Pep en Frans missen scorend vermogen: ‘Hopelijk gaat Van Seumeren geflopte inschatting van Jordy Zuidam herstellen’ Pep en Frans missen scorend vermogen: ‘Hopelijk gaat Van Seumeren geflopte inschatting van Jordy Zuidam herstellen’

Pep en Frans missen scorend vermogen: ‘Hopelijk gaat Van Seumeren geflopte inschatting van Jordy Zuidam herstellen’

Pep en Frans missen scorend vermogen: ‘Hopelijk gaat Van Seumeren geflopte inschatting van Jordy Zuidam herstellen’
Pep en Frans
Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Een punt gewonnen of twee verloren? Dat is het dilemma waar veel FC Utrecht-supporters zondagavond voor stonden. Op de late avond sleepten de Domstedelingen in de slotseconden een gelijkspel uit het vuur tegen Excelsior (2-2). Pep en Frans maken zich zorgen over de aanvallende kwaliteiten, haten zondagavondvoetbal en roepen Tubantia-journalist Leon ten Voorde tot de orde.

“Zondagavondvoetbal is echt niks voor Utrechters”, zo begint Pep stellig. “Er is geen enkele vader die met zijn jonge kinderen zondag om 20.00 uur naar een potje degradatievoetbal komt kijken. Tot overmaat van ramp begon de avond ook nog met een walgelijke lichtshow. Met samengeknepen ogen was te zien dat er naast het veld een aantal EHBO’ers met een defibrillator aanwezig waren. Deze zijn dit weekend vermoedelijk gebruikt om de supporters die een epileptische aanval van het licht kregen weer op te lappen.”

Naast de lichtshow, stoorden de broers zich ook aan het vertoonde spel van hun club. Lange tijd verdedigde Excelsior een voorsprong. Het is volgens Frans tekenend voor de penibele staat van FC Utrecht. “De situatie is inmiddels erg zorgwekkend. Het is schandalig dat FC Utrecht-supporters anno 2023 blij moeten zijn met een gelijkspel in eigen huis tegen een lullig ploegje als Excelsior. Onze club ging pas vechten en strijden toen het op een 0-2 achterstand was gekomen. Er waren zelfs drie frisse wissels nodig om enige vorm van bevlogenheid en geloof in het team te brengen. Er zit dus structureel iets niet goed.”

Lidberg is een shorttracker

Trainer Ron Jans koos deze wedstrijd voor Marouan Azarkan, Taylor Booth en Isac Lidberg in de aanvalslinie. Pep hoopt dat deze samentelling niet snel weer aan de aftrap verschijnt. “Deze aanvallers bakken er helemaal niks van. Azarkan is een teamonwaardige arrogante egoïst. Al zijn acties mislukken en toch weerhoudt hem dat niet om het daarna nog acht keer hopeloos te proberen. Aan de andere kant speelt Booth op de flank. Hij heeft in zijn hele voetballeven alleen een dubbele schaar als schijnbeweging geleerd en komt daarmee nog geen lantaarnpaal voorbij. Als kers op de taart hebben we Lidberg als aanvalsleider. Misschien kan technisch directeur Jordy Zuidam even uitzoeken of hij in Zweden wel is opgeleid tot voetballer. Hij loopt elke week met een ingetapete hand en daarmee lijkt hij eerder op een shorttracker.”

De Domstedelingen beschikken dus over weinig aanvallende creativiteit. FC Utrecht wist in twaalf competitiewedstrijden ook maar elf doelpunten te maken. Frans hoopt daarom dat Jordy Zuidam snel actie gaat ondernemen. “Afgelopen zomer heeft Zuidam veel vertrouwen uitgesproken in Azarkan, Romeny, Lidberg, Seuntjens en Descotte. Het vertrek van Tasos Douvikas en Sander van de Streek was hier volgens Zuidam volledig mee opgevangen. Het blijkt een lachwekkende beslissing. Hopelijk gaat Frans van Seumeren de geflopte inschatting van Zuidam herstellen en trekt hij in de winsterstop alsnog de portemonnee.”

Schoolkrant-journalist Leon ten Voorde

Het gelijkspel tegen Excelsior was afgelopen week niet het enige opvallende nieuws. Na de wedstrijd tegen FC Twente ontstond er veel consternatie over vuurwerkgeluiden, die Utrecht-supporters zouden hebben gemaakt. Tubantia-journalist Leon ten Voorde sprak hier zijn ongenoegen over uit. Pep wil de journalist, als reactie, een tip meegeven. “Ieder jaar als FC Twente op bezoek komt, kunnen hun supporters het niet laten om massaal: “k*nker Utrecht, k*nker Utrecht” te zingen. De vuurwerkgeluiden die FC Utrecht-supporters vorige week hebben gemaakt zijn zeker niet netjes. Het is alleen lachwekkend dat meneer Ten Voorde het als verkapte FC Twente-supporter niet kon laten om selectief verontwaardigd te zijn. Het is als journalist goedkoop om ergens schande van te spreken, terwijl je een eenzijdig verhaaltje ophangt. Misschien kan deze flierefluiter ergens in het oosten van het land een eigen schoolkrantje beginnen.”

