Opeens lazen duizenden Chinezen De Utrechtse Internet Courant | De Utrechtse Internet Courant Opeens lazen duizenden Chinezen De Utrechtse Internet Courant | De Utrechtse Internet Courant

Opeens lazen duizenden Chinezen De Utrechtse Internet Courant

Opeens lazen duizenden Chinezen De Utrechtse Internet Courant
Natuurlijk, er komt een beetje geluk bij kijken. Je moet op het juiste moment op de juiste plek zijn.  DUIC-redacteur Robert Oosterbroek was 30 september op de Maliebaan en zag een even bijzonder als hilarisch beeld.

Natuurlijk, er komt een beetje geluk bij kijken. Je moet op het juiste moment op de juiste plek zijn.  DUIC-redacteur Robert Oosterbroek was 30 september op de Maliebaan en zag een even bijzonder als hilarisch beeld.

Vanwege een roodlichtcontrole stond er een fietsfile van meer dan honderd meter. Hij maakte een fotoreportage die we dezelfde dag op DUIC plaatsten. Het bericht ging viral en werd door meer dan kwart miljoen mensen over de hele wereld bekeken. Opeens namen duizenden mensen in China kennis van DUIC.

Heel opmerkelijk, maar in essentie niet meer dan dat. DUIC is immers niet opgericht om lezers over de hele wereld te bereiken, al hebben we wel veel vaste lezers buiten onze landsgrenzen. We richten ons op de bewoners van Utrecht, maar daar komt in 2015 een bijzondere groep bij. UDB-voorzitter Trude Maas deed in haar column op DUIC al een oproep om de taalbarrière van de vele in Utrecht wonende buitenlanders te slechten. Expats, studenten maar ook toeristen zijn gasten in de stad die zich thuis moeten voelen. Daarvoor is informatie over wat er in hun nieuwe omgeving gebeurt een belangrijk hulpmiddel. Partijen in Utrecht realiseren zich steeds meer dat er voor hen als gastheer een belangrijke rol is weggelegd. Ze zijn in gesprek met DUIC om dit jaar met een Engelstalige variant op DUIC te komen. Ik gebruik nadrukkelijk het woord variant, omdat een vertaling van DUIC alleen niet afdoende is. De site voor buitenlandse bezoekers (wie een goede naam weet, krijgt een meter Vockingworst) geeft aan wat er gebeurt maar ook waarom. Zo gaat de bezoeker zich thuis voelen in de stad van kennis en cultuur.

Dit is niet de enige grote stap die we dit jaar gaan zetten. In samenwerking met Martin Blankensteijn (Blendle) en DDK ontwikkelde DUIC de Urban App. In deze app komt alle lokale informatie (nieuws, evenementen, 112-meldingen, vergunningen, vuilnisophaaltijden, weer, huizen, aanbiedingen, etc) samen. Deze informatie wordt gesorteerd op basis van de voorkeuren en postcodes van elke individuele gebruiker. De Urban App wordt in 2015 geïmplementeerd.

En er is meer. Nog deze maand gaat DUIC samen met Utrecht Science Park, Economic Board Utrecht en Utrecht VC  van start met een kennisplatform dat de lezer op de hoogte stelt van belangwekkende ontwikkelingen. Utrecht is buiten discussie de stad van kennis maar deze kwaliteit is voor velen niet zichtbaar. Dat moet en gaat veranderen.

Na een proefperiode van drie maanden zijn  DUIC en Nu.nl overgegaan tot een definitieve samenwerking. Hiermee wordt het bereik van onze berichten substantieel verhoogd en kunnen wij adverteerders een nog interessanter bereik bieden.

En dan bouwen we ook nog aan het grootste ondernemersplatform van Utrecht in samenwerking met Utrecht Netwerk, genaamd UND. We zullen mede met hen Meet ups, de populaire maandelijkse Mariaborrels en vier keer per jaar een seminar organiseren.

Er is dus alle reden om DUIC ook dit jaar te volgen. Natuurlijk ook voor onze dagelijkse berichtgeving. U weet ons steeds beter te vinden. Onze bezoekcijfers zijn dit jaar meer dan verdubbeld.

Kon ik vorig jaar op deze plek melden dat onze site in 2013  1.159.987 keer was bezocht, in 2014 was dat 2.633.571 keer. Daar zaten dus wel een paar duizend chinezen bij.

De medewerkers van DUIC wensen u een voorspoedig 2015.

Michael Kroonbergs, hoofdredacteur

15 Reacties

Reageren
  1. Wouter

    Leuk dat er een Engelse variant komt! ‘The Utrecht Online Gazette’? Houd je ook het ouderwetse woordgebruik erin. 🙂

  2. Sean

    Ik ben erg benieuwd naar de app, en ook het kennisplatform is een leuk concept. Ik hoop dat de samenwerking tussen DUIC en NU.nl voorspoedig verloopt.

    Helaas heb ik wel een typfoutje (ik neem aan dat het een typfoutje is) ontdekt: in de alinea met het nieuws over de samenwerking tussen DUIC en NU.nl staat ergens een T waar een D had gemoeten.
    Kan gebeuren natuurlijk. 🙂 Succes en een voorspoedig Nieuwjaar!

  3. Michael

    Waarom zo geheimzinnig Sean?
    Waar staat die T die een D had moeten zijn?

  4. Leon

    Niet te moeilijk doen over de naam. Een duidelijke, makkelijke naam die intuitief in je opkomt (en waarvan de url nog vrij is): utrechtnews.nl

  5. Jelle Koerselman

    @Michael ik denk dat Sean bedoelt dat het moet zijn : hiermee word(zonder t) …….verhoogd .

  6. Michael

    Maar dat moet toch echt dt zijn Jelle!

  7. Jelle Koerselman

    true

  8. Rineke Sloetjes

    Geluk en ook wijsheid heb je nodig in het leven…
    een mooi en inspirerened 2015 gewenst voor redactie en lezers van DUIC.

    Mooie ideeën voor 2015. De Urban app klinkt goed,
    maar ook het UND ondernemersplatform – als bestuurslid van een van de ondernemersverenigingen in utrecht (op de wetering haarrijn) ben ik hier benieuwd naar.

    Hou ons – ook het komend jaar – goed op de hoogte.

  9. Ton

    Goed bezig! Van harte nóg meer succes toegewenst!

  10. Sean

    Ik zie net dat de T (‘verhoogd’ in ‘Hiermee wordt het bereik van onze berichten substantieel verhoogd’ was geschreven als ‘verhoogd’) al veranderd was naar een D, dat zal gebeurd zijn na mijn reactie.

  11. Redactie DUIC

    Beste Sean,
    Dat klopt!
    Redactie DUIC

  12. beestje

    Dat is nog eens goed nieuws aan het begin van het nieuwe jaar. Mooie initiatieven. En wat de naam betreft; simpel houden. Zoiets wat Leon zegt. utrechtnews.nl Je kunt het ook oubollig maken: utrecht.feelyouathome.nl Maar dat is meer wat ik onze buitenlandse gasten gun. Succes DUIC !

  13. Corrie

    Heerlijk al die plannen.
    Veel succes ermee gewenst!

  14. Elly

    UandYou.nl voor de buitenlandse lezers 😉

  15. Ymke

    Lekker bezig DUIC.

    Naam voor de Engelstalige versie: UTOWN – u too own Utrecht

    Of: UTrecht’s Online World News.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).