Pep en Frans zien heel voorzichtig vooruitgang bij FC Utrecht: ‘Voor de winterstop moet je minimaal zeven punten pakken’ Pep en Frans zien heel voorzichtig vooruitgang bij FC Utrecht: ‘Voor de winterstop moet je minimaal zeven punten pakken’

Pep en Frans zien heel voorzichtig vooruitgang bij FC Utrecht: ‘Voor de winterstop moet je minimaal zeven punten pakken’

Pep en Frans zien heel voorzichtig vooruitgang bij FC Utrecht: ‘Voor de winterstop moet je minimaal zeven punten pakken’
Pep en Frans
Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Op papier heeft FC Utrecht een fantastische week achter de rug. Donderdag werd de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt en zondagmiddag werd in eigen huis Sparta verslagen. Het voetbalspel was nog niet best, maar Pep en Frans zijn voorlopig al blij met het resultaat.

“Het was geen geweldige week. Wel één die succesvol was”, zo begint Pep. “FC Utrecht had een blamage tegen PSV achter de rug. Dat slechte spel werd ons afgelopen donderdag wederom voorgeschoteld. In de eerste ronde van de beker troffen we amateurploeg Sportlust’46. Het bleek allesbehalve een makkelijke tegenstander te zijn.”

Frans reageert voor het eerst. “Ondanks dat Fraser zijn sterkst mogelijke elf het veld in had gestuurd, ging het nog bijna fout. Sportlust had twee jongens voorin lopen die de honderd meter in acht seconden liepen. Wij kunnen daar slechts twee slakken tegenover zetten. Je hoeft geen goede voetballer te zijn om gevaar te stichten tegen de Utrechtse defensie. Het was allemaal weer niet best, maar het resultaat telt. We zijn een rondje verder en daar mogen we God op onze blote knieën voor danken.”

Studiefinanciering

Het bekersprookje duurt dus nog even voort door de overwinning van afgelopen donderdag (0-3). Toch was het niet de enige overwinning deze week. Afgelopen zondag werd Sparta met 3-1 verslagen. Pep ziet langzaamaan vooruitgang, maar zag FC Utrecht wederom met zichzelf stoeien. “Er zaten tegen Sparta weer strijd, passie en de wil om te winnen in de ploeg. Dat gaf veel supporters plezier en voldoening. Dat hebben we lange tijd niet gehad. Zeker in vak U werd er lol getrapt. Er zaten studenten op uitnodiging. Ze hebben alles geroepen wat God verboden heeft en hebben op een gezonde manier de Sparta-supporters getreiterd. Daarnaast hebben ze allemaal hun volledige maandbedrag aan studiefinanciering opgezopen. Er werd af en aan gelopen met bekers bier. Door de hoeveelheid die er is verkocht en de bierprijs in het stadion, kan eigenaar Frans van Seumeren volgende week drie nieuwe spelers presenteren. De studenten zien weinig van de wedstrijd, maar zijn geweldig voor de clubkas.”

Frans kon het feest van de studenten niet van dichtbij meemaken. Hij keek de wedstrijd onder een palmboom vanaf zijn vakantiebestemming. Het viel hem vooral op dat de technische staf het vertrouwen in enkele spelers heeft opgegeven. “Het is erg bijzonder dat Van der Kust niet meer als serieuze optie wordt gebruikt. Een jaar geleden was hij nog het grootste talent van de club en nu wordt hij opzijgezet door Van der Maarel. Onze aanvoerder speelt met zijn rechterbeen aan de linkerkant en mist behoorlijk veel snelheid. Is Van der Kust dan echt minder?’’

WK voor Younes

“Hetzelfde gaat een beetje op voor Amin Younes’’, vervolgt Frans. “Hij is vol bombarie gehaald en had zelf de intentie om het WK te halen. Younes moet onder Fraser überhaupt al blij zijn met tien minuutjes speeltijd in onze Mickey Mouse-competitie.” Pep plaatst hier nog even een kritische noot bij. “Het lijkt er toch voornamelijk op dat Younes nog niet fit is. Daarnaast speelde Taylor Booth een goede pot hangend vanaf de linkerkant.”

