Pep en Frans zien wederom een pijnlijke nederlaag: ‘Dan ben je het FC Utrecht-shirt niet waard’ Pep en Frans zien wederom een pijnlijke nederlaag: ‘Dan ben je het FC Utrecht-shirt niet waard’

Pep en Frans zien wederom een pijnlijke nederlaag: ‘Dan ben je het FC Utrecht-shirt niet waard’

Pep en Frans zien wederom een pijnlijke nederlaag: ‘Dan ben je het FC Utrecht-shirt niet waard’
Pep en Frans
Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Pep en Frans, twee broers die al sinds jaar en dag iedere wedstrijd van FC Utrecht in het stadion volgen, maken een column voor DUIC. Zij doen dit geheel op hun eigen manier en durven alles te zeggen. In de column wordt de week van FC Utrecht doorgenomen. Wat vinden de mannen van het vertoonde spel? Wie waren de uitblinkers? En wat vinden de mannen van bestuurlijke keuzes die gemaakt worden? Martijn Kramer schrijft het verhaal vervolgens op.

Voor de derde keer in korte tijd heeft FC Utrecht de supporters teleurgesteld. Voor eigen publiek werd er met 1-2 verloren van Go Ahead Eagles. Pep en Frans schamen zich voor de prestaties, verbazen zich over tactische keuzes en hopen dat Jordy Zuidam eens flink de waarheid te horen krijgt.

“De middag begon nog zo indrukwekkend”, zo begint Pep. “De herdenking ten aanzien van de tramaanslag van vier jaar geleden was zeer inspirerend. Het was prachtig dat ook de supporters van Go Ahead Eagles hun steun betuigden door spandoeken mee te nemen. Onze club heeft wederom laten zien enorm verbonden te zijn met de stad. Maatschappelijk gezien is FC Utrecht de grootste van Nederland. Toch komen we voor het voetbal en dat is momenteel behoorlijk minder indrukwekkend.”

Angsthazen voetbal

Frans gaat in op de prestaties op het veld. Hij snapt nog steeds niet waarom Ruben Kluivert en Ramon Hendriks het centrale duo vormden. “Het is langzamerhand verbazingwekkend dat Tommy St. Jago niet terugkeert in de basisopstelling. Die jongen traint volop mee en is op papier de beste verdediger die de club heeft. Het loopt voor geen centimeter. Hoe kan je dan de onervaren Kluivert en Hendriks in het hart van de defensie opstellen?” Pep reageert op zijn broer. “De centrale verdedigers waren tekenend voor de onrust binnen het team. Er is geen vertrouwen en de spelers lijken overal bang voor. De supporters zitten naar angsthazen voetbal te kijken.”

Mede door de nederlaag van afgelopen weekend zijn concurrenten SC Heerenveen en NEC de Domstedelingen tot op vier punten genaderd. Pep vraagt zich dan ook af of dit FC Utrecht zich gaat plaatsen voor de play-offs. “De resultaten onder Michael Silberbauer waren in de eerste weken erg goed, maar uiteindelijk blijkt dat dit team niet zo goed is als toen werd gedacht. Het bestuur en vooral eigenaar Frans van Seumeren hebben de druk flink opgevoerd. Er is geroepen dat FC Utrecht de top vijf of zelfs de top drie zou gaan aanvallen. Dit team komt nog geeneens in de buurt van die ambitie. De achtste plaats zal zelfs een hele opgave worden.”

Met deuren smijten

Na de nederlaag tegen de huidige nummer elf van de eredivisie stormde clubeigenaar Frans van Seumeren de kleedkamer in. Frans durft dan ook de noodtoestand uit te roepen. “Van Seumeren komt bijna nooit in de kleedkamer. Sterker nog, het is in de geschiedenis pas twee keer eerder gebeurd. Het betekent dat het echt niet goed zit in de groep”. Pep vult zijn broer aan. “Het is begrijpelijk dat de grootste geldschieter de spelers wakker wil schudden. Toch rest de vraag of Van Seumeren ook op deze manier de directie aan is gevlogen? Misschien moet er in de bestuurskamer eens met deuren worden gesmeten. Het is niet gek om Jordy Zuidam de huid vol te schelden ten aanzien van het aankoopbeleid dat hij hanteert. Het is echt te makkelijk om in de huidige situatie alleen de schuld bij de spelers neer te leggen.”

