Pep en Frans schieten niks op met gelijkspel: ‘Zuur dat er slechts één thuiswedstrijd is gewonnen’ Pep en Frans schieten niks op met gelijkspel: ‘Zuur dat er slechts één thuiswedstrijd is gewonnen’

Pep en Frans schieten niks op met gelijkspel: ‘Zuur dat er slechts één thuiswedstrijd is gewonnen’

Pep en Frans schieten niks op met gelijkspel: ‘Zuur dat er slechts één thuiswedstrijd is gewonnen’
Pep en Frans
Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Het is FC Utrecht niet gelukt om de eerste competitiehelft goed af te sluiten. Zaterdagmiddag lieten de Domstedelingen in eigen huis twee punten tegen RKC liggen (1-1). Pep en Frans balen van het puntverlies, keken geïrriteerd naar de grootte Gözübüyük-show en gaan met trillende knietjes richting Rotterdam.

“Zaterdagmiddag was weer een typerend Utrechts dagje”, zo begint Frans. “Op het moment dat iedereen erin gaat geloven, lopen we weer tegen een deceptie aan. Een overwinning tegen RKC was ideaal om definitief afscheid te nemen van de onderste plekken, maar er is gefaald.”

Ook Pep vond het een enorme anticlimax. “De club leeft bij de supporters. Ook voor deze wedstrijd zat het stadion tot de nok toe gevuld. Het is daarom enorm zuur dat de ploeg in de eerste seizoenshelft slechts één thuiswedstrijd in competitieverband heeft gewonnen. Op deze manier schiet het allemaal niet erg op.”

De laatste thuiswedstrijd van 2023 verliep zeer stroef. De ploeg van Ron Jans had moeite om het spel te dicteren en Pep maakt zich steeds meer zorgen om de situatie van Mats Seuntjens. “Onze gelegenheidsspits takelt iedere week verder af. Toen Ron Jans werd aangesteld heeft hij geroepen dat hij Seuntjens gek zou gaan maken. Dat is aardig gelukt, want die arme jongen weet van gekkigheid niet wat hij moet doen in het veld. Hij gaat zelfs penalty’s weggeven door in het eigen zestienmetergebied zijn arm naar de bal uit te steken. Deze jongen is het echt even helemaal kwijt.”

Fluiten in Turkije

Het matige spel van Seuntjens droeg bij aan het tegenvallende resultaat. Toch vindt Pep dat ook scheidsrechter Serdar Gözübüyük debet is aan de slechte wedstrijd. “Deze man snapt weinig van voetbal. Er was nog tien seconden te spelen in de eerste helft en toch staakt hij de wedstrijd, omdat er een klein flesje richting het veld wordt gegooid. Tuurlijk zijn dat KNVB-regels, maar een echte autoritaire scheidrechter moet die regel durven te doorbreken. Helaas fluit ook deze man naar de pijpen van zijn bazen in Zeist. Het opvoeren van de grote Gözübüyük-show is kennelijk belangrijker dan het nemen van eigen beslissingen. Misschien kan de KNVB een uitwisselingsproject met de Turkse voetbalbond opstarten. Vorige week is wel gebleken dat spelers, supporters en voorzitters daar iets anders omgaan met dit soort ego mannetjes.”

Opa’s moeten levens redden

De broers spreken van een algehele Utrechtse off-day, want naast de tegenvallende optredens van Seuntjens en Gözübüyük waren ook de hulpverleners volgens Frans niet scherp.

“Tijdens de wedstrijd raakte Marouan Azarkan geblesseerd aan het hoofd. Hij bleef verstijfd op de grond liggen en het hele stadion hield zijn adem in. Gelukkig was hij snel weer bij kennis, maar met vier oude baasjes die de brancard mogen tillen, is iedere zwaar geblesseerde speler ten dode opgeschreven. Toen Azarkan ter aarde stortte kwamen onze EHBO’ers op hun dode gemakje aanzetten. Deze vier opa’s hebben op een verloren woensdagmiddag een spoedcursus EHBO gevolgd. Daarin hebben ze drie keer een pleister geplakt, twee keer op zo’n pop moeten duwen en een verbandje aangelegd. Het zijn ongetwijfeld barmhartige clubmensen die als vrijwilliger FC Utrecht willen helpen, maar dit eredivisieseizoen is al te vaak gebleken dat snelle hulpverlening cruciaal kan zijn in het redden van levens.”

