Pep en Frans vragen zich af wat Frans van Seumeren nu denkt Pep en Frans vragen zich af wat Frans van Seumeren nu denkt

Pep en Frans vragen zich af wat Frans van Seumeren nu denkt

Pep en Frans vragen zich af wat Frans van Seumeren nu denkt
Frans & Pep
Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Voor Pep en Frans is de maat nu vol. Voor de zoveelste keer dit seizoen legde FC Utrecht inspiratieloos voetbal op de mat en wist een kleinere club hen punten af te troggelen. Als kers op de taart werden de Domstedelingen ook nog door NAC uitgeschakeld in de KNVB beker. De mannen houden hoofdtrainer René Hake verantwoordelijk voor het slechte spel en vinden het nu echt de hoogste tijd voor een hardere en tactisch sterkere trainer.

Het is dat de ziekenhuizen vol liggen met coronapatiënten, maar anders hadden ze mij echt moeten opnemen. Wat werden we ziek van het vertoonde spel zaterdag”, zo begint Pep. “Zaterdag was misschien wel de grootste wanvertoning van het seizoen en het was de bevestiging dat René Hake zo snel mogelijk het veld moet ruimen. Hij staat als een zak aardappels langs de zijlijn. Er zit echt totaal geen beleving in die man. Hoe kan hij dan van zijn spelers verwachten dat zij wel vol passie het veld ingaan? Wederom was er geen motivatie, er zat weer geen tactisch plan achter het spel en als dan ook nog de supporters ontbreken zie je dat dit team als degradatiekandidaat voor de dag kan komen.”

Frans reageert op zijn broer. “Het aller zieligste is dan nog dat Hake in allerlei interviews zegt dat zijn team deze week heel erg goed heeft getraind. De vraag is alleen: waar is op getraind? Je weet ver van te voren al dat Go Ahead Eagels negentig minuten lang in de eigen zestien gaat hangen, maar FC Utrecht leek wel verrast te zijn en had geen enkele creatieve intentie bedacht om hier doorheen te spelen. Dan heeft Hake toch de hele week de verkeerde oefeningen uitgezet.”

Verliezen van Keuken Kampioen Divisie-ploegen

De mannen willen verder inzoomen op de functie van René Hake. Een aantal weken geleden liet Thijs van Es bij RTV Utrecht voorzichtig een contractverlenging met Hake doorschemeren. Pep gaat ervan uit dat Van Es zal terugkomen op zijn oude gedachtes. “Nu verlengen met Hake is afscheid nemen van de fans. Deze man moet per direct vertrekken. Het voetbal is echt al weken, zo niet maanden zeer slecht. In het begin wist Hake nog wel veel punten te pakken. Nu vallen echter ook de goede resultaten weg en dan wordt bij iedereen duidelijk hoe slecht het allemaal is. Er is geen enkel kenmerk van FC Utrecht te ontdekken. Waar is de strijd? Waar is de vechtmentaliteit? En waar zijn de jongens die een gele kaart durven te pakken?”

Frans reageert. “Zelfs als je met slecht voetbal vierde wordt bij FC Utrecht is iedereen tevreden, maar als je niet van Go Ahead Eagels, RKC en Cambuur kan winnen dan zit je diep in de put. Het zijn clubs die de afgelopen jaren vooral in de Keuken Kampioen Divisie actief waren en waar FC Utrecht niet van weet te winnen. Als klap op de vuurpijl verloor FC Utrecht ook dinsdagavond op beschamende wijze van een ploeg die ook daadwerkelijk actief is op het tweede niveau van Nederland. Je moet nog twee keer voor de winterstop verliezen en het seizoen is reddeloos verloren.”

Pep reageert weer. “Van tevoren denk je dat dit een goed moment is om de kater van de afgelopen weken tegen een kleinere club weg te spoelen. Maar wéér waren er wisselingen in de basis, wéér was er geen automatisme te ontdekken en wéér miste er overtuiging. Gedurende de wedstrijd sloop de angst weer in de ploeg en de gifbeker moest echt helemaal leeg. De vele wisselingen van Hake pakten wederom totaal verkeerd uit en na dit resultaat is niet alleen de (gif)beker leeg maar ook de bekerdroom vernietigd.”

Type Dick Advocaat of Van Bommel

Frans gaat door op de rol van de trainer. “In de winterstop moet er echt iemand voor de ploeg worden gezet die alles omgooit, oorlog maakt en het team op scherp zet. Misschien kan onze Frans van Seumeren een type Dick Advocaat of een Mark van Bommel verleiden om ons een half jaartje te helpen.”

