Pep en Frans verafschuwen Danny Makkelie: ‘Dan leggen de rijke oliesjeiks hem met fluit en al onder de guillotine’ Pep en Frans verafschuwen Danny Makkelie: ‘Dan leggen de rijke oliesjeiks hem met fluit en al onder de guillotine’

Pep en Frans verafschuwen Danny Makkelie: ‘Dan leggen de rijke oliesjeiks hem met fluit en al onder de guillotine’

Pep en Frans verafschuwen Danny Makkelie: ‘Dan leggen de rijke oliesjeiks hem met fluit en al onder de guillotine’
Pep en Frans
Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

FC Utrecht is er bij hervatting van de competitie niet in geslaagd het publiek op drie punten te trakteren. In de Galgenwaard eindigde de wedstrijd tegen FC Volendam in een bloedeloos gelijkspel. Pep en Frans voorzien de guillotine voor Danny Makkelie, zien veel creativiteit in het elftal ontbreken en hopen op een ommekeer tegen FC Groningen.

“Vanwege de interlands had FC Utrecht een week zonder puntenverlies achter de rug. Daar konden we wel aan wennen”, begint Frans. “Het was een heerlijke zondag om naar het stadion te gaan. Lekker weer, een uitverkocht huis en een laagvlieger als tegenstander. Daarnaast hebben spelers een weekje rust gehad. Toch mocht het allemaal weer niet baten.”

Saudi-Arabië

De broers zagen hoe de wedstrijd op dubieuze wijze werd beïnvloed door de VAR. Vanuit Zeist greep Danny Makkelie driemaal in en keurde drie Utrechtse doelpunten af. Pep kan enkele keuzes nog steeds niet begrijpen. “Vooral het tweede VAR-moment was belachelijk. De grensrechter staat naast Sean Klaiber op de zijlijn en vlagt niet voor een bal die uit zou zijn. Vervolgens bepaalt de scheidsrechter, op basis van zeer onnauwkeurige videobeelden, dat de bal toch over de lijn was. VAR Danny Makkelie was hier de aanstichter van. Dat is dan een zogenoemde topscheidsrechter. Daar was afgelopen weekend helemaal niks van waar. De beste man heeft in het verleden enkele wedstrijden in Saudi-Arabië gefloten. Het is niet te hopen dat hij daar een keer zo’n verkeerde beslissing neemt. Dan leggen de rijke oliesjeiks hem met fluit en al onder de guillotine.”

Twee viskramen

Mede door de beslissingen van de scheidrechter en de VAR wist FC Utrecht dus weer niet te winnen. Het gevolg is dat Michael Silberbauer tot nu toe slechts drie competitiewedstrijden met FC Utrecht won. Frans ziet de oorzaak. “Het wisselbeleid van Silberbauer is erg wisselvallig. Hij is aan het zoeken naar de juiste balans, maar op deze manier gaat hij die oplossing nooit vinden.”

Pep reageert op zijn broer. “In alle wedstrijden ligt het baltempo veel te laag. Het veldspel is te onnauwkeurig en de grasmat is ook al maanden om te janken. Iedereen in de Galgenwaard moet simpelweg hopen dat er een keer een balletje goed valt. Natuurlijk is het niet makkelijk tegen FC Volendam. Die gasten parkeren twee viskramen voor het doel en hangen met de kont in het eigen strafschopgebied. Toch doet het pijn dat onze club voor de zoveelste keer niet wint van een laagvlieger.”

Afgelopen weekend stond niet alleen in het teken van de wedstrijd tegen FC Volendam. In de rust van de wedstrijd werden enkele FC Utrecht-legendes door middel van een ereronde gehuldigd. Bij Frans kwamen er meteen veel herinneringen naar boven. “Tijdens deze wedstrijd kwamen spelers zoals Stijn Vreven, Jan Wouters en Jean Paul de Jong voorbijlopen. Het zijn stuk voor stuk mannen met het echte FC Utrecht-DNA. Het waren spelers waar de supporters zich in het verleden mee identificeerden. Vergelijk dat eens met het huidige team dat tegen Volendam speelde. Geen beleving, vechtlust of passie. Van dit team is er geen enkele speler die over twintig jaar in hetzelfde rijtje legendes thuishoort.”

Pak slaag

De mannen missen dus al maanden een ‘over mijn lijk’-mentaliteit bij hun club. Volgende week kunnen de Domstedelingen de rug wederom proberen te rechten. In en tegen Groningen wil Frans dan ook niks minder dan drie punten zien. “FC Groningen staat zeven punten onder de degradatiestreep. Voetbalsupporters in het noorden roepen dat er niks boven Groningen gaat. Op de ranglijst zijn het er op dit moment anders wel een stuk of zestien.”

Tot slot reageert Pep nog op zijn broer. “De spelers van FC Groningen worden soms door de eigen supporters in elkaar geslagen. Laten wij hun supporters eens helpen en FC Groningen zelf een pak slaag geven. Het is nu erop en erover om de rust terug te krijgen en de play-offs veilig te stellen.”

9 Reacties

Reageren
 1. W

  We hebben op dit moment niets te zoeken in de play offs… helaas

 2. Ex utrecht supporter

  Het is haast opruiing dat guillotine cowboyverhaal van ze. Wederom walgelijk.

 3. vak K

  @

  Wederom een leuke satirische column op zijn Utregs geschreven!

  Dat niet iedereen hier doorheen kan kijken ligt niet aan de columnisten maar aan de deug/ woke generatie zoals bvb ex Utrecht supporters alias Uuuu!

 4. Frits

  14 punten uit 13 wedstrijden, ik begin inmiddels te twijfelen aan de kwaliteiten van de trainer….

 5. Katja

  Er werd wel tenminste met inzet gespeeld, en ook pech: een bal op de lat.
  Zonder VAR hadden we gewoon met 2-0 gewonnen (Viergever stond inderdaad buitenspel), en was er niks aan de hand. Vond het alleen raar dat Boussaid (met Booth de beste speler) niet in de basis stond.

 6. Utrechtvoorutrecht

  Misschien een idee om een keer een stukje te plaatsen van iemand die wél iets heeft beleefd in het weekend? Deze “column” is niet meer dan een wekelijkse update van twee saaie mannen die steeds zuurder worden, totdat ze even opleven als er een nieuwe trainer is. Ik ken kamerplanten die vermakelijker zijn.

 7. Paul

  @ UtrechtvoorUtrecht

  Gewoon niet lezen dan, doe ik ook niet met de artikelen die me niet aan staan bij Duic!

  Als je nou de column van de geroyeerde ex sv voorzitter had bedoeld,dan had je een dik punt!

 8. Sjaak

  @ Vak K

  Dus dit is Utregse satire waar jij dubbel om ligt?

  Blij dat ik mijn seizoenskaart jaren geleden al doormidden heb geknipt en al jaren geleden Utreg verlaten heb.

  Ben nog nooit zo gelukkig geweest sinds ik in Deventer ben gaan wonen. Hake is daar ook veel meer op zijn gemak. Hier hebben inwoners wel een gevoel voor humor.

 9. eric

  @ Sjaak

  Dat je nog een lang en gelukkig leven mag hebben in de koekstad.

  Een echte supporter laat zich door nieman beinvloeden, laat staan een paar columnisten!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).