Beschamend, pijnlijk en vernederend

Ondanks alle kritiek die is geuit wil Pep nog verder in gaan op de crisissituatie. “Het ergste is dat de spelers geen besef hebben wat dit met de supporters doet. De doorsnee supporter werkt zich kapot om, met zijn zoontje of dochtertje, wekelijks in het stadion te zitten. Als de spelers het dan na een beschamende nederlaag niet kunnen opbrengen om de middencirkel uit te komen en de supporters te bedanken. Dan ben je FC Utrecht-shirt niet waard. Het is beschamend, pijnlijk en vernederend om te zien dat deze spelers de trouwe aanhang absoluut niet serieus nemen.”

Weekje vrij

De komende week staat er vanwege interlandvoetbal geen wedstrijd op de planning. Desondanks kijkt Frans nog even vooruit. “Er komen twee belangrijke potjes aan. FC Volendam en FC Groningen zijn normaal formaliteiten, maar op dit moment is alles onzeker. Het is niks, het was niks en wordt niks, maar we houden wel van deze club! Het is te hopen dat de selectie al hun zonden gaat overdenken. Dan zal de Galgenwaard met smart wachten wat er tegen FC Volendam wordt voorgeschoteld.”

 

13 Reacties

Reageren
 1. Sjonnie

  Al die grote namen, van weleer. FC Verganeglorie.

 2. Utrechtvoorutrecht

  Haha, en maar verwachten dat het team dat je week-in-week-uit voor rotte vis uitmaakt, je komt bedanken voor, tsja, waarvoor? Voor het aanwezig zijn? Voor je euro’s? En als je bij elke tegenslag weer gaat afgeven op “je” club, ben je als supporter dan wel het shirt waard? Twee keer 45 minuten met een chagrijnige kop op een stoeltje zitten is echt iets anders dan supporter zijn. Maar misschien ligt de lat bij de broers niet zo hoog.

 3. Jan

  Helemaal mee eens zolang die jordy en zijn sekte waar niemand maar helemaal niemand verstand van voetbal hebben en allemaal afgekeurde niet geslaagde voetballers en oud vriendjes zitten, zal er nooit een team komen die potten gaat breken dat zie je al paar jaar nadat ten hag wegging als ene kaartenspel in elkaar aan het donderen . De jeugd laatste niks komt door zoals az en het eerste elke jaar slijt die 2 trainers en tig spelers zolang die jordy en consorten niet opdondert word her nooit wat .

 4. Frits

  Na AZ-uit was alles nog hosanna.

  Een cursus emoties reguleren zou een goeie zijn, voor Van Seumeren én veel supporters.

  Horen we na een paar goede wedstrijden geen geklets meer over de top aanvallen (met de 7e begroting) en na een paar slechte geen gedoe over welke koppen er allemaal weer moeten rollen….

 5. Uuu

  Grappig dat hier vorig seizoen afgegeven werd op het jochie van Gert en dat vooral Steijn maar niet naar de FC Utrecht moest komen.

  Hahahahaha. Dat tekent het complete gebrek aan voetbalverstand bij de FC Utrecht supporters en bij de FC Utrecht medewerkers.

  Het jochie van Gert staat vooralsnog op een gedeeld 3e plek in de eerste divisie met de 7e begroting daar (of misschien nog wel minder). Misschien wel de 25e begroting van Nederland, misschien tactisch niet altijd even briljant, maar qua motivatie werkt het team en haalt het onverwachte resultaten en blijft het, net als Feyenoord, tot de laatste minuut doorknokken. Dat is de verdienste van Rick.

