Terwijl mijn dochter zich prima vermaakte op de Bunnikside waren er opstootjes in Vak N | De Utrechtse Internet Courant Terwijl mijn dochter zich prima vermaakte op de Bunnikside waren er opstootjes in Vak N | De Utrechtse Internet Courant

Terwijl mijn dochter zich prima vermaakte op de Bunnikside waren er opstootjes in Vak N

Terwijl mijn dochter zich prima vermaakte op de Bunnikside waren er opstootjes in Vak N
Afgelopen week was  de technische avond op Zoudenbalch. Fans mochten een aantal verantwoordelijken de hemd van het lijf vragen. Uiteraard was ook ik van de partij. Wilco van Schaik had de presentatie uit handen gegeven.

Afgelopen week was  de technische avond op Zoudenbalch. Fans mochten een aantal verantwoordelijken de hemd van het lijf vragen. Uiteraard was ook ik van de partij. Wilco van Schaik had de presentatie uit handen gegeven.

Dat was prima. Deze gespreksleider liet iedereen ruimschoots aan het woord. Een aantal zaken werd duidelijk. De komende weken/maanden, gaat FC Utrecht in gesprek met Ten Hag over een mogelijke contractverlenging. Bij het horen van maanden, gaan mijn wenkbrauwen fronzen. Als je graag verder wil, dan dien je wel snel zaken te doen. Anders is wellicht de vogel gevlogen. Tevens, er lopen 11! contracten af 1 juli 2017. En niet de minste. Daar is een trainer/technisch manager uiterst belangrijk in. Supporters hadden ook graag een wat andere spelstijl voor ogen. Die van passie, strijd en vechtlust. Ten Hag was duidelijk. Dat gaat niet meer gebeuren. Fans romantiseren te veel. Tijden zijn veranderd. Jean Paul de jong had ook een interessante: Hebben de fans nog wel onvoorwaardelijke steun voor het team? Het bracht de nodige discussie met zich mee. Maar wat is de definitie van onvoorwaardelijke steun? Een staande ovatie na FC Utrecht – FC Groningen? Spelers moeten niet zeuren en piepen. Ze moeten beseffen dat zij in een uitzonderlijke positie zitten. Worden aanbeden door velen. Sommige gaan daar erg ver in. Geven hun laatste euro uit voor een shirt met de naam van hun held. Ik snapte de vraag van de De Jong zeker. Maar de Galgenwaard is al lang de Galgenwaard niet meer van de jaren 1990 – 2000. De hel van Galgenwaard. Vervlogen tijden. Fans zijn meer dan eens bijzonder teleurgesteld. En telkens komt dat verdomde Differdange om de hoek kijken. Dat blijft toch een zaakje. Maar goed, de technische avond was geslaagd. Ik vraag mij wel af wanneer eens een aantal andere supporters op staan. Het zijn al jaren steeds dezelfde die vragen/opmerkingen hebben.

De wedstrijd tegen de Eagles was de eerste helft zeer pover van FC Utrecht. De Eagles speelde fris en aantrekkelijk voetbal. Misten een paar goede kansen. Ondanks alles gingen we rusten met een 1 – 0 voorsprong. In de tweede helft een veel beter FC Utrecht. Zo zien we het graag. Uiteindelijk leverde het een terechte 3 – 0 overwinning op. Het duizendste duel in de Galgenwaard. Dat moest dus iets speciaal worden. Het werd de eerste keer dat mijn dochter de wedstrijd vanaf de Bunnikside bezocht. Ondanks haar wat jonge leeftijd en verhalen over knokken en hooligans, had ze een heel leuke avond meegemaakt. Vol bewondering heeft ze staan kijken naar al die gekken die stonden te springen en te hossen. Heb je mee gesprongen vroeg ik haar. Ja natuurlijk, wat dacht je dan. Haar ogen waar ook gericht op vak N. Daar waren een paar honderd supporters van Mark van de Maarel aanwezig. Zaten geen minuut en het ontaardde zelfs in opstootjes en het gooien met bier. Vervolgens ging ook de tap nog dicht op de Zuid tribune. Zelfs kinderen hadden het niet naar hun zin daar. Erg jammer. Plaats ze voortaan lekker op de Bunnikside. Hebben gezinnen geen last van ze.

De komende tijd volgt een aantal wedstrijden waarmee het linkerrijtje met rasse schreden kan worden genaderd. Te beginnen met zaterdag. Willem 2 uit. Niet verliezen daar, zou al heel mooi zijn. Vervolgens komt voor de beker FC Groningen ( u weet wel ) naar de Galgenwaard. Een mooie revanche wedstrijd. Nec en Excelsior staan vervolgens op het programma. Door in de beker en stevig in het linkerrijtje. Maar eens zien waar we staan op 6 november. 2 weken later volgt Twente uit. Bekend gebied voor Ten Hag. Ingewijden weten het zeker. Ten Hag en Twente sturen aan op een huwelijk. Persoonlijk geloof ik daar absoluut niet in. Laat FC Utrecht maar als de bliksem proberen te verlengen met Ten Hag. Het zal de benodigde rust en duidelijkheid verschaffen. Er is de komende weken heel veel werk aan de winkel op technisch gebied. Ten Hag met in zijn kielzog De Jong, is een perfect duo om onze FC ook in het seizoen 2017 – 2018 naar ongekende hoogtes te doen stijgen. Mee doen om een prijs. Dan volgt vanzelf de onvoorwaardelijke steun!

