Pep en Frans over FC Utrecht: ‘Het voordeel is dat er straks tenminste weer iets betaalbaars te krijgen is in het stadion’ Pep en Frans over FC Utrecht: ‘Het voordeel is dat er straks tenminste weer iets betaalbaars te krijgen is in het stadion’

Pep en Frans over FC Utrecht: ‘Het voordeel is dat er straks tenminste weer iets betaalbaars te krijgen is in het stadion’

Pep en Frans over FC Utrecht: ‘Het voordeel is dat er straks tenminste weer iets betaalbaars te krijgen is in het stadion’
Pep en Frans
Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Het was niet het weekend waar Pep en Frans op hadden gehoopt. In de eigen Galgenwaard werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen NEC. De broers zagen dat doelman Barkas zijn club overeind hield en vragen zich hardop af waarom Moussa Sylla en Othman Boussaid nog altijd basisspeler zijn bij de club uit de Domstad.

“Het is niet te bevatten dat deze trainer wederom Boussaid en Sylla opstelt”, zo begint Frans. “Het rendement van dat duo is zo ontzettend laag. Wat moeten de jongens die voor deze spelers op de bank zitten wel niet denken?” Pep ziet ook de problemen in, maar wil wel positief beginnen. “De wedstrijd tegen NEC begon aanvankelijk prima, maar na verloop van tijd werd het initiatief uit handen gegeven. Het wordt uiteindelijk een gelijkspel doordat twee goede keepers en Moussa Sylla doelpunten voorkwamen. Beide keepers waren geweldig maar Sylla liet zich weer van zijn slechtste kant zien. Zelfs een bal die op de doellijn voor het intikken ligt, weet hij te missen.”

Stevie Wonder

Pep was altijd erg blij met de aanstelling van trainer Henk Fraser. Toch heeft de aanstelling ook zijn keerzijdes. “Utrecht heeft de polonaise gelopen toen Fraser werd aangesteld en ik liep voorop. Toch komen langzamerhand ook de negatieve kanten van Fraser naar voren. De beste man blijkt namelijk stronteigenwijs te zijn. Eerst bleef hij lang volhouden met zijn 5-3-2 formatie en nu lijken Boussaid en Sylla een oneindig krediet te hebben. De Franse vleugelspeler is ooit binnengehaald als de zogenoemde boy-wonder. Maar hij lijkt af en toe meer op Stevie Wonder. Het is ook pijnlijk om te zien hoe Fraser met de grotere namen uit de selectie omgaat. Amin Younes moest vanaf een minuut of zestig warmlopen en werd niet ingebracht. Die jongen had het zweet op zijn hoofd staan en heeft geen minuut gespeeld. Dat is niet de manier om met een ervaren speler om te gaan.” 

Frans kijkt iets positiever naar veranderingen binnen de selectie. Na de wedstrijd tegen NEC werd Barkas namelijk wederom uitgeroepen tot man van de wedstrijd. “We hebben sinds tijden weer een geweldige doelman. Hij pakt nu bijna iedere wedstrijd punten voor het team. Fabian de Keijzer heeft geroepen dat hij ervoor wil gaan zorgen dat de trainer niet om hem heen kan. Je kan je afvragen of hij de wedstrijden van het eerste wel kijkt. Als Barkas zo blijft spelen is hij de eerste die elke week op het wedstrijdformulier wordt gezet.” Pep reageert op deze uitspraken. “Alles kwam vrijdag in een uittrap van Barkas bij elkaar. Hij trapte een perfecte strakke bal richting de rechterkant van het veld. Helaas was de bal bedoeld voor Sylla. Die had de bal nog niet eens aangeraakt of hij leed alweer balverlies. In die bal kwamen de goede en slechte kwaliteiten van deze selectie samen.”

Snackassortiment

Tot slot kijken Pep en Frans nog vooruit. In de afgelopen drie wedstrijden zijn er zeven punten gehaald. Dat is een aantal waar de FC Utrecht-supporters voor de komende drie wedstrijden voor zullen tekenen. Met tegenstanders als Excelsior, AZ en PSV is het speelschema op zijn zachts gezegd geen makkie. “Excelsior is een enorm stugge tegenstander en heeft laten zien het iedere tegenstander lastig te kunnen maken. AZ en PSV zijn veruit betere teams. Dat gaan zware weken worden”, aldus Pep. Toch bekijkt Frans het positief. “Gelukkig is er ook goed nieuws in het vooruitzicht. In de wedstrijd tegen AZ gaat het snackassortiment aangepast worden. Er heerst een zwaar vermoeden dat alles vegetarisch gaat worden zoals de vele maaltijdtips in het programmaboekje FC Today. Het voordeel is dat er over drie weken tenminste weer iets betaalbaars te verkrijgen is in het stadion.” 

