Pieken op het juiste moment | De Utrechtse Internet Courant Pieken op het juiste moment | De Utrechtse Internet Courant

Pieken op het juiste moment

Nacer Barazite had het er over in het FC Today wedstrijdmagazine. Hij moet een voorgevoel gehad hebben. Het zal geknaagd hebben. Een plaats op de bank. Maar toen Nacer uiteindelijk zijn kunsten mocht vertonen, was het in zes minuten gedaan. Hij piekte op het juiste moment.

Zelf verantwoordelijk voor de 2-1 en een assist voor de 3-1. Het zag er in de eerste helft niet naar uit. Een flitsend begin, dat zeker. Boymans maakte in de vierde minuut de 1-0. Langzaam verzandde de wedstrijd in stroperig veldspel. NEC had een paar goede kansen. De debuterende doelman Bednarek van FC Utrecht maakte een prima indruk. Hij hield FC Utrecht in de wedstrijd. Een waardige vervanger van Ruiter.

De tweede helft had meer om het lijf. Triest was wel het uitvallen van Ayoub. Hopelijk zal zijn blessure mee vallen. Ten Hag/De Jong, blijven duidelijk in deze fase. Het gaat om alles. FC Utrecht strijdt nog immer op twee fronten. We staan fier vierde. Dat op zich is al een groot compliment waard. Gezien het programma, sluit ik ook niet uit dat aan het einde van de rit plaats 4 het eindstation zal zijn. We gaan ons dus opmaken voor aanstaande zondag. Ajax uit. Maanden terug is er al besloten door de club en de geledingen om geen kaarten af te nemen voor deze wedstrijd. Een volstrekt achterlijke actie. Zeker nu FC Utrecht strijdt om de vierde plaats. Alle steun is dan ook welkom. Ook in de verdoemde Arena.

Vandaag werd ik eventjes fijntjes herinnerd aan een ooit door mij uitgesproken boycot aangaande deze wedstrijd. Ik moest de supporter gelijk geven. Maar met een boycot had je nog een keus. We gaan of we gaan niet. Nu is er geen keus. Niemand mag. En waarom? Ik weet het niet. Na de Arena zal De Graafschap volgen in de Galgenwaard. Op een woensdagavond met een aanvang van 18.30 uur. Zal dus wel weer vol lopen… Een zeer belangrijke wedstrijd voor beiden partijen. FC Utrecht op jacht naar plaats 4 en de Superboeren vechtend voor lijfsbehoud. Ik reken op een vol bezoekersvak in de Galgenwaard. Zoals het hoort. Ben overigens wel benieuwd waar de directie van FC Utrecht de wedstrijd tegen Ajax zal bekijken. Zijn ze solidair of lonkt het pluche?