderwets laf en geestdodend was. Voetbal is sowieso een bijzaak bij een belevingsproduct. En zo stevenen we af op de transferperiode, met een opnieuw record-miljoenentekorten die gedekt moeten worden. Ik zie er ontzettend naar uit, maar natuurlijk krijgen we eerst nog een andere kers op de spreekwoordelijke taart. Het CAS zal binnenkort natuurlijk bekend maken dat Belevingsproduct ook die kansloze Vorm-slag (volstrekt voor de bühne) verloren heeft, waarop de man die echt helemaal niets lijkt te kunnen (van Schaik) weer even zijn lachwekkende nonsens over koffiejuffrouwen mag epibreren. Dat wordt weer vermakelijk!

    Seizoen 2016/2017! Wat kijk ik er alweer naar uit! Een prettige zomer allen!

    Salut,

    S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  12. TS

    Dank Paul, jij ook een fijne zomer.

  13. hendrik

    Rene van de Berg een bijnaam geven is goedkoop en niet nodig, zeker niet als je weet dat de schrijver van dit stuk grotere belangen heeft bij supporters stichting True Support. Een stichting overigens die al iets langer op de hoogte was van dit geschil. Ben zou je op een zelfde manier toy boy van True Support kunnen noemen.
    Niet doen totaal onnodig

  14. V-a-n-e-n-b-u-r-g

    En dan de lijken die nog in de kast zitten… Is de betaling voor uw seizoenkaart al afgeschreven?

  15. Mikel

    Haha sanmartaen. Hij is geweldig. Ik heb genoten.
    Kijk Ben, zo schrijf je een column ipv lekker wezen eten bij de Chinees.

  16. Paul

    5e plek
    Volgens VI een 3e plek overall
    Bekerfinale
    Jong Utrecht kampioen
    Toeschouwersgemiddelde gestegen
    Beste trainer eredivisie
    Selecties Ned Elftal: Letschert en Ramsrlaar
    Selectie Jong Oranje: Joosten, Ramselaar
    Selectie Jong Marokko: Amrabat
    Selectie Jong Frankrijk: Haller
    Doorbraak jonge talenten: Joosten-Troupee

    Tja….het hoeft niet zo lang te zijn hoor!

    Advies seizoen 2016-2017: kies een andere club of ga aan de pillen net als de columnist.

    Salut

    En voor de echte fans, want zonder fans geen voetbal: Forza Utreg!

  17. Katja

    Sanmartean, kennelijk tijd teveel om zoveel te spuien. Als supporter die al 45 jaar komt (en bijna geen wedstrijd gemist) moet ik zeggen dat er dit seizoen best wel leuk werd gevoetbald, alleen eens een keertje vaker tegen de bal rammen ipv hem in het doel proberen te pielen.
    En waar blijven de dichte hoeken nou Frans ? 3 Jaar geleden beloofd in de Forza. Man een man, woord een woord.

  18. Ruud

    Ik sluit me volledig aan bij Paul. In een notendop het succes verhaal vd de FC dit jaar! Tot op de laatste dag spannende, leuke wedstrijden gezien (en ik kom er al 40 jaar). Alle vertrouwen in de toekomst van deze mooie club. Maar wat een intens triest figuur eigenlijk die S-a-n… Totaal in de war probeert hij mensen te overtuigen van zijn volstrekt onzinnige aannames, theorietjes en andere onzin. We leven in een vrij land dus hij mag het doen maar sjonge jonge, wat is die jongen los van de werkelijkheid…

  19. RickFCU

    Haha sanmartean, goed gezegd weer! Ik ben het er nog helemaal mee eens ook. Het nep optimisme overal komt me de buik uit. Het gaat helemaal niet goed met mijn clubje. Blij dat iemand zegt waar het op staat.

    Salut,
    RickFCU

  20. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    Katja 24/5/2016 – 14:14

    Leuk gevoetbald? Wel, u uw mening, ik de mijne. En met het volste respect voor uw mening; ik had het daar onmogelijk meer hartgrondig, intrinsiek en dan ook werkelijk tot in iedere vezel van mijn lijf mee oneens kunnen zijn. Persoonlijk kijk ik liever een zes uur durende documentaire over het paringsgedrag van de tsé-tsé vlieg dan dat ik een halve wedstrijd van dat afgrijselijke anti-voetbal moet aanschouwen. Persoonlijk zou ik het voetbal dat Belevingsproduct al jaren etaleert dan ook eerder kwalificeren als geestelijke marteling, dan als ‘leuk’.

    Die dichte hoeken kunt u overigens op uw buik schrijven, net als iedere andere belofte die u drie jaar geleden werd gedaan. Ook de belofte dat Belevingsproduct b.v. in 2015 financieel gezond zou zijn is daar weer een voorbeeld van, waar de realiteit anno 2016 nog altijd een perpetuum technisch-faillissement is, waar de miljoenentekorten nog even hoog zijn als bij aanstelling van van Schaik. Op iedere belofte die Belevingsproduct u deed, doet of zal doen kunt u dan ook het beste de Wet van van Schaik toepassen: ‘van het gezegde ligt het diametraal tegenovergestelde dichterbij de waarheid dan hetgeen gezegd is’. Het is welhaast een natuurwet, wat ik u brom.

    Salut,

    S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  21. Herman

    Utrechters houden niet van topsport.
    Als je 2 finales verliest en in plaats van 3e opeens als 5e eindigt dan heb je het gewoon verprutst. Misschien eens in de leer gaan bij een club met een echte topsportmentaliteit, daar zouden ze enorm balen van deze laatste weken.
    Utrecht berust, veelzeggend!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).