Pep en Frans over FC Utrecht: ‘Zolang we niet verliezen zijn we in Utrecht tegenwoordig al blij’ Pep en Frans over FC Utrecht: ‘Zolang we niet verliezen zijn we in Utrecht tegenwoordig al blij’

Pep en Frans over FC Utrecht: ‘Zolang we niet verliezen zijn we in Utrecht tegenwoordig al blij’

Pep en Frans over FC Utrecht: ‘Zolang we niet verliezen zijn we in Utrecht tegenwoordig al blij’
Pep en Frans
Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

FC Utrecht zit al weken in de hoek waar de klappen vallen. In Eindhoven werd er kansloos met 6-1  verloren van PSV. Pep en Frans zien de druk op trainer Henk Fraser in sneltreinvaart toenemen. De huidige hoofdtrainer heeft met FC Utrecht pas drie keer gewonnen en staat voor een belangrijke voetbalweek.

“Op voorhand is PSV-FC Utrecht een prachtig affiche. Helaas heeft dat zondag in alles teleurgesteld”, zo begint Frans. “PSV sneed de hele middag als een warm mes door de boter. Het was beschamend slecht van Utrechtse zijde.” Pep reageert voor het eerst. “In competitieverband hebben we 42 jaar niet gewonnen bij PSV en op deze manier wordt daar ook de komende 42 jaar geen wedstrijd gewonnen.” 

Fraser naar Qatar

Pep gaat verder in op de dubieuze werkwijze van trainer Fraser. “Vorig seizoen hebben we het meermaals over de tombola van René Hake gehad. Iedere week toverde hij weer een nieuwe opstelling uit de hoge hoed. Er is een vermoeden dat Hake de tombola na zijn ontslag heeft laten staan en dat Fraser hem nu gebruikt. Het is echt ongelofelijk wat Fraser aan het doen is. Iedere week een nieuw basiselftal. Als speler weet je niet waar je aan toe bent met al die wisselingen.” Frans reageert weer. “Ik denk dat Frans van Seumeren snel contact moet opnemen met Louis van Gaal. Onze eigenaar moet de bondscoach op zijn knieën smeken om Fraser terug te nemen in zijn technische staf. Dan kan hij lekker naar Qatar en zijn wij ervan af.”

Vrouwenvoetbal

Pep gaat verder in op de positie van de hoofdtrainer. “FC Utrecht heeft zichzelf behoorlijk in de vingers gesneden. Fraser is voor meerdere jaren vastgelegd en heeft zijn eigen technische staf mogen samenstellen. Gooi je hem en zijn kliekje dit seizoen op straat, dan kost dat bakken met geld. Fraser heeft hierdoor de vrije hand gekregen binnen de club. Henkie heeft de afgelopen maanden alles samengesteld behalve een fatsoenlijke opstelling. We hebben Van Seumeren hoog zitten, maar met deze aanstelling heeft de grootste FC Utrecht-supporter zichzelf schaakmat gezet. Heel misschien zit er een ander plan achter en gaat Fraser volgend jaar wel het vrouwenteam coachen. Het zou op zich wel passen, want tot nu toe heeft hij alleen nog maar k*t opstellingen gemaakt.”

De broers zijn nog niet klaar met hun kritische analyses. “Niet alleen binnen de lijnen was de communicatie ver te zoeken”, zo vervolgt Frans. “In aanloop naar deze wedstrijd werd duidelijk dat je bij eigen vervoer een omwisselkaart nodig had. Je moet dan naar een bepaald punt in Eindhoven rijden om de wedstrijdtickets om te wisselen. Echter kregen we pas vijftig minuten voor de wedstrijd te horen waar we de kaarten moesten ophalen. Ook had FC Utrecht beloofd dat alle supporters wat te drinken zouden krijgen. Het bleek een goedkope leugen. Het maakt zo’n uitwedstrijd minder leuk.”

De mannen hebben genoeg stilgestaan bij de afgelopen week. Daarom kijkt Frans tot slot nog even vooruit. “Het volgende obstakel is nu amateurploeg Sportlust in de KNVB Beker. Sommige spelers zullen er toch met knikkende knieën heen gaan. FC Utrecht kan donderdag alleen maar verliezen. Een overwinning wordt als normaal gezien en met minder neemt niemand genoegen.” “Niet zo slap lullen Frans”, reageert Pep. “We pakken daar een klinkklare 0-1 overwinning na 120 minuten voetballen”, voorspelt Pep cynisch. “Zolang we niet verliezen zijn we in Utrecht tegenwoordig al blij.”