 

9 Reacties

Reageren
  1. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    Belevingsproduct heeft intussen haar excuses aangeboden voor het ongemak dat de studenten veroorzaakten. Het is ook wel een ding! Kom je naar de Galgenwaard voor je rust (je gaat al lang niet voor het voetbal of de sfeer tenslotte) staan er ineens allerlei studenten naast je te zingen, springen en de club aan te moedigen. Dat kan potjandikkie natuurlijk niet de bedoeling zijn van een middag Galgenwaard anno 2016. Ik zou mijn geld terugvragen!

    Verder sluit ik me aan bij scribent ten Boden. Ten Hag en de Jong lijkt ook mij het ideale trainersduo voor komend seizoen, maar dan om de laatste nagel in de doodskist te rossen. Saaier voetbal dan dit duo presenteert bestaat niet. Simpeler voetbal ook niet. FC Lange Bal, kopte VI van de week treffend. Liefst 235 keer in 8 wedstrijdjes speelde Belevingsproduct de blinde peer naar voren. Het meeste van alle ploegen in de Eredivisie.

    Het overige balbezit komt neer op oeverloos achterin rondspelen. That’s it! Werd je 10 jaar geleden verketterd in Nederland voor het spelen van dit nihilistische zielloze robotvoetbal, kun je er in deze totaal verwarde voetbal-zeitgeist der Nederlands voetbal anno 2016 zelfs trainer van het jaar worden. Verbijsterend. Werkelijk verbijsterend.

    Anyway. Geen passie, strijd en vechtlust meer. Dat zijn teksten die er bij mij ingaan als God’s woord in een ouderling. Als de sodemieter verlengen die contracten!! Op naar het definitieve einde van Belevingsproduct en de wederopstanding van FC Utrecht.

    Salut,
    S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  2. m

    bier gooiende studenten op vak N, volgens mij is dat makkelijk uit te zoeken wie dat zijn, hebben deze mensen ook allemaal een clubkaart? mijn moeder van 70 wilde ook een keer naar deze wedstrijd en dacht gewoon een kaartje te kopen en de fanshop, moest ze eerst een clubkaart aanvragen anders kon ze geen kaartje kopen, met andere woorden, deze studenten kan je makkelijk een onvoorwaardelijke straf geven, nog 1x over de schreef , dan een stadionverbod voor bv 2 jaar.

  3. Adrem

    AUB geen contractverlenging voor Ten Hag. Volgend seizoen JP zoals hij destijds Eindhoven liet voetballen

  4. John van Klaroen

    Ah Sanmartean, heb je het al gezien? De wereldtrainer Ernest Faber heeft dit weekend weer met 0-3 verloren, inclusief 2 rode kaarten. Als jouw advies van vorig jaar was opgevolgd was het ongetwijfeld veel beter gegaan met FC Utrecht 😉

  5. Roel

    Wat een gezeik zeg over die studenten!!! Zet ze maar bij ons op de City side! Iedereen is welkom zeker als ze een beetje gezellig zijn! Als je voor je rust komt ga je maar naar schaken kijken!

  6. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    @John van Klaroen 17/10/2016 – 15:58

    Ernst Faber? Is dat niet de trainer van die ploeg die Belevingsproduct een paar weken geleden in eigen huis met 1-5 totaal de gallemiezen in speelde?

  7. Hendrik

    Ten Hag: FC Twente, Pec Zwolle en GAE hebben een beter publiek dan FC Utrecht.
    JP de Jong: Het FC Utrecht publiek staat niet meer ONVOORWAARDELIJK achter het team.
    Zegt veel over dit topduo, deze supporters betalen jullie vreten en zoals een bekend columnist ooit zei: Zonder supporters geen voetbal.
    Dat ze beiden vlug elders emplooy vinden

  8. John van Klaroen

    @S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n 17/10/2016 – 18:54

    Yep! Die wedstrijd leverde Ernest de helft van het huidige aantal punten na 9 wedstrijden op! Ik weet niet hoe jij erover denkt, maar ik zeg trainer van het jaar-materiaal.

    Oh wacht, jij zei dat vorig jaar al 😉

  9. Paul

    Gibson….ehh….sanmartean, wat doorzichtig allemaal van je.

    DUIC wil gewaardeerd worden toch? Kom dan eens met echte voetbal inhoudelijke columns ipv deze prietpraat….tenenkrommend!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).