7 Reacties

Reageren
 1. Lancee

  De laatste jaren, op de ten hag jaren na, is het bij en met de fc al knudde, ik had altijd seizoen kaarten, daar ben ik maar mee gestopt 3 jaar terug,ik probeerde voor dit jaar via internet nog kaarten te bestellen, voor mijn kleinkinderen ,maar ook dat ging knudde,
  Ik geloof dat er organisatorische problemen zijn bij de fc, mensen die van Seumeren zijn reet likken en mooi praten, ik denk dat de man eens wakker geschud moet worden,
  Mopperen doen wij allemaal als het slecht gaat, maar het is inmiddels zo ver, dat ook op tv er niet naar te kijken is.
  In de tijd dat het stadion verbouwd werd, werd onder het motto, de fc gaat alles in eigen beheer doen, mensen weggekocht , waarvan ik dacht, goed plan, inmiddels heb ik het idee, dat het hele bedrijfsplan uit handen is gegeven.
  Een paar jaar geleden wilde mijn zoon solliciteren, als hoofd beveiliging, hij kreeg van fc personeel te horen, dat het een wespennest was, dus beter wegblijven,
  Tis jammer het was altijd leuk vermaak.
  Ik hoop dat van Seumeren snel zijn oogjes opent

 2. Barber

  In tegenstelling tot Sylla vind ik dat Boussaid zich wel verder ontwikkeld.
  Hij krijgt steeds meer inhoud en flair en laat zn technische potentie wel zien.
  Zijn rendement komt wel.
  Ik vond hem best goed vrijdagavond.

 3. Martin

  Utrecht is gewoon een heel matige club met een duiventil aan matige spelers. Veel te vaak balletje breed, Dost staat bijna de hele wedstrijd te wachten op goeie ballen, Boussaidi ook geen rendement, Redan loopt zich continu vast en is niet slim genoeg enz. Te laag tempo. Jammer jammer

 4. Yoshua

  Best grappig, broer en zoon lopen samen de polonaise voor de komst van Henk Fraser, denken direct dat heel Utrecht dezelfde polonaise heeft gelopen.
  Samen hebben de duiders polonaise gelopen voor Henk Fraiser, voor de rest niemand, de volgende keer maar eens achterom kijken met polonaise lopen.

  Als persoon is Henk Fraser een ontzettend fijne man.
  Als trainer is het niveau perfect om degradatie te voorkomen, geen duidelijk plan, overal een excuus voor hebben.
  Veel geblaat, weinig wol.
  Vitesse de beker gewonnen, seizoen eropvolgend was helemaal niets.
  ADO, Sparta, allemaal degradatie kandidaten die het goed doen in de keukenlaatjes divisie.

  Jordy en Frans hebben een bewuste keuze gemaakt, veel nieuwe spelers aantrekken en daar een mindere trainer opzetten.
  Jordy, Frans en Henk zullen er een reden voor hebben om Dorts niet optimaal te laten renderen.
  Laten we hopen dat de verrassing komt na de winterstop en we de 7e plek veilig kunnen stellen.

 5. Wim Vreeswijk

  Als er straks geen hond meer naar de FC komt kijken blijven er heel wat consumpties over voor de armen onder ons.

 6. Uuu

  @ Lancee

  Wat is er in hemelsnaam slecht aan om als Utrecht 6e, 7e, 8e of 9e te worden?

  Dat zijn gewoon goede resultaten hoor! Een 10e plek is ook nog ok zelfs.

 7. Barber

  @Uuuuu
  Dat ben ik niet met je eens.
  Deze selectie moet beter kunnen als er vertrouwen ontstaat en de door ontwikkeling van de aanwezige talenten inzet.
  Er zit echt muziek in deze selectie.
  Ik geloof dat het deze keer onze kant op gaat vallen als iedereen heel blijft.

  Die bliksemsnelle centrale verdediger zou ik er trouwens wel graag bij zien.
  Maar dan nog.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).