 6. Sjaak

  Het feit dat je denkt dat het in zeer goede doen zijnde Volendam zijnde, met een toptrainer, een formaliteit is, maakt dat je de ballen verstand van voetbal hebt broertjes. Het Utrechtse probleem. Onrealistisch naast je schoenen lopen. Iets met een spiegel. Compleet afwezig.

 7. Yoshua

  Het FC-probleem wat iedereen wel wist, is gisteren bevestigd door Frans van Seumeren.
  Tante Sjaan is als een zoon, dan zal Jordy dat natuurlijk ook zijn.
  Een omgang als deze in topsport is zekerheid tot het mislukken van je doelen.
  Topsporters moeten scherp gehouden worden, nooit een zoon vader relatie met elkaar creëren.
  Topvoetballers zijn passanten, geen familieleden.
  Druk erop houden het moeten winnen, niet knuffelen met elkaar wanneer er uitsluitend verloren wordt.
  Wanneer je een pannenkoekenrestaurant bestierd dan kun je amicaal zijn met je personeel.

 8. Vak J

  @ Uuuu

  En daar istie weer, hij kan het maar niet laten om over de trots vd stad te praten! Bye the way…020 je cluppie…geen kampioen, mss zelfs niet 2e…tot over 2 weken maar weer….Uuuuuu

  @ Yoshua

  Goh…eindelijk een goede en vooral heldere conclusie. Hou dit vast!

  @ Pep en Frans
  Er zijn geen makkies meer!

 9. Uuu

  @Vak K

  Voor de 100.000e keer. Ik ben niet voor Ajakkes. Velox familie, you know.

  De FC U is een mislukt fusie vehikel. Verpest door “supporters” zoals jij zelf. Velox 4 ever!

 10. Prim

  Concentreer je als je jullie spelen.Geeft alles op alles.Kijk waar de bal naar toe gaat.Speel ook lange ballen naar je speler.schakel je tegen partij door de te overnemen.Let goed op wat je doet.Verdedigd alles op alles.Durft te Wisselen van spelers .Al worden ze boos ,wisselen is altijd goed.Trainer moet langs de veld aan vuren.

 11. peter

  @ Uuuu

  Velox? man…dat is 52 jaar geleden zeg!

  Als je niet om de FCU geeft, blijf hier dan weg, ipv iedere week hier te komen zieken. En je polariseert ook nog door iedereen als hooligan te bestempelen. Verder zit het stadion iedere thuiswedstrijd bijna vol met ruim 20.000 supporters, ondanks frustries zols jij, al die yuppen en studenten die jij mee telt in de 375.000 inwoners ( geen 450.000).

  De club doet het qua begroting ( 7e) gewoon al 8 jaar goed, het is te prijzen dat men meer wil, bluf hoort bij de Utregters! Wil je echt hoger eindigen dan moet de begroting omhoog, en dat is aan de aandeelhouders!

  Forza Utreg!

 12. Harrij

  Zou silberbouwer hiet te lief zijn om deze groep aan het spelen te krijgen

 13. Uuu

  Als bluf bij de Utrechters hoort, waarom dan al dat gechagrijn en al die teleurstelling bij de minste of geringste tegenslag?

  Als je de 7e begroting hebt dan is een 7e plek dus goed. Doe dan nist net alsof je kan aanhaken bij AZ.

  Gemiddeld aantal toeschouwers ligt al jarn rond de 18.000. In de regio Utrecht wonrn meer mensen dan yuppen. Het gros is geen yup. In de regio wonen ong. 1 miljoen mensen. Relatief weinig mensen hebben iets met de FCU. Musschien door de agressie en het chagrijn.

  En ja, ik kom uit een Velox familie. Deiefde voor de FC was snel na de fusie bekoeld. Met een reden. En ik schrijf wat ik wil. Dit is geen FCU forum, maar een stadsforum.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).