Tot slot wil Frans nog even stilstaan bij zijn eigen club. De huidige resultaten gaan hem namelijk niet in de koude kleren zitten. “De komende wedstrijden tegen Sparta, AZ en Go Ahead Eagles gaan loodzwaar worden. Met de winsterstop kan FC Utrecht zomaar op een degradatieplek staan. Iedereen denkt dat het wel even goedkomt, maar dan moeten er in de laatste wedstrijden voor de winterstop echt punten gepakt worden.”

7 Reacties

Reageren
 1. Yoshua

  Niet zo negatief.
  René Hake was toch die onverstaanbare oosterling die niets kan.
  Hoe kunnen de boys nu gaan beweren dat Go Ahead Eagles moeilijk gaat worden.
  Zijn ze de wedstrijd tegen AZ vergeten vorig jaar?
  Sparta kan een hindernis worden.
  Maar verliezen van de slecht presterende Hake, dat gaat niet gebeuren.
  Toch?
  Komt allemaal wel goed, 12e of 13e worden we altijd.
  Daarna gaat Jordy zijn honderd miljoen stuk slaan.
  Seizoen 24/25 gaan we de top 2 aanvallen.

 2. Arendsoog&witte veder

  Was de eerste keer dat ik fc utrecht zag op espn
  Hoe is het mogelijk , zo ongelofelijk slecht
  Ik heb medelijden met Frans van seumeren
  Die man heeft al enorm eigen vermogen in fc utrecht gestoken
  Ik heb respect voor al die fans , die op zo,n waterkoude avond in het stadion
  Zitten
  Maar wat ze voorgeschoteld krijgen , is tenenkrommend slecht
  Ligt niet aan de trainers hake doet het met go ahead eagles meer dan goed
  En trainer jans heeft als trainer toch ook goed verleden
  Er is bij fc utrecht geen goede technische man inkoop
  Die met een arendsoog de goedkope of transfervrije pareltjes uit de voetbal vijvers vist
  Ik hoop dat de gruwel degradatie ons bespaard blijft

 3. Scherpschutter

  Er zijn zoveel problemen in dit team dat je niet weet waar je moet beginnen om het op te lossen.

  12 wedstrijden gespeeld;

  Azarkan: 0 goals.
  Labyad: 0 goals.
  Lidberg: 1 goal (penal)
  Romeny: 1 goal.
  Seuntjes: 0 goals.
  Booth: 0 goals.
  Boussaid: 0 goals.
  Toornstra: 1 goal.
  Descotte: 0 goals.
  Ramselaar: 0 goals.

  Je complete aanval, inclusief aanvallende middenvelders zelfs, presteren het om met z’n tienen in 12 wedstrijden welgeteld 2 veldgoals te scoren. Dat is even hilarisch als dramatisch, en tegelijk ook nog maar het begin van alle problemen.

  In diezelfde 12 wedstrijden krijg je achterin maar liefst 23 goals om de oren! Bijna 2 gemiddeld per wedstrijd en dat is simpelweg van totaal degradatieniveau. Er is niet tegenop te scoren, zelfs al had je aanvallers die iets kunnen, quod non, quod erat demonstrandum lidbergum.

  We hebben dus een degradatie-niveau aanval én een degradatie-niveau verdediging. In essentie heb je dus om te beginnen een compleet nieuwe aanval nodig (linksvoor, rechtsvoor en spits), aangevuld met minimaal 3 nieuwe verdedigers (links centraal, rechts centraal en rechtsback, Leliëndal is wel een aardig spelertje). Maar dan ben je er nog niet…

  Een nader groot probleem is het spelbeeld, de opbouw in het bijzonder. Er is geen 6. We hebben Flamingo er nu spelen, een centrale verdediger. Dat kan niet. Je hebt daar een type Strieder nodig. Of Silberbauer. Iemand die rust in de opbouw brengt én verdedigend kan bijdragen.

  Daarmee staan we op minimaal 7 nieuwe spelers. Must haves. En dan zijn er nog nice-2-haves, zoals een scorende fitte creatieve 10. In essentie heb je bijna een compleet nieuwe basis nodig.

  Enfin. Frans van Seumeren kan zijn cheque boekje vast weer tevoorschijn gaan toveren om zijn zinkende duikboot van de bodem af te houden, na de eerdere 60 miljoen die hij al in het totaal gefaalde project pompte. Poah. Dure hobby hoor, je voetbalclub laten runnen door je godsgruwelijk incapabele zoontje en zijn peloton nietskunners! Goedemorgen…

 4. JdV

  Prima scorend vermogen bij Excelsior, puntje mee naar huis. Goede wedstrijd zolang je geen Utreg fan bent.

 5. Simply Ed

  @scherpschutter, je vergeet Sagnan die niet voetballen kan….. hij kreeg toevallig een bal op z’n kop die het doel in viel. Ik zie die Sagnan altijd achteruit voetballen en naar de verkeerde kleur spelen, zou hij kleurenblind zijn? Verder is het een zeer slecht 11tal, ik geloof dat ik nog nooit zo’n slecht 11tal meegemaakt heb in de geschiedenis van het Utrechtse profvoetbal, DOS en FcUtreg!!

 6. Katja

  “Muziek” was ook veel te hard, en eenvormig. Horloge gaf aan “let op gehoorschade”. ZACHTER JA !!!!

 7. Dave Miltenburg

  @Scherpschutter: Scherp betoog. Misschien is een jaartje, of paar jaar keukenkampioendivisie wel eens goed

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).