Ondanks de verloren punten kan FC Utrecht nog wel met een overwinning de winterstop in. Aanstaande woensdag spelen de Utrechters voor de beker tegen Feyenoord. Pep voorziet een lastige wedstrijd, maar houdt wel hoop. “Een uitwedstrijd bij Feyenoord is voor ons altijd enorm moeilijk. Het enige voordeel is dat FC Utrecht in deze wedstrijd het spel niet hoeft te maken en lekker achterover kan hangen. We hebben de kwaliteiten van een counterploeg en er liggen mogelijkheden. Er gaat een vol uitvak mee naar Rotterdam. Hopelijk kan het team een overwinning over de streep trekken en ons een mooi en vervoegd kerscadeau geven.”

14 Reacties

Reageren
 1. Herman

  “Zuur” past goed bij Utreg. Zowel de club, haar supporters, spel, deze heren, als sfeer zijn uitermate zuur.

 2. Frits

  Vorige week is er in Turkije een scheidsrechter door de voorzitter van een club op zijn gezicht geslagen, daarna werd de arme man ook nog in zijn gezicht getrapt. Pep en Frans zouden dit blijkbaar ook graag hebben zien gebeuren bij Gözübüyük gezien hun misselijkmakende opmerking over fluiten in Turkije. En DUIC publiceert deze drek gewoon ook nog, beschamend! Tijd om met deze volslagen niet grappige minkukels te stoppen.

 3. Katja

  Om nou die idiote Turk er bij te halen als “voorbeeld”, getuigt niet bepaald van gezond verstand. Schande, heren !

 4. Fred

  Zonder een fatsoenlijke spits erbij blijft het kwakkelen!

 5. Ton

  Hoezo ? Maar wat pep en frans bedoelen is dat de scheidsrechters niet elke week in en week uit fouten mogen en kunnen maken en dat het nou een keer afgelopen is met die onzin en verder ajax thuis hebben we ook gewonnen en twente ook pep

 6. Baliekluiver

  Exit Pep en Frans?

 7. Vak J

  Exit Baliekluiver!

 8. Steve

  Daar heb je zuurpruim Herman weer.
  Jochie ga lekker lopen klagen in Abcoude Noord.
  Nee, bij jou club daar loopt het lekker.
  Jij hebt werkelijk nooit iets positiefs over FC Utrecht te zeggen…

 9. Baliekluiver

  Dat diverse FC Utrecht supporters de schokkend suggestieve teksten van Pep en Frans hier gaan goedpraten was helaas te verwachten. Maar DUIC, waar ligt bij jullie de grens?

 10. Henk-Jan van Eijk

  “grootte Gözübüyük-show” HUH!?

 11. Romaris

  Misschien wordt het zo langzamerhand tijd om deze broers hun bagger in hun eigen buurtkrantje uit te laten storten. Naast de bedenkelijke verwijzing naar de Turkse aanval op de scheidsrechter is ook het commentaar op de mensen van de EHBO van een behoorlijk laag niveau. Onderneem actie, Duic!

 12. Gerda

  Is dit een column? Hier ontbreekt anders een eindredactie.

 13. W

  @Herman
  Stop met reageren, u was er niet bij. U heeft geen recht van spreken en u heeft nooit iets positiefs te melden.
  Eerste helft was best ok van Utrecht, in de tweede helft zakten ze ver door de ondergrens. Seuntjes is duidelijk niet op zijn plek in de spits, maar wat is op dit moment een goed alternatief. Benieuwd wie er bij komt in de winterstop.
  Wel leuk dat de broers elke week weer iedereen op de kast krijgen met hun column. Jammer dat ik weer niet genoemd ben als oud schoolgenoot…had het nog gevraagd.

 14. Utrechtvoorutrecht

  Als je drie personen nodig hebt om dit soort pulp op te schrijven, zou ik zorgen dat die ene persoon die wel het alfabet kent, ook correct Nederlands kan schrijven. En na het voetbalspel, het weer, de catering, de speaker, de acts, de logistiek en de communicatie, zijn ook de hulpverleners niet goed? Wat doe je dan in godsnaam bij die club?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).