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

9 Reacties

Reageren
 1. Sjonnie

  Tsja wat wil je dan. FC Buitenkans is een verzameling overrijpe spelers.

 2. Gio

  Zouden jullie niet een keer ook kritisch kijken naar de top van onze leiding o.a jordy zuidam want die man mag en blijft maar aankopen en joost mag weten of die er verstand van heeft

 3. JdV

  Dan zijn jullie inmiddels behoorlijk suicidaal gok ik.

 4. Barber

  Ik ben blij dat Druppers terug is.
  In zijn tijd stonden we er fysiek goed op.
  Waarom hij weg moest toentertijd heb ik sowieso nooit begrepen.

  Ik hoor nu steeds verhalen over niet fitte en geblesseerde spelers.
  Daar moeten we echt vanaf willen we vooruit komen met een min of meer vast elftal met automatismen.

  Voor de rest, wat een amateuristische verdediging is dit toch.
  Ze zien alleen waar de bal is.
  Nooit wat er op het veld in de beweging aan het gebeuren is in hun rug.
  Elkaar een beetje coachen misschien af en toe?
  Het veld in de verdediging echt klein maken?
  Zijn dit profs?

  Het elftal verdedigd niet als geheel met inzicht voor het komende gevaar.
  Onbegrijpelijk.
  Wat een vertoning.

  Ze dekken zelfs regelmatig aan de verkeerde kant!!!!.
  Nogmaals, onbegrijpelijk.

 5. Barber

  PSV was aanvallend erg sterk trouwens.
  Niet alleen door onszelf.
  Dat mag ook wel gezegd worden.

 6. Yoshua

  Fraser moet zijn team eindelijk eens gaan neerzetten, hij is al 4 maanden aan het heien, tijd om de fundering te leggen.

  Ik heb vertrouwen in Henk Fraser, op advies van de twee duiders, die hebben samen weken lang polonaise gelopen in de schuur.
  Dan moet Fraser wel een bijzonder goede trainer zijn.

  Ben benieuwd of de broer en zoon straks weer de polonaise gaan lopen voor Sjors.
  Fraser weg betekend Sjors erin.

  Sportlust uit is altijd moeilijk, vergelijkbaar met PSV.

  De volgende drie wedstrijden worden een walk-in The park.
  Sparta kent Fraser, die weet precies hoe die Sparta moet uitschakelen.
  Heerenveen wordt een makkie, Hake met zijn amateur elftal, daar kon Herenveen niets tegen uithalen.
  Groningen is helemaal een makkie.
  Er komen feestelijke tijden aan voor de FC-supporters.

  Waarschijnlijk komt Jordy tijdens de winterstop met nieuwe buitenkansjes 4 halen 1 betalen.

  We moeten na de winterstop echt optimaal gebruik maken van Dost, die gaat echt niet blijven wanneer dit zo blijft doorgaan.
  Dost wil bediend worden om zijn kunstje scoren te laten zien.

 7. Herman

  Heren blijven steken in hun verhaal. Na paar maanden deugt Fraser niet, net zoals vorig jaar Hake niet deugde, eventuele opvolger van Fraser zal ook wel niet deugen….
  Dat kun je blijven roepen, maar dat is te makkelijk.
  De heren kunnen berusten in het feit dat Utrecht een subtopper met af en toe uitschieter naar boven of beneden.
  Wat al enorm zal schelen is als het chagrijn rond de club verdwijnt, maar dat zal niet snel gebeuren, chagrijn past bij Utrecht, zowel stad als club.

 8. Leidert

  Mannen, John sprintkanon
  toevoegen een idee?
  Ik kan hem eens bellen💪

 9. Ridele

  Wat als er ‘n crowdfunding moet komen om de club in leven te houden?
  Eens houdt het op, het overeind houden van deze club is als storten in een bodemloze put.
  Jaar in jaar uit hetzelfde liedje, tot vervelens toe. Het zit er gewoon niet in bij FC Utrecht.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).