Pep gaat nog even door op de rol die eigenaar Van Seumeren in de huidige situatie speelt. “Frans van Seumeren is de grootste supporter die FC Utrecht ooit heeft gekend. Die man zal zich toch ook kapot ergeren aan het vertoonde spel? Hij heeft tientallen miljoenen in deze club gestopt en zit vervolgens naar inspiratieloos voetbal te kijken. Dan kan je het geld nog beter in de open haard gooien. Die man zal toch wel willen ingrijpen? We moeten ook echt verder kijken dan alleen naar Hake. De directie die deze trainer heeft aangesteld heeft vorig jaar behoorlijk de oren laten hangen. Toen Van der Brom vertrok zag FC Utrecht in Hake een lekker goedkope oplossing. Je ziet nu wat zo’n goedkope oplossing met je club doet.”

Frans vult zijn broer aan. “Er moet wel gezegd worden dat ook veel spelers graag met Hake verder wilden gaan, maar inmiddels lijkt het team niet meer voor elkaar te strijden en gaan ze ook niet meer voor de trainer door het vuur. Dan moet je echt concluderen dat het voor een trainer voorbij is.”

Het gaat deze week vooral over de positie van hoofdtrainer Hake, maar daardoor zou bijna vergeten worden dat FC Utrecht een tijdelijke nieuwe aanwinst heeft vastgelegd. De 27-jarige Naoki Maeda komt tot het einde van het seizoen over vanuit zijn thuisland Japan. Frans is zeer nieuwsgierig naar de kwaliteiten van de speler. “Het probleem van FC Utrecht is toch vooral dat het aan goede aanvoer vanaf de zijkanten ontbreekt. Er hebben ongeveer zes verschillende spelers op de vleugels gespeeld en geen van allen rendeerde. We kunnen dan ook zeer benieuwd zijn of zo’n nieuwe speler dan opeens wel het verschil kan maken.”

Pep zegt verder: “Als je de berichtgeving mag geloven kan je veel verwachten van Maeda. FC Utrecht volgde deze speler al langere tijd. Hij moest afgelopen zomer al de vervanger van Gyrano Kerk worden. Wat wel opmerkelijk is, is dat deze jongen toch behoorlijk wat geld gaat kosten. Hij komt van buiten de EU en er zit toch een behoorlijk huurprijsje aan hem verbonden. Het zou niet gek zijn als Zuidam hiermee probeert de shirtverkoop op de Japanse markt te vergroten en dus een commercieel plan heeft bedacht.” Frans reageert tot slot nog één keer. Ondanks dat het wellicht een leuk buitenspelertje is, moeten we hem niet meteen als een verlosser gaan onthalen. Er is maar één manier waarop we dit team verlossen en dat is door Hake eruit te gooien!”

15 Reacties

Reageren
 1. Uuutje

  Pep en Frans en dat hele Domstadclubje moeten eens leren niet naast hun schoenen te lopen.

  Het is gewoon wat het is.

  De FC-Utrecht is en blijft een club die meedoet voor de plekken 6 t/m 12. En dat is helemaal niet slecht. Juist dat naast je schoenen lopen en het doen van loze beloftes aan de achterban (plek 3!) , zorgt dat die achterban afhaakt en nooit groter wordt (naast het veelvuldig aanwezig zijn van grote groepen tuig onder de fans). Ook natuurlijk het feit dat alle volksbuurten in Utrecht Oost langzaam overgenomen zijn door de hogere middenklasse (Ajaxfans, Kampongvoetballers); er is simpelweg ook geen achterban meer in de buurt van het stadion.

 2. Steve

  Hake out.
  Past totaal niet bij FC Utrecht.
  Probeer Fraser los te weken bij Sparta.
  Met Stijn Vreven als zijn assistent.
  Keeperstrainer Postma er uit.
  Haal Wapenaar terug naar FC Utrecht .
  En een scorende spits en een solide keeper aub.

 3. herman

  Ik vraag me wel eens af hoe Pep en Frans denken……

 4. W

  @Uuuutje
  Gefrustreerd omdat je club ajakkes verloren heeft?

