PEC Zwolle was kansloos in de Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant PEC Zwolle was kansloos in de Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant

PEC Zwolle was kansloos in de Galgenwaard

PEC Zwolle was kansloos in de Galgenwaard
Het was zaak om zaterdag tegen PEC Zwolle waakzaam te blijven. Met een sluwe vos als trainer Ron Jans weet je het immers nooit. Hij kende ongekende successen met PEC Zwolle. Maar dit seizoen loopt het stroef in Zwolle.

Het was zaak om zaterdag tegen PEC Zwolle waakzaam te blijven. Met een sluwe vos als trainer Ron Jans weet je het immers nooit. Hij kende ongekende successen met PEC Zwolle. Maar dit seizoen loopt het stroef in Zwolle.

PEC Zwolle kan de punten hard gebruiken om niet in de onderste regionen terecht te komen. In de basis opstelling van FC Utrecht geen Barazite en Zivkovic. Indien beiden in goeden doen zijn ze een plaag voor de tegenstander. Ze waren niet fit genoeg om aan de aftrap te beginnen. Ondanks een mooie actie van FC Utrecht om seizoenkaarthouders de gelegenheid te geven om met 50% korting een extra kaart te kopen, waren er tegen de 18000 toeschouwers. Een tegenvaller voor een club die strijdt voor plaats 4.

Tevens de huldiging van Germaine De Randamie. Wat een vreugde en trots straalde deze dame uit tijdens haar huldiging. Ook de burgemeester van Utrecht Jan van Zanen zorgde voor een extra smile op haar gezicht. Ze ontving de sportpenning van de stad Utrecht. Zelf doet Germaine er nog een schepje bovenop. Ze wil haar wereld titel maar op eem plek verdedigen: De Galgenwaard. Lets do it!

Maar er was ook respect voor de overleden Nijntje tekenaar Dick Bruna. Een groot applaus viel hem ten deel en FC Utrecht speelde met rouwbanden om. Op de Zuid tribune een mooi spandoek met Nijntje.

FC Utrecht begon vol bravoure aan de wedstrijd. Daarbij viel op de rol van Kerk en Joosten. Getergd en met passie. Beiden toonden de goede spirit. Diverse schoten op doel die nog niet het gewenste resultaat hadden. Kerk en Joosten beiden iets te enthousiast maar waren al heel wat aangenamer om naar te kijken dan Zivkovic. Ik moet nog maar zien of Zivkovic tegen Groningen in de basis staat. Net voor rust kwam de beloning voor Kerk. 1 – 0. Dat is lekker rusten. PEC Zwolle had bijna geen kans gehad in de eerste helft. De strategie van Ten Hag pakte weer eens bijzonder goed uit.

We zaten net op onze plek de tweede helft en de 2 – 0 hing in de touwen. Wederom Kerk! Hij kreeg zijn kans van Ten Hag en slaagde Cum Laude. Nacer Barazite kreeg ook nog speeltijd. Ondanks een griepje. Ook hij liet zien in goede vorm te verkeren. Nam de 3 – 0 voor zijn rekening. Jammer dat PEC Zwolle ook nog tegen scoorde. Wel een mooie goal. De punten bleven dik verdiend in de Galgenwaard. De fans gingen tevreden huiswaarts. Aanstaande zaterdagavond FC Groningen uit.

In alle opzichten een waardeloze aanvangstijd:18.30 uur. Maar eens zien hoeveel FC Utrecht supporters dat op de been brengt. Niet verliezen in Groningen zou mooi zijn. Het kan daar spoken. Plaats 4 is nog immer haalbaar aan het einde van de rit. Ten Hag zal gaan voor de drie punten. Kerk weer in de basis?

3 Reacties

Reageren
  1. herman

    Leuk voor Utrecht, vierde plek is toch de beste van de rest op enorme afstand van de top 3.

    Utrecht is overigens de clubs met de meeste eigen doelpunten mee in de Eredivisie, Utrecht heeft al 4 keer geprofiteerd van een eigen doelpunt!
    Gaat de club hierover nu ook mekkeren, net zoals het kinderachtige gezeur over al dan niet ten onterechte afgekeurde goals!

  2. Yugo Worst

    herman, waarom zou Utrecht mekkeren over eigen goals mee? Dat zou toch heel vreemd zijn? En ten tweede, dat je dit in verband brengt met onterecht afgekeurde doelpunten door scheidsrechters, wil je daarmee zeggen dat de scheidsrechter ook invloed heeft op het aantal eigen doelpunten?

    Heel raar verhaal dit.

  3. Moose

    Herman, je doet precies het zelfde nu 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).