Vakantiehoogtepunt

Pep wil nog even verder ingaan op de rol van Sean Klaiber. “Onze rechtsback loopt er wel een beetje bij als de vedette. Hij brengt wel kracht en strijd, maar is soms ook laconiek waardoor hij ballen verliest. Hij voelt zich net iets te veel het mannetje. Er zit nog een beetje Amsterdamse arrogantie in zijn bloed. Het is allemaal prima zolang we winnen, maar bij verliespartijen zal het supporters tegen gaan staan.” Frans reageert. “Ook op deze opstelling was genoeg aan te merken, maar zolang Sylla niet speelt, is het prima. Dat hij negentig minuten op de bank zat, is het absolute hoogtepunt van mijn vakantie.”

Biertje te veel

Tot slot blikken de mannen nog even vooruit. Voor de winterstop staan er nog lastige wedstrijden tegen Heereveen, Groningen en Volendam op het programma. Toch heeft Pep vertrouwen. “Voor de winterstop moet je minimaal zeven punten pakken. FC Utrecht wil mee blijven doen voor de play-off-plekken. Dan mogen ze het in deze potjes laten zien.” Frans reageert hier nog een keer op. “Na deze wedstrijden verwacht ik acht punten, maar dat kan ook komen doordat ik hier in de all inclusive een biertje te veel op heb.”


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

5 Reacties

Reageren
 1. Barber

  Dat ze voor van der Kust wat anders proberen snap ik wel.
  Hoewel hij lekker fel is en zich kapot werkt wordt hij fysiek wel heel makkelijk omver geblazen door de tegenstander.
  Dat is op die positie niet zo handig.

  Het was mooi om te zien dat onze mannen het mes tussen de tanden hadden zondag en het echt wilden brengen.
  Goed gevochten , verdient gewonnen.

 2. Yoshua

  Heerenveen, Groningen en Volendam zijn net als Sparta een eitje zoals ik al eerder melde.
  Fraser is niet een van de snelste, maar hij heeft drie jaar de tijd om een elftal goed te laten spelen.
  Misschien komt Fraser volgend jaar met aantrekkelijk voetbal dat zal wat zijn.
  We hoeven geen mooi voetbal te spelen, juist niet, we moeten een beetje winnen.
  Voor schitterend en spel vol emotie, moet je naar Arsenal, PSG of Bayern gaan kijken.
  Eigenlijk is het triest dat Vader onder de Palmboom ligt en zijn zoon gewoon thuis laat.

  Ik ben er vanaf eind vorig seizoen overtuigd dat we dit jaar weer de 7e plek opeisen.

  Vader en zoon kunnen alvast ballonnen en slingers kopen met het cijfer 7.

  Alle jankverhalen kunnen weer bij de duiders in de kast, de FC is goed zoals de FC hoort te zijn.
  Jullie zijn geen supporter van een topclub, dan kun je dat ook niet gaan opeisen.

 3. Barber

  Utrecht is de vierde stad van Nederland en totaal voetbalgek.
  Als het hier naar succes begint te ruiken is het stadion al te klein.

  Als van Seumeren zijn gewicht er in blijft gooien en zich ook blijft focussen op een toekomst zonder hem gaat het hier gewoon gebeuren.
  Een echte topclub in dit land dus.
  Ik ben daar van overtuigd.

  Je weet hoeveel echte topvoetballers hier vandaan komen.

  Als wij de jeugdopleiding blijven verbeteren zodat de waarschijnlijke toekomstige toptalenten ,die hier in de regio eigenlijk altijd zijn, aan onze club verbonden worden , dan is de oorlog richting die topclub status al bijna gewonnen.

  Utrecht is goed bezig en groeiende.
  We zitten wel degelijk op het goede spoor wat mij betreft.
  WIJ GAAN DAAR KOMEN .
  Ondanks alle weerstand.
  Zelfs van onze eigen ” supporters “.

 4. Herman

  Fraser mag nu weer blijven van de heren?

 5. W

  Maar waar is de column van Ben ten Boden gebleven? Censuur?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).