 5. Bert Biemstra

  FC Utrecht is een ploeg die zich alleen tegen Ajax kan motiveren. Dan blijkt ineens winnen tegen een goeie tegenstander wel mogelijk. Schande dus dat er zoveel andere wedstrijden verloren gaan. Het is dus een kwestie van wel kunnen (want tegen Ajax kan het wel steeds) maar niet willen. Maar ach, voor een paar ton per jaar zou ik ook niet veel doen

 6. Lancee

  Van Seumeren stelt alleen slijmballen aan, die naar zijn pijpen dansen.
  Mensen zoals van Hanegem, Koeman en Adriaans, waren snel weg, omdat die een eigen mening hadden ( hebben)
  Waarom ging vanSchaik weg?

 7. vak K

  @ Uuutje

  En jij noemt je nog Uuutje ook?

  Waar heb jij het nu weer over trol? Wss supporter van een andere club…wss? Weet het wel zeker! ajUUUU

 8. Scherpschutter

  Het wekelijkse stuk van dit illustere duo is werkelijk puur goud! Graag hier nog heel lang mee doorgaan.

  Kunnen we de heren wellicht ook niet eens vragen om hun visie op zware maatschappelijke vraagstukken uiteen te zetten?

 9. willem

  Ik ben bang dat het onder Hake niet meer gaat lukken.
  uiteraard snap ik dat we geen kampioen gaan worden.
  ik kom al 50 jaar bij de club waarvan het grootste deel onafgebroken een seizoenkaart. DIt jaar hebben we een grote selectie met goede spelers.
  maar nog steeds staat er geen Team.Ik denk ook niet dat het goed gaat komen. Het is iedere week hetzelfde spel geen structuur geen leider die corrigeert. we blaffen maar bijten niet. we worden voor gek gezet tegen mindere tegenstanders waar wel het gif is om te winnen. Ik en met mij velen zijn er niet gerust op. helaas

 10. Erwin

  Wie zijn pep & frans eigenlijk..?

 11. Katja

  Er wordt met veel tamtam weer eens een huurling binnengehaald. De enige die het goed deed (tot aan zijn blessure) was op dat moment Bahebeck. Zuidam mag ook wel eens flink geëvalueerd worden, vind ik.

 12. Uuutje

  @ W en Vak-K

  Begrijpend lezen is ook een kunst.

  Juist een oude fan en afgehaakt door het te hoge verwachtingspatroon bij de club en achterban. Het is gewoon niet meer leuk en gezellig in de Galgenwaard (en daarvoor kwam ik). Ik word liever dan 10e in een goede sfeer dan 6e met alle negativiteit die er nu vaak heerst. Mijn voetbalsupportersschap is wel meer dan eens verpest door de verschillende harde kerntjes. Maar denk lekker dat je de club een plezier doet met je gedrag. Feit is dat voor de 4e stad van Nederland, met een immens achterland, de achterban behoorlijk klein is (relatief ook).

 13. Wim Vreeswijk

  Hake had al een slechte CV. Hij nam ooit de honneurs over bij FC Twente, die kort daarvoor zelfs landskampioen was geworden, doch toen hij begon met FC Twente bleek al gauw dat hij er daar al niks van bakte en FC Twente zelfs in no time degradeerde uit de eredivisie. Een feit waar de Twentenaren nog steeds buikpijn van hebben. Hij had inderdaad beter het 2e elftal van FC Utrecht kunnen blijven trainen, daar worden en werden minder eisen gesteld aan de trainer en maakt het niet uit of je promoveert of degradeert. Wellicht was dat een betere oplossing geweest dan Dalmao, ooit topscorer bij Heracles, indertijd publiekelijk voor schut te zetten door hem te confronteren met een enorme scheldpartij waar de filmende pers zelfs voor was uitgenodigd ! Op die wijze maak je een speler ten overstaan van heel Nederland mentaal letterlijk kapot, lijkt mij.

 14. vak K

  @ Uuuutje

  Laat het stadion vanaf de Corona nu steeds bijna vol zitten!

  Laat het in de Galgenwaard al jaren rustig zijn

  M.a.w. ook zonder kniesoren als jij loopt het stadion toch vol,dus wederom prietpraat, lekker 35 km verderop gaan zitten als je een Gloryhunter wil zijn!

  Uuuuu

 15. Hans

  Helemaal mee eens alles mee gezegd ook maar ligt het alleen aan de trainer ik denk die hele zooitje die maar ja knikt aan van seumeren en vriendjespolitiek houden eruitgooien en echte mensen neerzetten die weten hoe het werkt hake heeeel snel out en precies enige wat utrecht nog aantrekt als supporters is al het gajes en schorem die er rondloopt de normale supporter blijft weg

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).